Moskisvet.com
Luka Dončić

Šport

Luka Dončić na intervjuju razkazal kar pet luksuznih vozil

M.M.
17. 04. 2024 12.38
2

Košarkar je poskrbel, da so novinarji ostali odprtih ust.

Slovenski košarkaški zvezdnik Luka Dončić je za ameriški medij Esquire spregovoril o svoji ljubezni do avtomobilov. 

"Zvezdniški branilec Dallas Mavericks je takšen navdušenec nad avtomobili, da jih na naš intervju ne pripelje enega, ampak kar pet," so zapisali v članek. "Moj prvi luksuzni avtomobil je bil porsche panamera," pravi Dončić in doda, da ima sedaj 13 avtomobilov, Porsche 911 je še vedno v Sloveniji. In čeprav je ta avtomobil zelo majhen, je Luka našel način, kako se "spraviti" vanj. 

Dončić jim je ponosno pokazal svoj skoraj fluorescentno vijolični lamborghini urus, rdeči Ferrari 812 Superfast, modri Chevrolet Camaro 1968 in divji, mat črni tovornjak Apocalypse Hellfire 6x6, ki je Dončićev najljubši. In kar je novinarja presenetilo, je to, da imajo vsi ti avtomobili na števcih prevoženih kilometrov spodobne številke. "Rad vozim. To je moj čas," pravi. "Vozim se povsod. Včasih pozno ponoči, samo naokoli. Poleti se rad vozim ob vodi," je razkril. 

Dončić razmišlja tudi o nakupu oranžnega koenigsegg regera iz leta 2019, katerega prvotna cena je znašala skoraj 3 milijone dolarjev, kar je več kot 2,8 milijona evrov. 

Luka Dončić razkril, da si po koncu kariere želi to!
Preberi še
Luka Dončić razkril, da si po koncu kariere želi to!

Rad se lepo obleče

"Rad imam vsakdanja oblačila," pravi Dončić, ko so ga vprašali o njegovem modnem slogu. "Začel sem se ukvarjati z oblekami, nekaj bolj elegantnimi stvarmi. Všeč mi je Tom Ford. Rad se uredim, vendar to počnem predvsem za prihode na tekme in včasih za večerje," je dejal. 

Dončić se ukvarja z zbiranjem ur, to je njegova naslednja najljubša stvar takoj za avtomobili. Med pogovorom z novinarjem je imel na roki model Audemars Piguet Royal Oak z edinstveno zapestnico s kladivastim učinkom. 

Potem pa so tu še športni copati. Sedaj ima že tretje, ki jih je ustvaril v sodelovanju z veliko športno blagovno znamko. Barva, ki jo je poimenoval Jordan Luka 3, se ponaša z vijoličnim telesom v barvi lava svetilk, ovitim v teal podvozje. Videti so zelo privlačno, vendar jih je razvil z miselnostjo, ki je usmerjena predvsem v učinkovitost, superge imajo namreč nekaj, kar se imenuje IsoPlate, ki podpira stabilizacijo pri spremembah zagona in smeri. Namenjena je Dončićevemu značilnemu gibu: njegovemu znamenitemu koraku nazaj. 

"Vsakih nekaj mesecev imam sestanke z Jordanom," pravi Dončić. "Na zaslonu pokažejo možnosti, jaz pa jim povem, kaj mi je všeč in kaj ne. Tako pridemo do končnega izdelka," pravi. 

Maxi Kleber in Luka Dončić na parketu dvorane Barclays Center
Maxi Kleber in Luka Dončić na parketu dvorane Barclays Center FOTO: AP
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382