Moskisvet.com
Dani Alves

Šport

Eden najboljših nogometašev na svetu je pristal v zaporu

E.R.
26. 02. 2024 03.45
0

Dani Alves je eden najboljših nogometašev na svetu. Z barcelonskim klubom je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, zdaj pa je velik madež na njegovo blestečo kariero vrgla obtožba spolnega napada, zaradi katere je dobil 4 in pol leta zaporne kazni.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Dani Alves, najbolj odlikovan nogometaš na svetu, ki je pustil globok pečat v Barceloni in brazilski reprezentanci, je bil zaradi spolnega napada v nočnem klubu obsojen na štiri leta in pol zapora.

Napad se je zgodil kmalu po njegovi vrnitvi s svetovnega prvenstva 2022, kjer je odigral dve tekmi za Brazilijo. To bi morala biti češnja na torti bogate kariere, v kateri je osvojil kar 43 trofej in zbral 126 reprezentančnih nastopov, a se je zgodil popoln preobrat v njegovi karieri in zasebnem življenju. 

Italijanski nogometaš hladnokrvno ubil nekdanje dekle
Preberi še
Italijanski nogometaš hladnokrvno ubil nekdanje dekle

2. januarja 2023 je bil Alves obtožen spolnega napada s strani žrtve, nogometašu pa so nemudoma odvzeli prostost in ga pridržali, skoraj leto dni kasneje pa je izvedel končno razsodbo.

40-letni nekdanji nogometaš se je rodil v Juazeiru, mestu z 200.000 prebivalci v vzhodnem delu Brazilije, kariero pa je začel v Bahii. Po le enem letu visokega nogometa je prejel ponudbo Seville, ki si ga je najprej izposodila, nato pa ga že po šestih mesecih odkupila.

Z Barco je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo

V Andaluziji je preživel šest let in osvojil pet trofej, med katerimi izstopa pokal UEFA, dve leti zapored. To mu je zagotovilo prestop v Barcelono. Brazilcu, ki je postal nepogrešljiv člen ekipe, je FC Barcelona, ki je v tistih letih obvladovala evropski in svetovni nogomet, prinesla 35 milijonov evrov zaslužka.

V dresu Barcelone je zbral več kot 400 nastopov, 22 golov in kar 105 podaj, v osmih letih, ki jih je preživel na Camp Nouu, pa je imel pravo "žetev trofej".

Španski trener je na svoj rojstni dan prejel posebno darilo
Preberi še
Španski trener je na svoj rojstni dan prejel posebno darilo

Šestkrat so osvojili La Ligo, trikrat Ligo prvakov, petkrat španski pokal in superpokal ter po trikrat evropski superpokal in svetovno klubsko prvenstvo.

Zatem sta sledili dve kratki obdobji v Juventusu in PSG. V vrstah Stare dame je preživel le eno leto, a tudi to je bilo dovolj, da je svoji bogati zbirki dodal dvojno krono, prvenstvo in italijanski pokal.

Katalonci so ga izigrali v drugem mandatu

V PSG je ostal dve leti, osvojil dve prvenstvi, pokal, ligaški pokal in superpokal, nato pa se odločil, da je čas za vrnitev v domovino. Oblekel je dres Sao Paula, nato pa si je vzel kratek premor od nogometa.

Bivšo je prevaral 92-krat
Preberi še
Bivšo je prevaral 92-krat

Dva meseca je počival, nato pa je prišlo vabilo Barcelone, ki mu ni mogel reči ne. Ker je bil katalonski klub takrat v velikih finančnih težavah, se je odločil vrniti na Camp Nou  in pomagati, v zameno pa zahteval pogodbo do konca leta 2022, da bi bil tistega leta med popotniki na svetovno prvenstvo v Katarju.

Toda že junija tistega leta je prejel "košarkarsko žogo" od vrhunskega kluba, navijači so mu zamerili razmerje s klubsko legendo , a Alvesu je hitro uspelo najti nov klub, mehiški Pumas, iz katerega je na koncu odšel v Katar.

Toliko je Jose Mourinho zaslužil z odpravninami
Preberi še
Toliko je Jose Mourinho zaslužil z odpravninami

Hrvati so sklenili njegovo reprezentančno kariero

Bili so tisti, ki se s to odločitvijo niso strinjali, menili so, da si ne zasluži svojega mesta v Katarju, a na koncu je le dobil določeno minutažo.

Ob porazu s Kamerunom (0:1) je nosil kapetanski trak, ob zmagi proti Južni Koreji pa je dobil skoraj pol ure, nato pa je v četrtfinalu sledila slavnostna tekma proti Hrvaški.

S porazom proti "Vatrenim" se je končala njegova reprezentančna kariera, v kateri je za Brazilijo zbral 126 nastopov in osem golov.

Dani Alves
Dani Alves FOTO: Twitter

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Prenose tekem UEFA Lige prvakov lahko sicer spremljate tudi na Kanalu A! Tam bodo znova na sporedu 5. in 6. marca, do takrat pa vabljeni na VOYO, kjer si lahko pogledate aktualne tekme osmine finala
Športno v pomlad s Kanalom A
Preberi še
Športno v pomlad s Kanalom A

Vir: gol.dnevnik.hr


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382