Moskisvet.com
Bojan Kosednar "Želva"

Borilni športi

V Slovenijo prihaja nova kategorija borilnih veščin: boks z golimi pestmi

M. A.
17. 02. 2023 05.00
0

Ljubitelji boksa in borilnih veščin lahko odložijo rokavice, saj na VOYO prihaja nova kategorija borilnih veščin – Bare Knuckle oz. boks z golimi pestmi. Gre za posnemanje prvinske oblike boksa, kjer nasprotniki v ringu ne uporabljajo rokavic, zgolj gole pesti. Nekateri Bare Knuckle že povzdigujejo v borilni šport prihodnosti, VOYO naročniki pa bodo imeli možnost spremljanja tekmovanj v živo. Prvi dogodek z neposrednim prenosom se bo odvil že to soboto ob 3.00.

Hitrejši tempo, bolj dinamično, bolj surovo in bolj prvinsko. Na trenutke tudi bolj krvavo. Nekako tako bi lahko opisali tekmovanja pod okriljem organizacije Bare Knuckle, če jih primerjamo z ostalimi borilnimi športi. Začetki segajo vse v 17. stoletje, z njim pa so povezani tudi nekateri največji boksarski zvezdniki. 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Boji v zakotnih ulicah, skednjih in palačah so za nekaj časa zamrli, sedaj pa disciplina znova doživlja razcvet. Zagotovo k temu pripomore dejstvo, da se zanjo odloča vedno več MMA in UFC borcev, npr. John Dodson, Greg Hardy, Alam Belcher, Bec Rawlings, Paige VanZant in drugi, ki jim drugačna pravila predstavljajo svojevrsten izziv. Kot je razložil Bojan Kosednar – Želva, edini Slovenec, ki se je pomeril v boksu z golimi pestmi, pri plesu golih pesti ni prostora za prazno nabijanje točk, saj nokavt vedno visi v zraku. Tega se zavedata oba borca in zato prostora za napake ni, je še dodal. 

Bojan Kosednar vs Vaso Bakočević
Bojan Kosednar vs Vaso Bakočević FOTO: Megdan Fighting

Krajše in veliko bolj dinamične borbe

Borbe v organizaciji BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) trajajo pet rund po dve minuti, kar pomeni, da je vsaka runda precej intenzivna. Dovoljeni so le udarci z zaprto pestjo, brce, komolci, kolena in rokoborski prijemi so prepovedani. Ker gre za boks z golimi pestmi, rokavice seveda niso dovoljene, je pa borcem dovoljeno, da si pred dvobojem povijejo zapestja, palec (členki ne smejo biti poviti) in podlaht. 

Kako je videti, ko padejo rokavice in zapojejo pesti, bomo videli na borbenem dogodku leta BKFC Knucklemania 3, v soboto, 18. februarja, ob 3. uri zjutraj v živo na VOYO!

Knucklemania prihaja na VOYO!
Knucklemania prihaja na VOYO! FOTO: VOYO

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400