Moskisvet.com
Predstavitev borcev borilnega spektakla FNC 15

Borilni športi

Miran Fabjan: Če nimaš teh lastnosti, ne boš nikoli borec!

V. H.
18. 03. 2024 05.00
0

Miran Fabjan, znan tudi kot SloRocky, je eden od borcev, ki bo nastopil na prihajajočem borilnem spektaklu FNC 15, ki bo 30. marca v Sloveniji. Ob tem poudarja, da ni nobene možnosti, da bi bil njegov dvoboj dolgočasen, saj to nikakor ni njegov slog, hkrati pa velja za borca, ki je neusmiljen do svojih nasprotnikov. Tokrat bo to Mario Žgela.

"Edine stvari, ki se je ne da natrenirati so trda brada, hrabrost (jajca) in požrtvovalnost (srce). Vse drugo se da naučiti. Če nimaš teh lastnosti, ne boš nikoli borec," pravi Miran Fabjan, SloRocky, ki se že pripravlja na krvavi obračun. Kako to poteka in kako se je sploh začela njegovo ljubezen do borilnih veščin, pa v nadaljevanju.  

Miran Fabjan, SloRocky
Miran Fabjan, SloRocky FOTO: osebni arhiv

Kako in zakaj ste začeli s treniranjem mešanih borilnih veščin in od kod vzdevek?

Z borilnim športom sem se srečal pri 17 letih, ko je moj prvi trener odprl telovadnico v bližini moje vasi. Šel sem in poskusil. Že na prvem treningu sem vedel, da bo to moje življenje. Vzdevek so mi dali novinarji po tem, ko sem na spektakularen način osvojil turnir WFC osmerice in postal prvak WFC.

Kaj je značilno za mešane borilne veščine in kateri element vas najbolj navdušuje?

Sem nov v tem športu, tako da niti ne vem, kako bi odgovoril na to vprašanje. Razlikuje se od kikboksa predvsem v tem, da se borba, ko se preseli v parter, nadaljuje. Sem tajski boksar, tako da mi je najbližje borba stoje, čeprav zadnjih nekaj let na treningih ogromno pozornosti posvečam borbi v parterju. 

Kako se pripravljate na različne nasprotnike? 

Vsakega nasprotnika analiziram iz video posnetkov, poskusim razumeti njegovo miselnost in ga pred borbo s trash talkom želim malo odvrniti od tega, da bi razmišljal samo o borbi. Če mi uspe že, da eno sekundo v borbi razmišlja o tem, kakšen debil sem, s tem izgubi fokus na sam boj in sem dosegel svoj cilj. 

Kmalu boste nastopili na borilnem spektaklu FNC 15 ... Kakšno borbo lahko pričakujemo? 

Pričakujemo lahko SloRocky borbo. Ta, ki me pozna, ve da v kletki ne kalkuliram, da sem agresiven in da so moje borbe vedno spektakli. Ogled priporočam vsem, ki imajo radi šport in dobro zabavo. Obljubim, da dogodka ne bodo pozabili. 

Vsi ljubitelji borilnih veščin in drugi, ki bi radi doživeli to vznemirljivo izkušnjo ali izrazili podporo našim borcem, si označite 30. marec v koledarju in si privoščite nepozaben večer, kjer vam bodo s svojimi borilnimi akcijami zagotovo pognali kri po žilah. Prav tako pa si ta edinstveni borilni spektakel lahko ogledate kjerkoli in kadarkoli tudi na VOYO!

Seznam borb dogodka FNC 15, ki si ga boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Miran Fabjan – Mario Žgela

Peresna kategorija: Jordan Barton – Itay Tratner (borba za naslov prvaka)

Velterska kategorija: Ivica Trušček – Marko Vardjan

Težka kategorija: Milenko Stamatovič – Josip Matković

Velterska kategorija: Jan Berus – Jovan Kandič

Lahka kategorija: Dino Suljkanović - Demahmet

Poltežka kategorija: Andres Ramos – Vladimir Hajek

Boks z golimi pestmi: Uroš Jurišić – Joelson Nascimento

Velterska kategorija: Anže Vujčič – Ibraim Mandev

Boks z golimi pestmi: Uroš Juršić – Joelson Nascimento

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Borilni dogodek FNC 15 se bo 30. marca odvijal v dvorani Stožice, prenos v živo pa boste gledalci lahko spremljali na VOYO!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382