Moskisvet.com
rafting na soci teambuilding

Šport

5 razlogov, zakaj je rafting na Soči najboljši team building!

PR
21. 11. 2023 05.00
0

Rafting na reki Soči ni le adrenalinsko doživetje, ampak tudi vrhunska priložnost za gradnjo močnih timskih vezi. V naravnem okolju reke Soče se spletajo izzivi, ki zahtevajo usklajeno delo in zaupanje med udeleženci. V nadaljevanju bomo raziskali pet ključnih razlogov, zakaj je rafting na Soči izjemen in najboljši način za krepitev ekipnega duha ter povečanje učinkovitosti sodelovanja med člani vašega tima.

Rafting na Soči je ne le odlična, temveč kar idilična priložnost za neformalno druženje s sodelavci. Doživeti lepoto kristalno čiste smaragdne reke, njene tolmune, brzice in balvane in ob tem gledati na s sončnimi žarki obsijan Triglav, namreč sodi med tiste izkušnje, ki jih zagotovo ne pozabite nikdar

Se je pa treba zavedati, da skupinski rafting zahteva natanko to: skupino, njeno medsebojno sodelovanje in zaupanje.

Vse našteto v veliki meri okrepite prav med adrenalinskim spustom po Soči, ker pa ostane z vami do konca življenja, še kako vpliva (tudi) na bodoče odnose v poslovnih prostorih podjetja in obenem prispeva k uspešnosti tega na lokalni, regionalni, državni ali celo evropski oziroma svetovni ravni. 

Kajti rafting na Soči v ospredje postavlja številne poslovne kompetence, med njimi:
- sposobnost strateškega načrtovanja,
- komunikacijske veščine in medekipno sodelovanje ter
- vzpostavljanje novih in utrjevanje starih odnosov.

SportMix kot eden zaupanja najbolj vrednih ponudnikov raftinga na Soči za nepozabna, adrenalina polna in seveda tudi varna doživetja v neokrnjeni naravi skrbi že od leta 2001.

Rafting je odličen teambuilding za podjetja in večje skupine.
Rafting je odličen teambuilding za podjetja in večje skupine. FOTO: Arhiv naročnika

Vsak team building pod nadzorom izkušenega vodnika se prične z ogrevalnimi vajami, s katerimi pridobite prvi stik z adrenalinskim športom (četudi ni prav nič hudega, če ste že izkušeni, saj so programi zasnovani z mislijo na tiste z izkušnjami, kot tiste brez njih), nadaljuje pa s praktičnim doživetjem, pri katerem sta ključna zaupanje in timsko delo. 

Med cilje sodijo:
- skupno delovanje ob adrenalinskem rafting spustu po brzicah Soče (če je skupina zares majhna lahko rafting zamenja kajak na Soči ali soteskanje),
- razvijanje komunikacije in iskanje učinkovitih strategij pri premagovanju ovir ter
- sodelovanje in stremljenje k istemu cilju ob neprestanem soočanju z nepredvidljivimi razmerami.

Adrenalinsko doživetje je po predhodnem dogovoru mogoče nadgraditi s kulinaričnim razvajanjem bodisi v obliki piknika v naravi bodisi pri katerem od gastronomskih partnerjev podjetja SportMix. 

Neodvisno od tega je odsek za rafting avanturo na Soči izbran nadvse skrbno, in sicer spust med Boko in Trnovim traja skupno tri ure, sodi med enostavne rafting avanture, vključuje fotografije izziva ter kot obvezno opremo zahteva kopalke in brisačo. 

Ostalo (varnostno) opremo – med to sodijo neoprenska obleka, neoprenska jakna (jopič), čevlji, rešilni jopič in čelada – priskrbi SportMix.

Sezona rafting spustov traja med 15. marcem in 31. oktobrom.

Za rafting, tudi soteskanje in kajak na Soči, veljajo določene omejitve, ki jih v povezavi z zaključenimi skupinami zaradi neformalnega druženja daleč od ponorelega pisarniškega sveta velja dodatno poudariti. 

Rafting spust se strogo odsvetuje, pravzaprav prepoveduje neplavalcem, nosečnicam, osebam, manjšim od 120 cm, tistim s kakršnimikoli težavami s hrbtenico oziroma poškodbami ali fizičnimi omejitvami, tistimi s prekomerno telesno težo in osebam pod vplivom alkohola in/ali psihotropnih sredstev. 

V kolikor vodnik neposredno pred rafting spustom oceni, da je kateri od udeležencev pod vplivom alkohola ali drog, mu ima pravico udeležbo pri spustu prepovedati, saj lahko s svojim neprištevnim ravnanjem tudi smrtno ogrozi tako sebe kot celotno skupino.

5 razlogov, zakaj za team building izbrati prav rafting na Soči

Rafting je ena tistih dejavnosti, ki tesno zbliža celo neznance in ob kateri se sklepajo nova prijateljstva, saj je doživetje tako močno, da svoje občutke preprosto morate deliti z drugimi. Oni pa z vami. 

To vas nazadnje poveže za vse življenje, kar toliko bolj velja za sodelavce, s katerimi tudi sicer vsakodnevno preživite obilo časa, a jih morda vse do te adrenalinske izkušnje niste zares poznali ali jim morda dali priložnosti, da bi se med vami razvile globlje vezi. 

1. Rafting zahteva sodelovanje celotne ekipe

Spust po divjih vodah ne dopušča pretirane individualnosti, zahteva pa prispevek vsakega posameznika, pri čemer je cilj povsem jasen: doživeti čim več, a ob tem poskrbeti za kar največjo mero varnosti – vas samih in tistih, s katerimi si delite to izkušnjo. 

Rafting zahteva sodelovanje celotne ekipe.
Rafting zahteva sodelovanje celotne ekipe. FOTO: Arhiv naročnika

Podobno je z doseganjem poslovnih uspehov, ki za skupno dobro zahtevajo požrtvovalnost vsakogar, še prej kakor to pa zaupanje in vero v neomajen trud, saj do zastavljenih ciljev pripelje le sodelovanje, redkeje delovanje.

2. Rafting vas prisili, da delujete izven cone udobja

Brzice so vse prej kakor predvidljive, zato boste tako rekoč na vsakih nekaj metrov deležni povsem nepričakovane situacije, ki za vas morda ne bo najbolj prijetna, bo pa potrebno takojšnje soočanje z njo. 

Uspešno premagovanje te bo okrepilo vašo samozavest, zato se boste lažje spopadli tudi z neprijetnostmi na delovnem mestu in se jim ne boste (več) izogibali, temveč pogumno zakorakali vanje, saj bo v vas vladalo prepričanje, da zmorete.

3. Rafting vam v kri požene adrenalin, ki pa ga morate znati kontrolirati

Povsem mogoče je, da vas bo spust po Soči osupnil s svojo lepoto, v vas vzbudil hvaležnost, morda pa vas navdal tudi s strahom, jezo, ker ste se podali v to avanturo, ali po vaših žilah pognal adrenalin. Neodvisno od občutij, morate te kontrolirati, ker boste v nasprotnem postali nepozorni, kar lahko pripelje do nesreče. 

Enako je s sestanki, prezentacijami na konferencah in drugimi izzivi, ki v vas budijo tremo: dobro je, da jo občutite, a jo odmerjajte tako, da bo ta služila vam, ne pa vi njej.

4. Rafting vam na že znano odstre drugačen pogled

Gotovo ste že neštetokrat zrli v Sočo – ali s katerega od vrhov gora ali med vožnjo skozi dolino Soče ali med sprehajanjem ob tej čudoviti reki. Ob spustu po njej pa doživite ne le njeno lepoto, temveč tudi divjost. In ta drugačen pogled na isto je prav tisto, kar potrebujete pri svojem delu. 

Drznost, drugačnost, svežino in nov pogled na stvari, ki jih vsi dobro poznamo, kajti ti zanesljivo vodijo do inovativnih rešitev, razvoja ter uspešnosti.

5. Rafting povezuje

Adrenalinski športi so posebni. Pahnejo vas v neznano in pred vas razgrnejo povsem drug obraz vas samih, pa tudi tistih, ki se nahajajo neposredno ob vas, kar vam je lahko v pomoč pri poslovnih izzivih, ki občasno od vas zahtevajo nemogoče. 

Rafting povezuje.
Rafting povezuje. FOTO: Arhiv naročnika

Ker boste svoje sodelavce poznali bolje kot pred raftingom, boste lažje ocenili, s kom pravočasno in uspešno rešiti določeno nalogo, vaša presoja zmožnosti in ocena vloženega časa ter truda pa bosta prav tako realnejši, ker boste o tistih, ki vas obdajajo, vedeli več.

Rafting na Soči za namene team buildinga je treba vnaprej rezervirati, ob sami rezervaciji pa se s podjetjem SportMix natančno dogovoriti glede števila udeležencev, programa raftinga in morebitnih dodatnih storitev, medtem ko vas bo tamkajšnje osebje seznanilo z varnostnimi napotki ter omejitvami.


Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382