Moskisvet.com
GQ

Novice

Zaradi te fotografije v zapor za pet let?!

K.Š.
17. 02. 2012 20.55
9

V Tuniziji imajo, kot v večini arabskih dežel, zelo stroge zakone. Trije novinarji so končali za zapahi, ker so objavili fotografijo, na kateri je z znanim nogometašem tudi na njegovo razgaljeno dekle.

Revija Ettounissia in 'prepovedana' fotografija
Revija Ettounissia in 'prepovedana' fotografija FOTO:
Novinar revije Ettounissia si je za svoj članek o nogometašu Real Madrida Samiju Khediri, 'izposodil' fotografijo nemške edicije revije GQ. Ko je to fotografijo uvrstil v svoj članek in s tem tudi na naslovnico priljubljene revije, se mu najbrž ni niti sanjalo, da bo zaradi nje lahko moral odsedeti kar pet let v zaporu … A žal se dogaja točno to.

Ko je revija izšla, so se na uredništvu pojavili policisti in aretirali novinarja, ki je članek napisal in uredil, njegovega redaktorja ter glavnega urednika revije Ettounissia.

Na tej fotografiji nogometaš Sami Khedira objema svojo partnerico Leno Gercke, sicer manekenko in televizijsko voditeljico. Sami s svojimi rokami prekriva najbolj 'kritične' predele svojega lepega dekleta … A očitno ne pokrije dovolj, saj so oblasti v Tuniziji odločile, da je fotografija vulgarna in neprimerna za objavo in na uredništvo takoj poslale policiste.

Na prepovedani fotografiji je nogometaš Real Madrida Kehdira, ki z rokama prekriva gole prsi seksi blondinke.

Reakcije tunizijskih novinarjev so zelo ostre. Na nogah so tudi večja združenja za zaščito človekovih pravic, ki zahtevajo, da se novinarje takoj izpusti iz zapora. Fotografija, ki v drugačnih okoliščinah sploh ne bi bila tako opažena, je sedaj objavljena na veliki večini svetovnih spletnih medijev. S to prepovedjo in z aretacijo treh novinarjev, so oblasti dosegle obratni učinek od želenega – fotografija se je začela širiti kot oljni madež.
 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400