Moskisvet.com
Vojaki pijejo pivo

Novice

Vojaki so popili vse pivo v enem vikendu

U.K.
29. 10. 2018 09.05
0

Prav nenavadna zgodba prihaja iz Reykjavika, kjer je konec tedna imelo vaje okoli 7.000 ameriških vojakov. In očitno so bili izjemno žejni.

Iz glavnega mesta Islandije poročajo, da so morali zapreti precej barov v mestu, saj jim je zmanjkalo piva. Gostinci so povedali, da še nikoli niso doživeli kaj takšnega. Konec tedna so namreč potekale posebne NATO vojaške vaje, v katerih je sodelovalo okoli 50.000 vojakov. 7.000 pa jih je bilo na Islandiji. 

Podobna zgodba se je zgodila v Kanadi, a z marihuano!

Je v Kanadi zaradi legalizacije res zmanjkalo marihuane?
Preberi še
Je v Kanadi zaradi legalizacije res zmanjkalo marihuane?

Seveda si lahko predstavljamo, da so vojaki po napornih treningih izčrpani in precej žejni in to so vsekakor dokazali v Reykjaviku. In prav tako ni skrivnost, da imajo Američani radi pivo. In kot kaže, gostinci v mestu niso bili pripravljeni na tako suha grla. Treba je še omeniti, da pivo v tem mestu ni ravno poceni, saj je zanj treba odšteti nekje od sedem do deset evrov. Gostinci so povedali, da so vojaki z navdušenjem preizkušali različne vrste piva, najbolj všeč pa so jim bili klasični lagerji. 

pivo
pivo FOTO:

Sposoja piva
Nekateri gostinci so si poskušali sposoditi pivo od lokalov, ki so bili bolje založeni, a je pijača hitro pošla tudi njim. Vskočile naj bi tudi pivovarne, ki so poskušale dostaviti več piva, a jim na koncu ni uspelo povsem pogasiti žeje vojakov. No, na srečo ni bilo kakšnega vojaškega udara in lahko domnevamo, da so vojaki ‘pogasili’ žejo s kakšno drugo alkoholno pijačo.

Pivo
Pivo FOTO: Thinkstock

Pivski jacuzzi
Tudi Islandci so sicer precejšnji ljubitelji piva. Lansko leto je recimo podjetje Bruggsmidjan Kaldi v mestu Bjórböðinu odprlo pravi pivovski spa. "Spiti kozarec piva ali dva je enako kot spiti kozarec vina ali dva," je povedal eden od ustanoviteljev Sigurður Bragi Ólafsson. "Pivo ni nezdravo; če spijete preveliko količino, postane nezdravo. Pivo je lahko res zdravo, če je nefiltrirano in pravilno pripravljeno - lahko pomladi vaš prebavni sistem." V Banji je tako geotermalna voda, po kateri je znana Islandija, "mlado pivo" brez kvasa. Nato dodamo pivski kvas, ki je pakiran z vitaminom B, kar je dobro za kožo. Del hmelja je raztresen skupaj z nekaterimi eteričnimi olji, kopalno soljo in nekaj mila za pivo. Skupaj je to 300 litrov pivske mineralne vode.

Pivo
Pivo FOTO: Thinkstock

Največji ljubitelji so Čehi
Če ste bili do sedaj prepričani, da Slovenci spijemo veliko piva, si boste zdaj premislili. V letu 2017 so namreč Čehi na osebo povprečno spili kar 137,38 litra piva, kar je veliko več kot Poljaki, ki so se z 98,06 litra uvrstili na drugo mesto. Kot ste verjetno ugotovili že sami, na lestvici kraljujejo zahodnoevropske države, medtem ko se ZDA uvrščajo šele na 12. mesto z 74,90 litra.

Pivo se bo drastično podražilo
Preberi še
Pivo se bo drastično podražilo


 

Kaj pa Slovenci?

Za nas bi lahko rekli, da smo nekje na sredini, saj smo se uvrstili na 9. mesto, Slovenci pa naj bi v lanskem letu spili povprečno 76,52 litra piva na osebo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400