Moskisvet.com
Viljem Julijan je leta 2019 izgubil težko bitko z neozdravljivo boleznijo.

Novice

Oče nesrečnega Viljema Julijana razjokal z zapisom

M.S.
19. 10. 2023 11.00
0

Pred dvema letoma in pol je zaradi redke bolezni umrl Viljem Julijan, deček, ki je ganil in razjokal celotno Slovenijo.

Osebna izpoved: 'Anoreksija je bila v resnici blagoslov'
Preberi še
Osebna izpoved: 'Anoreksija je bila v resnici blagoslov'
Viljem Julijan je leta 2019 izgubil težko bitko z neozdravljivo boleznijo.
Viljem Julijan je leta 2019 izgubil težko bitko z neozdravljivo boleznijo. FOTO: osebni arhiv

Viljem Julijan je zbolel za redko in neozdravljivo avtosomno recesivno dedno boleznijo gangliozidozo GM-1 in zaradi nje aprila leta 2019 umrl star komaj dve leti. 17. oktobra bi bil star sedem let, je sporočil njegov oče Gregor Bezavšek, ki se je sinu ob njegovem jubileju poklonil z ganljivim zapisom.

''Vse najboljše, dragi naš Viljem Julijan! Danes bi bil star sedem let. Ni besed, ki opisale misli in občutke, ko se z mamico in sestrico spominjamo nate!! Na eni strani neskončna radost in na drugi neskončna bolečina. Spominjamo se mnogo lepega in spominjamo se tvoje nenehne borbe s težko boleznijo. Kako si prevečkrat trpel!!! Kako je lahko, da tako malo, nič krivo in krhko bitje mora tako trpeti!?! Še vedno se odpira to vprašanje ob misli na tvojo pot ... ni fer in verjetno nikoli ne bo pravega odgovora. Vem, življenje velikokrat ni fer, ampak tako je. Vse moramo sprejeti, dvigniti glavo in iti naprej! Pogrešamo te, naš modrooki princ! Danes zate pihamo še eno, že sedmo svečko in smo še posebej močno s tabo v srcu in mislih! Hvala, ker vedno znova in znova pomagaš tistim najranljivejšim, ki ne morejo spregovoriti sami zase. Še zdaleč na tem področju ni vse popolno, a obljubim, da trdo delamo na tem! Zato pravim, da si še kako živ!!! Vedi, da te imamo neskončno radi in ti pošiljamo tja za mavrico en najtoplejši objem, poln naše brezpogojne ljubezni. Tvoji. Ati Gregor, mami Nina, sestrica Ella Vita in bratec Julijan Valentin,'' je zapisal in ponovno orosil naše oči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gregor in njegova žena Nina Bezavšek sta lani pozdravila rojstvo drugega sina Julijana Valentina, ki se je pridružil hčerki Elli Viti. Starša sta pred leti ustanovila društvo Viljem Julijan, ki ozavešča o redkih otroških boleznih in tudi letos pripravlja veliki dobrodelni koncert, ki bo potekal 26. oktobra v Gallusovi dvorani v Cankarjevem domu in bo gostil številne slovenske glasbenike. Za prizadete otroke in njihove družine bodo čim več sredstev skušali zbrati glasbeniki, kot so Challe Salle, Manca Špik, Goran Karan, Otroški pevski zbor RTV SLO, SoulGreg Artist & BigLights Band, Zdravniški orkester Camerata medica, New Swing Quartet in Primož Grašič Quartet in drugi. Več o tem si lahko preberete TU.

Tako je danes videti ozdraveli skakalec Bjørn Einar Romøren
Preberi še
Tako je danes videti ozdraveli skakalec Bjørn Einar Romøren

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382