Moskisvet.com
Kim Džong Un

Novice

Tako je videti življenje v Severni Koreji

N.J.
18. 05. 2016 08.11
18

Na spletu so objavili poseben 360-stopinjski videoposnetek, ki vsakomur omogoča vpogled v življenje v Severni Koreji.

Severna Koreja - kongres stranke - 1
Severna Koreja - kongres stranke - 1 FOTO: AP

Severna Koreja je nedavno gostila prvi kongres Severnokorejske komunistične partije po 36 letih, kjer so formalno podprli politiko vodje Kim Džong Una o razvoju jedrskega arzenala skupaj z gospodarstvom. Povabljeni so bili tudi novinarji z drugih koncev sveta, takšne priložnosti, da nekdo lahko vstopi v državo in vidi Kim Džong Una, pa so prava redkost.

Kim Džong Un z ženo
Kim Džong Un z ženo FOTO: AP

Za vse se ni izšlo po načrtih: Severna Koreja je namreč pridržala in izgnala novinarja britanske BBC zaradi njegovega poročanja o kongresu Severnokorejske komunistične partije. Kar 8 ur so ga zasliševali, nato pa so ga oblasti izgnale iz države. Novinarja Ruperta Wingfield-Hayesa so skupaj s producentko Mario Byrne in snemalcem Matthewom Goddardom v petek zadržali na letališču v Pjongjangu, ko so odhajali iz države.

Kljub vsemu pa je AP uspelo posneti video, ki zajema dogajanje 360 stopinj. Posnetek je sicer kratek, a je kljub vsemu neprecenljiv, saj nudi vpogled v dogajanje, ki se običajno odvija za zaprtimi vrati.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390