Moskisvet.com
Sven Goran Eriksson

Novice

Slovitemu trenerju so šteti dnevi

M.S.
11. 01. 2024 09.30
0

Nekdanji sloviti trener Sven-Göran Eriksson je sporočil, da so mu zaradi raka šteti dnevi.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Sven-Göran Eriksson je težko zbolel.
Sven-Göran Eriksson je težko zbolel. FOTO: AP

Nekdanji švedski nogometaš, trener in selektor Sven-Göran Eriksson je razkril, da boleha za rakom trebušne slinavke in mu ostaja le še približno leto dni življenja, je razkrila za švedski radio P1.

Preden se je pred 11 meseci zaradi bolezni 75-letni Eriksson umaknil, je deloval kot športni direktor pri švedskem klubu iz Karlstada. "Vsi ugibajo, ali imam raka. To lahko potrdim. A moram se maksimalno boriti. V najboljšem primeru imam še leto dni življenja, morda kaj več, saj zdravniki ne morejo določiti točnega datuma," je pojasnil sloviti Šved.

Toliko pokojni pevec zasluži iz groba
Preberi še
Toliko pokojni pevec zasluži iz groba

Za diagnozo raka je izvedel, ko se je zgrudil med  krajšim tekom in so mu zdravniki povedali, da je doživel srčni zastoj in da ima to zahrbtno bolezen. "Bolje je, da o tem ne razmišljam. Pretentati moraš možgane. Lahko bi nenehno mislil na to, obsedel in se smilil sam sebi. Zlahka se pahneš v tak položaj. Ampak na stvari gledam bolj pozitivno," je še dejal in priznal, da ga je novica šokirala. "To bolezen lahko upočasniš, ne moreš pa na operacijo ali kaj podobnega. Je, kar je."

Ali se Elon Musk drogira?
Preberi še
Ali se Elon Musk drogira?
Eriksson je bil svojčasa selektor angleše izbrane vrste.
Eriksson je bil svojčasa selektor angleše izbrane vrste. FOTO: Reuters
Ločuje se slavni nogometaš, žena ga je vrgla iz hiše
Preberi še
Ločuje se slavni nogometaš, žena ga je vrgla iz hiše

Eriksson je kot nogometaš igral na mestu desnega bočnega branilca in kariero preživel v nižjih ligah na Švedskem. "Kopačke" je na klin obesil že pri 27 letih in se posvetil trenerstvu, kjer je posegel po zvezdah. Vodil je številne klube, kot so Degerfors, Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, pet let je bil selektor angleške reprezentance, vodil pa je tudi Manchester City, reprezentanco Mehike in Slonokoščene obale, pa tudi Leicester City, Guangzhou R&F, šanghajski SIPG in Shenzhen. Trenerski posel je sklenil kot selektor izbrane vrste Filipinov.

Blaž Švab prvič spregovoril o skrivnostni izbranki, zanjo ima poseben vzdevek
Preberi še
Blaž Švab prvič spregovoril o skrivnostni izbranki, zanjo ima poseben vzdevek

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382