Moskisvet.com
Steven Segal

Novice

Bil je eden največjih zvezdnikov 90., takšen je danes

M.S
16. 07. 2023 05.00
0

Steven Seagal, eden izmed vodilnih akcijskih igralcev devetdesetih let, se je kljub uspešni filmski karieri žal postopoma uveljavil kot kontroverzna osebnost, kar meče senco na njegove prejšnje dosežke. Njegovo kariero so namreč zaznamovale številne obtožbe in izražanje podpore desnemu političnemu spektru.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Steven Seagal je bil v devetdesetih letih eden od glavnih akcijskih igralcev. Najbolj ga pomnimo po vlogah v filmih Hard to Kill, Marked for Death in Exit. V zadnjih letih pa smo ga videli v filmih Beyond the Law in General Commander leta 2019.

Steven Segal
Steven Segal FOTO: Profimedia

V njegovi karieri so se pojavile številne obtožbe, med katerimi so bile obtožbe spolnega napada in neprimernega vedenja. Leta 2018 je Rachel Grant, nekdanje Bondovo dekle, razkrilo, da jo je Seagal med avdicijo potisnil na posteljo in si slekel hlače. Igralec je zanikal vse domnevne napade ter trdil, da so izmišljeni.

Seagal je bil ponovno v središču pozornosti zaradi prijateljskega odnosa s Putinom. V intervjuju za ruske medije je izrazil svoje spoštovanje do Putina in ga označil za enega največjih živečih svetovnih voditeljev. Putin ga je osebno odlikoval z ruskim potnim listom leta 2016 ter mu leta 2018 ponudil službo kot odposlanec za humanitarne vezi z Združenimi državami. Med rusko invazijo na Ukrajino marca 2022 je Seagal organiziral rojstnodnevno zabavo v Moskvi, ki so se je udeležili številni podporniki Putina. CNN poroča, da je Putin v začetku leta 2023 Seagala odlikoval z redom prijateljstva zaradi njegovega prispevka k mednarodnemu kulturnemu in humanitarnemu sodelovanju.

Vladimir Putin je Seaglu izročil ruski potni list
Vladimir Putin je Seaglu izročil ruski potni list FOTO: Profimedia

Podobno razmerje očitno vzdržuje tudi z nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom. Na večer Trumpove inavguracije mu je čestital z največjim zadovoljstvom ter povedal, da je zelo hvaležen, da ima Amerika končno pravega voditelja ljudi. Leta 2021 je Seagal kot posebni odposlanec ruskega ministrstva obiskal venezuelskega predsednika Nicolasa Madura, ki ga je igralec označil za svojega brata. Seagal je Maduru podaril katano.

Na VOYO si lahko vsi ljubitelji kontroverznega igralca Stevena Seagala ogledajo dva dela filma Oblegani, kjer igra v vlogi bivšega marinca Caseyja Rybacka, ki je zaposlen kot kuhar na največji bojni ladji USS Missouri.

Steven Seagal in Vladimir Putin
Steven Seagal in Vladimir Putin FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394