Moskisvet.com
 Dennis Keith Rodman zaznamovan tudi z mnogimi pravnimi težavam

Novice

Šokantno življenje slavnega košarkarskega zvezdnika

M.S.
23. 11. 2023 05.00
0

Dennis Rodman, nekdanji ameriški košarkar z petimi naslovi prvaka NBA, je znan tako po športnih dosežkih kot tudi po ekscentričnem življenjskem slogu. Rodman je na košarkarskem igrišču in zunaj njega buril pozornost z raznobarvnimi lasmi, nohti in oblačili ter ekscentričnim videzom. Kljub športnim uspehom je bil tudi vpleten v številne pravne težave, obtožbe nasilja in odvisnosti od alkohola.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Dennis Keith Rodman je nekdanji ameriški profesionalni košarkar, ki se je v svetu košarke izkazal z izjemnimi skakalnimi sposobnostmi ter osvojil kar pet naslovov prvaka v ligi NBA. Ob 75. obletnici lige leta 2021 so ga uvrstili na 62. mesto najboljših igralcev v zgodovini lige NBA.  Poleg svojih športnih dosežkov je Rodman pritegnil pozornost na košarkarskih igriščih s svojimi ekscentričnimi videzi, ki so vključevali barvite lase in nohte, številne tetovaže ter pirsinge.

 Nekdanji ameriški profesionalni košarkar Dennis Keith Rodman
Nekdanji ameriški profesionalni košarkar Dennis Keith Rodman FOTO: Profimedia
Vroča havajska drifterka, pred katero se lahko skrijejo vsi moški vozniki
Preberi še
Vroča havajska drifterka, pred katero se lahko skrijejo vsi moški vozniki

Po poročanju revije Elle je Rodman imel težko otroštvo. Pri treh letih ga je zapustil oče, v najstniških letih pa ga je mama iz hiše izgnala zaradi razhajanja od tradicionalnih vrednot. Dve leti je preživel kot brezdomec, spal na ulicah in dvoriščih prijateljev, preden je pri 19 letih postal čistilec na ameriškem letališču.  

V najstništvu je bil Dennis Keith Rodman izgnan iz doma
V najstništvu je bil Dennis Keith Rodman izgnan iz doma FOTO: Profimedia
Nekoč močan rokoborec, danes ponosna vplivnica
Preberi še
Nekoč močan rokoborec, danes ponosna vplivnica

Rodman je vedno buril pozornost na košarkarskem igrišču. S svojimi raznobarvnimi nohti in lasmi ter oblačenjem ženskih oblačil je vedno izzival stereotipe. "Navzkrižno oblačenje je kot vse v mojem življenju, nepremišljeno, in to preprosto počnem. Družim se v gejevskih barih, nosim majice z bleščicami in počutim se kot popolna oseba, ne le enodimenzionalni moški," je zapisal v svoji avtobiografski knjigi z naslovom Ubil sem Dennisa Rodmana.

 62-letni zvezdnik Dennis Keith Rodman
62-letni zvezdnik Dennis Keith Rodman FOTO: Profimedia
Zvezdnik s provokativno potezo oskrunil šampionski pas
Preberi še
Zvezdnik s provokativno potezo oskrunil šampionski pas

Poleg športne slave je Rodman zaznamovan tudi z mnogimi pravnimi težavami. Večkrat je bil obsojen na pogojne kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola, vožnje po napačni strani avtoceste, pobega s prizorišča nesreče in vožnje brez veljavnih vozniških dovoljenj. Njegove nekdanje žene, Annie Bakes, Carmen Electra in Michelle Moyer, so ga obtožile nasilja, med drugim naj bi spolno napadel tudi natakarico.

Naš nogometni junak zaradi bivše preživljal dramo
Preberi še
Naš nogometni junak zaradi bivše preživljal dramo

Poleg tega je bil Rodman velik podpornik politične kampanje nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa ter prijatelj severnokorejskega voditelja Kim Džong Una. Zvezdnik ima tri otroke z dvema nekdanjima partnericama, ki naj bi jim v preteklosti dolgoval preživnino. Večkrat se je podvrgel zdravljenju zaradi odvisnosti od alkohola, a žal brez uspeha.

 Dennis Keith Rodman zaznamovan tudi z mnogimi pravnimi težavam
Dennis Keith Rodman zaznamovan tudi z mnogimi pravnimi težavam FOTO: Profimedia
Slavna lepotica razkrila, kako pogosto ima spolne odnose
Preberi še
Slavna lepotica razkrila, kako pogosto ima spolne odnose

Zaradi svoje ekscentričnosti je bil Rodman pogosto tarča vprašanj o svoji spolnosti. Za tuje medije je priznal, da je odprt človek brez predsodkov, ki zelo podpira gejevsko skupnost. Javno se je opredelil kot biseksualec, kar je izrazil že leta 1991, ko je podprl igralca Magica Johnsona, ko je ta priznal svojo okužbo z virusom HIV. 

Prepričan je bil, da gre podpisovati avtograme: Rodman razkril podrobnosti prvega obiska Severne Koreje
Preberi še
Prepričan je bil, da gre podpisovati avtograme: Rodman razkril podrobnosti prvega obiska Severne Koreje

"Vseeno mi je, ali si gej ali heteroseksualec v svetu športnikov. Čedalje več športnikov zdaj priznava svoje usmerjenosti in ljudje so zdaj bolj odprti," je povedal v intervjuju z DJ VLAD.  Poleg športnih dosežkov je Rodman tudi velik zagovornik živali. Postal je prvi moški in športna zvezda, ki je poziral gol za Petino serijo Raje gol kot v krzno ter pomagal brezdomcem z donacijo tisočih odsluženih krznenih plaščev po vsej državi.

 Dennis Keith Rodman vedno buril pozornost na košarkarskem igrišču
Dennis Keith Rodman vedno buril pozornost na košarkarskem igrišču FOTO: Profimedia
Slavni glasbenik neverjetno shujšal
Preberi še
Slavni glasbenik neverjetno shujšal

Vsi oboževalci Dennisa Rodmana si lahko danes, v četrtek, 23. novembra, ob 22.10 ogledate akcijski film Sanjsko moštvo na KINO. Borec proti teroristom Jack Quinn bi rad zapustil svoj posel in se posvetil drugim rečem. Ker z ženo Kathryn pričakujeta otroka, bi rad več časa preživel doma in postal družinski človek. Vendar ne bo šlo brez zadnje naloge. Jack mora ubiti terorista Stavrosa, vendar se naloga ponesreči. Tako Kathryn postane tarča Stavrosovega maščevanja. Jack se v obupu po pomoč obrne na Yaza, smrtonosnega preprodajalca z orožjem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382