Moskisvet.com
Russell Crowe

Novice

Igralec se je med svojo najslavnejšo vlogo hudo poškodoval

M.S
20. 04. 2024 05.00
0

Ameriški igralec Russell Crowe je za svojo filmsko vlogo gladiatorja leta 2000 doživel epsko preobrazbo telesa. Poleg izgube skoraj 20 kilogramov se je moral naučiti uporabljati meč, kar ga je skorajda stalo prsta.

Ameriški igralec Russell Crowe je eden izmed tistih igralcev, ki je moral za svojo filmsko vlogo doživeti neverjetno preobrazbo telesa. Najbolj znan ostaja po svoji vlogi v filmu Gladiator iz leta 2000, za katero je prejel tudi oskarja za najboljšega igralca. Toda malo ljudi ve, da je moral za izoblikovano telo v tej vlogi premagati mnoge izzive.

Russell Crowe
Russell Crowe FOTO: Profimedia
Igralec nepričakovano sporočil: ''O meni ne boste več slišali''
Preberi še
Igralec nepričakovano sporočil: ''O meni ne boste več slišali''

Mnogi niso vedeli, da je moral pred vlogo gladiatorja shujšati za 18 kilogramov. Zvezdnik je moral dosledno slediti izjemno strogi dieti in vadbenemu režimu. Njegova prehrana je vključevala šest do osem obrokov na dan, bogatih z beljakovinami, ogljikovimi hidrati in maščobami. Po poročanju revije Men's Journal je igralec uravnaval svoj apetit z uživanjem sadja in zelenjave.

59-letni igralec Russell Crowe
59-letni igralec Russell Crowe FOTO: Profimedia
Zvezdnik Gladiatorja označen za 'najbolj jeznega človeka v Hollywoodu'
Preberi še
Zvezdnik Gladiatorja označen za 'najbolj jeznega človeka v Hollywoodu'

Pred snemanjem je igralec vsakodnevno opravljal mnoge intenzivne treninge, pri čemer je za doseganje hitrejših rezultatov v svoje vaje postopoma vključeval vedno težje uteži. Med snemanjem filma je Crowe utrpel več poškodb, med drugim zlom kosti v stopalu in kolku, ter moral tudi na šivanje obraza. Med pripravami na vlogo je moral usvojiti uporabo meča, pri čemer si je poškodoval desni palec, ki ga še danes ne čuti.

Russell Crowe
Russell Crowe FOTO: Profimedia
Včasih gladiator, danes pa ...
Preberi še
Včasih gladiator, danes pa ...

Vsi oboževalci igralca pa ga ne zamudite v nedeljo, 21. aprila, v akcijskem filmu Gladiator ob 22.20 na KINO. Akcijsko-zgodovinski spektakel je bil nagrajen s petimi oskarji. Razglašen je bil za najboljši film in Russell Crowe si je prislužil kipec za glavno vlogo. Gre za veličastno zgodbo o pogumu in maščevanju. Rimski general Maksim se po novi zmagi na bojišču želi vrniti k ženi in sinu. A umirajoči cesar Mark Avrelij ima zanj novo nalogo. Hoče, da Maksim zasede njegov prestol. Ljubosumni cesarjev sin Komod zato naroči, da Maksima in njegovo družino ubijejo. Maksim komaj uide smrti ter proti svoji volji postane suženj in gladiator. Tako potrpežljivo čaka na dan, ko bo maščeval smrt svoje družine z usmrtitvijo Komoda, ki medtem postane novi cesar.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir:  Men's Journal in The Things.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382