Moskisvet.com
Monica Lewinsky - 4

Novice

Razkrili skoraj 10 let varovano skrivnost!

N.J.
09. 03. 2015 08.19
10

Bill Clinton je ZDA predsedoval dolgih 8 let, od 1993 do 2001, a o njegovem mandatu se še vedno veliko govori. Demokrata mnogi še vedno povezujejo z afero z Monico Lewinsky.

Clintonov portret
Clintonov portret FOTO:

Njegova afera s takratno pripravnico v Beli hiši je namreč v trenutku napolnila naslovnice, in to je bila tema, ki je skorajda zasenčila celotno tedanje svetovno dogajanje. Bill Clinton je tvegal, da bo njegova kariera popolnoma propadla, na kocko je postavil tudi kariero soproge Hillary. Da ne govorimo o Monici, ki je menda kasneje zaradi dogodka doživljala velike travme in naletela na številne težave, ko si je skušala poiskati drugo službo.

Portret in obleka
Portret in obleka FOTO: Twitter
A pustimo zdaj to. V javnost je pricurljal precej zanimiv podatek glede uradnega portreta nekdanjega predsednika ZDA. Nelson Shanks, ki ga je naslikal leta 2006, je namreč izdal skoraj desetletje varovano skrivnost: »Levo od Clintona je na sliki senca Monice, ki se razteza čez ovalno pisarno. To je posvečeno Monici Lewinsky,« je izjavil za Philadelphia Daily News. Bila naj bi namreč senca obleke Monice Lewinsky, ki jo je nosila med spolnim odnosom, na kateri je bila semenska tekočina in ki je postala dokaz v predsedniški aferi.

»Narisano hkrati simbolizira senco, ki se je tedaj zgrnila na moškega, družinskega človeka in državnika.« Shanks je še dodal, da so v devetih letih, kolikor časa je pač slika razstavljena v National Portrait Gallery, Clintonovi večkrat zaprosili, da bi umetnino odstranili z razstave. Sliko naj bi sovražili, sicer pa je umetnik Clintona imenoval za »verjetno najbolj slavnega lažnivca vseh časov«.

Druga podrobnost, ki jo lahko opazi malce bolj natančno oko, pa je, da na Clintonovi roki ni poročnega prstana. Tudi to naj bi avtor storil namenoma, da bi namignil na njegovo afero z Monico Lewinsky.

Monica Lewinsky - 4
Monica Lewinsky - 4 FOTO: Reuters

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 393