Moskisvet.com
Pivo - 4

Novice

Prvi islandski spa s pivom

L.P.
19. 04. 2018 08.45
1

Ste že kdaj razmišljali, da bi se kopali v kozarcu piva, ki stoji pred vami na mizi? To je težko izvedljivo, ker je kozarec premajhen. Lahko pa se kopate v pivskem spaju v Bjórböðinu na Islandiji. Njihove ukrivljene lesene kadi so napolnjene z mešanico mladega piva, hmelja, pivskega kvasa in eteričnih olj, ki pomirjajo telo in negujejo kožo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bjórböðin je lansko leto odprl svoja vrata in je del Bruggsmidjan Kaldi, ki je bila prva islandska mikropivovarna iz leta 2006. Nahaja se na obrobju Eyjafjörðurskega fjorda na območju Arskógssandurja, približno pol ure vožnje od mesta Akureyri v severni Islandiji.

"Spiti kozarec piva ali dva je enako kot spiti kozarec vina ali dva," pravi Sigurður Bragi Ólafsson, eden od ustanoviteljev. "Pivo ni nezdravo; če spijete preveliko količino, postane nezdravo. Pivo je lahko res zdravo, če je nefiltrirano in pravilno pripravljeno - lahko pomladi vaš prebavni sistem."

Katere sestavine točno se znajdejo v banji? Prvo geotermalna voda, po kateri je znana Islandija. Mešano s tem je "mlado pivo" brez kvasa. Nato dodamo pivski kvas, ki je pakiran z vitaminom B, kar je dobro za kožo. Del hmelja je raztresenega, skupaj z nekaterimi eteričnimi olji, kopalno soljo in nekaj mila za pivo. Skupaj je to 300 litrov pivske mineralne vode.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400