Moskisvet.com
Mark Ruffalo

Novice

Priljubljeni igralec se bori za ohranitev zgodovinske cerkve

M.S
05. 07. 2023 05.00
0

Igralec Mark Ruffalo se strastno bori za ohranjanje zgodovinske arhitekture v New Yorku. V svoji soseski v West Parku se trudi za zaščito Prezbiterijanske cerkve, ki se sooča s propadom. Namesto prenove je predlagano, da cerkev proda stanovanjskemu podjetju za gradnjo luksuznih stanovanj.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Mark Ruffalo je priznan igralec, ki je tudi znan po svojih vlogah v Marvelovem filmskem vesolju, kot je vloga Hulka v filmih, kot so Thor, Ragnarok in Maščevalci. Vendar pa je zunaj svoje igralske kariere manj znano, da se zelo zavzema za ohranjanje zgodovinske arhitekture v New Yorku.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

V svoji soseski v West Parku v New Yorku se aktivno trudi za zaščito Prezbiterijanske cerkve na Upper West Side Manhattnu. Ta cerkev, ki je bila zgrajena leta 1880, se sooča s številnimi težavami in propada. Odgovorni niso uspeli slediti potrebam za vzdrževanje cerkve, zato so se odločili prodati cerkev velikemu stanovanjskemu podjetju, ki namerava cerkev porušiti in na tem mestu zgraditi luksuzna stanovanja. 

Mark je večkrat javno spregovoril o tej težavi prek Twitterja, kjer je svoje oboževalce ozaveščal o problematiki. Ne želi si, da bi New York postal izključno mesto luksuznih stanovanj, ampak si prizadeva ohranjati kulturno dediščino. Svoje sledilce je prosil za pomoč pri reševanju Prezbiterijanske cerkve.

Mark Ruffalo v vlogi Hulka
Mark Ruffalo v vlogi Hulka FOTO: Profimedia

"Če verjamete, da mora New York ostati mesto z dušo in ne le zbirka luksuznih stanovanj, vas vabim, da podpišete našo peticijo in prispevate svoj delež. Tudi majhna gesta ima lahko velik vpliv," je dejal 55-letni igralec. Peticijo je sprožil The Center at West Park Inc. in do zdaj jo je podpisalo že več kot 6000 ljudi. Splošni cilj peticije je zaščititi to zgodovinsko cerkev, ki je v preteklosti doživela številne pomembne dogodke in postala priljubljeno središče newyorške skupnosti.

Če si želite ogledati Marka Ruffala v vlogi ameriškega novinarja Michaela Rezendesa, lahko na VOYO poiščete film V Žarišču. Ta film je prejel oskarja za najboljši film in najboljši scenarij ter pripoveduje o razkritju množičnih primerov spolne zlorabe otrok v katoliški cerkvi.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400