Moskisvet.com
Paul Walker - 6

Novice

Odločitev, ki je marsikoga presenetila!

N.J.
08. 04. 2016 08.05
6

Porsche ni kriv za nesrečo, v kateri sta umrla ameriški filmski zvezdnik Paul Walker in njegov prijatelj Roger Rodas, je odločilo ameriško zvezno sodišče.

Smrt Paula Walkerja
Smrt Paula Walkerja FOTO: YouTube

Vdova moškega, ki je vozil porscheja, s katerim se je pripetila grozljiva nesreča, ki je vzela dve življenji, med drugim tudi življenje Paula Walkerja, ne more dokazati, da je proizvajalec avtomobilov odgovoren za nesrečo, je sojenje zaključil sodnik v zadevi, Philip S. Gutierrez.

Kot so dejali, Kristine Rodas in njeni odvetniki niso predložili dovolj trdnih dokazov, na podlagi katerih bi bilo mogoče potrditi, da je imel avtomobil Porsche Carrera GT, v katerem sta se vozila, pomanjkanje številnih ključnih varnostnih zadev. Kot je dejal sodnik, ni nobenega dokaza, da so pred nesrečo zatajile zavore, kot je Rodasova trdila v tožbi. Med drugim je trdila, da športni avtomobil ni imel ustrezne kletke in da so bile težave z gorivnimi celicami. »Tožnik ni priskrbel nobenih trdnih dokazov, da je Rodas umrl zaradi napake, za katero bi bila odgovorna tožena stranka,« je pojasnil Gutierrez v sodbi.

Paul Walker s hčerko Meadow
Paul Walker s hčerko Meadow FOTO:
Walker se je usodnega dne peljal s Porschejem Carrera GT, ki ga je tedaj vozil njegov prijatelj Roger Rodas. Ta je nenadoma izgubil oblast nad vozilom, trčila sta med tri drevesa, kjer sta obtičala, avtomobil pa so zajeli ognjeni zublji. Zgodilo se je novembra 2013 na cesti v kraju Santa Clarita.

Odločitev Gutierreza naj ne bi vplivala na drugi dve tožbi zoper Porsche, ki sta ju vložila Walkerjeva hči in oče. O teh tožbah višje sodišče v Los Angelesu še ni odločalo.

Porsche je sicer zanikal kakršnokoli odgovornost in napake pri izdelavi Carrere GT. Družba med drugim trdi, da je bil avtomobil, s katerim sta se peljala v smrt, neprimerno vzdrževan in predelan in da so prav ti dejavniki vplivali na to, da je sploh prišlo do nesreče.

Preiskava, ki sta jo opravila šerifov urad v Los Angelesu in kalifornijski avtocestni nadzor, je pokazala, da sta se vozila z neprilagojeno hitrostjo in da nesreči niso botrovale mehanske okvare vozila. Preiskovalci so potrdili, da sta se vozila s hitrostjo 151 km/h, ko je voznik izgubil nadzor nad vozilom in trčil. Porschejevi inženirji so pomagali pri ocenjevanju redkega avtomobila in preiskavi. V vseh primerih proti Porscheju tožniki sicer trdijo, da naj bi vozila veliko počasneje – med 101 in 114 km/h. Gutierrez je Rodesovim strokovnjakom sicer očital, da so se zanašali na analize sledi pnevmatik, ki so jih opravili komaj mesec dni po nesreči, namesto na fotografije, ki so jih preiskovalci posneli takoj po nesreči.

Kristine Rodas je tožbo vložila maja 2014. Njen odvetnik je dan po tem, ko je sodišče sprejelo odločitev in opralo avtomobilskega proizvajalca vsake odgovornosti, napovedal pritožbo.

Walker je imel ravno premor med snemanju sedmega dela filma Hitri in drzni, ko je umrl. Pri nadaljevanju snemanja sta namesto Paula Walkerja pomagala njegova brata. S skupnimi močmi jim je uspelo posneti Hitri in drzni 7, s katerim so zaslužili že več kot 1,5 milijarde dolarjev.

Bratje Walker
Bratje Walker FOTO: Facebook

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400