Moskisvet.com
Spletne zmenkarije - 4

Novice

Noro, kaj vse se zgodi na internetu!

moškisvet
23. 12. 2014 13.48
0

Ste kdaj razmišljali, kaj vse se lahko v 60 sekundah zgodi na internetu? V eni minuti je na primer poslanih 204 milijonov elektronskih sporočil, prenesenih skoraj 50.000 aplikacij, v pičlih 60 sekundah je pregledanih okoli 20 milijonov fotografij in 6 milijonov Facebook strani ter 1,3 milijona posnetkov na portalu YouTube. Pa še en zanimiv podatek: da bi si lahko posameznik ogledal vse video vsebine, ki so na splet naložene v eni sami sekundi, bi potreboval pet let!

PC bejba - 6
PC bejba - 6 FOTO: Profimedia

Da, moderno življenje nas je priklenilo na pametne telefona, tablične računalnike, prenosnike, osebne računalnike ... S tem ko se opremljamo z vedno novimi in naprednejšimi napravami, pa se naša internetna aktivnost še povečuje.

Tako imajo številni danes službo, zahvaljujoč internetu, poleg tega pa vsevedni g. Internet predstavlja naše okno v svet. Na spletu namreč pridobivamo informacije, se izobražujemo, zabavamo ... Če želimo nekaj sporočiti, lahko s pomočjo spleta to storimo na najbolj enostaven način in v istem trenutku dosežemo veliko več oseb kot z običajnim komuniciranjem. Če k temu prištejemo še vse druge prednosti, ki jih ponuja g. Internet, od poslušanja glasbe pa do ogledovanja video posnetkov, prenašanja fotografij, igranja igric, osveževanja podatkov in stanja na družbenih omrežjih, spreminjanja statusa in nadgrajevanja aplikacij, lahko enostavno zaključimo, da je g. Internet stoodstotni zmagovalec v tem, kako zapeljati, angažirati in osvojiti posameznika.

Si.mobilov g. Internet 5. polfinalna oddaja - 7
Si.mobilov g. Internet 5. polfinalna oddaja - 7 FOTO: Aljoša Kravanja

Svetovni splet postaja čedalje bolj pomemben v naših življenjih. Mlajše generacije si življenja brez njega sploh ne morejo predstavljati in največji talent med interneti in najbolj interneten med talenti ima vedno večji krog oboževalcev. In prav dobro vemo, zakaj. Ne samo s kodri in šarmantnimi brki, Simobilov g. Internet navdušuje s svojo vsevednostjo in vseprisotnostjo, poleg tega pa z najboljšimi informacijami z veseljem zabava vse nas. Kako zelo priljubljen postaja brkati kuštravec, smo lahko videli v priljubljenem šovu Slovenija ima talent, ki je v nedeljo doživel svoj veliki finale. Priljubljenima voditeljema, Petru Polesu in Vidu Valiču, je skrivnostni črni mož pomagal pri odkrivanju slovenskih talentov, o članih strokovne žirije kot iz rokava stresel nadvse pikantne podrobnosti in dokazal, da se nanj vedno lahko zanesete, saj vam bo hitro priskrbel podatke s spleta.

Hitri in zabavni vseved se je poslovil v velikem slogu, a samo v šovu Slovenija ima talent. Ne pozabite, da si lahko z njim še vedno lahko ogledate slovenske talente kjerkoli in kadarkoli na VOYO ali pa brez skrbi brskate po drugih spletnih vsebinah.
 

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400