Moskisvet.com
Sintetične droge - 1

Novice

Nevarna droga uničuje Sarajevčane?!

M.S.
20. 05. 2015 08.40
1

Od šestih sprejetih pacientov v samo enem dnevu, ki so bili pod vplivom prepovedane substance, sta imeli dve osebi epileptične napade, trpeli sta močne bolečine in hude psihofizične reakcije. Tamkajšnja direktorica nujne medicinske pomoči Sena Softić Taljanović je za bosanske medije komentirala, da se dogaja nekaj nenavadnega.

Sintetične droge - 7
Sintetične droge - 7 FOTO: Profimedia

V Bosni in Hercegovini naj bi se pojavila nova vrsta droge, ki naj bi bila med mladimi uporabniki drog izjemno popularna. V sarajevskem Zavodu za hitro medicinsko pomoč so imeli zelo zaskrbljujočo izkušnjo, ko je je imel pacient pod vplivom opiatov hudo reakcijo in se vedel zelo nepredvidljivo, v roku 24 ur pa je pri njih pomoč poiskalo še šest pacientov s podobnimi reakcijami, poročajo njihovi mediji.

Poleg dveh oseb s hudimi reakcijami, so imele preostale štiri hudo abstinenčno krizo, vsi pacienti pa so se izjemno slabo počutili. Kot je še opozorila Softić Taljanović, gre očitno za zelo nečisto sintetično drogo. Direktorica Zavoda za alkoholizem in druge odvisnosti v Sarajevu Nermana Mehić Basara je še pojasnila, da lahko gre za novo drogo, ali pa so uporabniki kombinirali drogo z alkoholom, kar bi lahko izzvalo takšne reakcije, srbski Telegraf navaja sarajevski Dnevni avaz..

V Evropi se vsako leto pojavi več deset novih substanc, ki so nepreverjenega porekla in kakovosti ter izjemno nevarne. Vsak dan v različnih laboratorijih mešajo različne nevarne snovi in pridobivajo nove droge, ki so cenejše in tako dostopnejše na črnem trgu vsem uporabnikom.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400