Moskisvet.com
Jensen Huang

Novice

Kdo so najvplivnejše osebnosti v letu 2024?

V.H.
23. 04. 2024 05.00
0

Ameriška revija Time je tudi letos objavila seznam najvplivnejših osebnosti. Na seznamu so posamezniki iz najrazličnejših področij, ki so tako ali drugače pustili svoj pečat, pa naj si bo to s svojimi dosežki, inovacijami, umetniškim ustvarjanjem ali vplivom na družbo. Predstavljamo vam nekatere zanimive osebnosti, ki so se znašle na seznamu 100 najvplivnejših v letu 2024.

Osebnosti, ki so na seznamu, navdihujejo tudi druge in spreminjajo svet na bolje, vsaka na svoj način. Njihov vpliv pa je vsekakor pomemben tudi za prihodnje generacije. V nadaljevanju vam jih predstavljamo samo nekaj, a vseeno lahko preverite, ali jih poznate?

Patrick Mahomes
Patrick Mahomes FOTO: Profimeda

Patrick Mahomes 

Patrick Mahomes je ameriški profesionalni nogometaš, ki je nase opozoril z izjemnimi dosežki v svetu športa. S svojim talentom in požrtvovalnostjo je pridobil ogromno navijačev po celem svetu. Svojo slavo pa je dobro unovčil tudi kot aktivist, ki si prizadeva za enake možnosti oziroma se bori proti socialnim razlikam. 

Jennifer Hermoso

Španska nogometna igralka je zagotovo ena najbolj prepoznavnih športnic, ki je s svojo vrhunsko igro pripomogla k razvoju in priljubljenosti ženskega nogometa, hkrati pa je zaslužna tudi za zmago španske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu. Lahko je vzor mnogim mladim dekletom, pa ne samo zaradi nogometa, ampak tudi kot ženska, ki se je postavila zase in za svoje pravice. Številni se je zagotovo spomnijo po škandaloznem poljubu, ki se je zgodil ob zmagi ženske reprezentance, ko jo je predsednik španske nogometne zveze Luis Rubias prijel za obraz in poljubil na usta. Neprimerna gesta ga je zaradi njenega odziva in pričanja stala tudi predsedniškega stolčka. 

Poljub Luisa Rubialesa in Jennifer Hermoso
Poljub Luisa Rubialesa in Jennifer Hermoso FOTO: Profimedia

Motaz Azaiza

25-letnik je nadarjen palestinski fotograf in tudi najmlajša oseba na letošnjem seznamu najvplivnejših. S svojimi fotografijami, ki jih je objavljal na Instagramu in tako pridobil na milijone sledilcev, je razkrival ozadje dogajanje v svoji rodni Gazi in tako krepil zavedanje in razumevanje konflikta ter vojnega stanja na Bližnjem vzhodu. S svojimi fotografijami je lahko opozoril na stiske ljudi, s katerimi se soočajo, hkrati pa njegovo delo spodbuja dialog in ozaveščenost o hudih posledicah vojne, ki jih ljudje pogosto zares ne vidimo.

Julija Navalna 

Julija Navalna je žena opozicijskega politika Alekseja Navalnega, ki je po njegovi smrti pogumno prevzela njegovo vlogo in se zavzela za demokracijo ter svobodo v Rusiji. Njen pogum in prizadevanje za spremembe v političnem sistemu, kot tudi boj proti korupciji in kršitvam človekovih pravic je vzbudil pozornost povsod po svetu.  

Jensen Huang

Jensen Huang je soustanovitelj in izvršni direktor podjetja NVIDIA, zaradi katerega danes vsi govorimo o umetni inteligenci. Namreč podjetje je pomembno prispevalo k tehnološkemu razvoju na področju grafičnih kartic, ki so postale močnejše in še učinkovitejše. Gre za vodilno podjetje, ki sega na področje umetne inteligence in ustvarja pogoje za sodobnejše vizije naše prihodnosti. 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?


Vir: Time.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382