Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Michael Schumacher prepričan, da so ga skušali ubiti

M.S.
22. 11. 2023 05.30
0

Nekdanji dirkač formule ena David Coulthard je pojasnil, kaj se je v resnici dogajalo na zloglasni dirki pred 25 leti.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Nekdanji škotski dirkač formule ena, David Coulthard, trdi, da je bil Michael Schumacher, ki ga od smučarske nesreče decembra leta 2013 v Meribelu nismo videli, prepričan, da ga je Škot skušal med dirko za VN Belgije leta 1998 ubiti, sam pa trdi, da je šlo zgolj za nesrečo.

Schumacher: ''To moramo sprejeti''
Preberi še
Schumacher: ''To moramo sprejeti''
Michael Schumacher je bil prepričan, da so ga skušali na tisti dirki ubiti.
Michael Schumacher je bil prepričan, da so ga skušali na tisti dirki ubiti. FOTO: Profimedia
Zato nikoli ne bomo izvedeli, kakšno je resnično stanje Michaela Schumacherja
Preberi še
Zato nikoli ne bomo izvedeli, kakšno je resnično stanje Michaela Schumacherja

52-letni Coulthard je zadevo pojasnil v prihajajočem dokumentarnem filmu z naslovom 'Being Michael Schumacher', ki ga bodo prvič predvajali decembra na nemški televiziji ARD. ''Michael je bil prepričan, da je šlo za zaroto, da bi pomagal svojemu klubskemu tovarišu Miku,'' je dejal zmagovalec 13 dirk v formuli ena. Leta 1998 je skušal sloviti Nemec s Ferrarijem osvojiti prvi naslov prvaka za ''rdeče'' in je na dirkališču v Spa-Francorchampsu nujno potreboval zmago, da bi ostal konkurenčen Miki Hakkinenu.

To lepotico bosanskih korenin ljubi Mick Schumacher
Preberi še
To lepotico bosanskih korenin ljubi Mick Schumacher
David Coulthard je zanikal obtožbe Nemca.
David Coulthard je zanikal obtožbe Nemca. FOTO: Reuters
Schumacher z mamo prekinil vse stike
Preberi še
Schumacher z mamo prekinil vse stike

A je moral po trku z njegovim moštvenim kolegom iz McLarna dirko predčasno končati. ''Šlo je zgolj za nesrečo. To se pač zgodi.'' Nemec je bil besen kot ris in je novinarjem na štartno-ciljni ravnini tedaj razlagal: ''David je razumen voznik, zato takšnega obnašanja ne razumem,'' medtem ko je ta dejal, da Nemca ne razume. ''Še enkrat me je obtožil, da sem ga hotel ubiti. To mora vzeti nazaj, to ni res. Upam, da bo svoje izjave nekoč obžaloval,'' se je nadejal Coulthard, čigar klubski kolega je nato suvereno osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka. 'Leteči Finec' je leto kasneje ubranil naslov, nato pa se je začela dominatna doba Ferrarija. Britanec je prepričan, da prav zaradi Nemčeve neusmiljene narave. ''Schumacher je bil lahko zelo neusmiljen, zelo hladen in distanciran. To je verjetno potrebno za uspeh. Moje meje so bile bliže meji drugih dirkačev kot njegovi,'' je dejal nekdanji dirkač F1, ki nikoli ni osvojil naslova prvaka, zato pa bil podprvak. Dirkaški volan je na klin obesil leta 2008.

Nekdanji klubski tovariš razkril Schumacherjevo temno plat
Preberi še
Nekdanji klubski tovariš razkril Schumacherjevo temno plat

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382