Moskisvet.com
Carmen Canovas Cervello

Novice

Lepotico ugriznil morski pes, takoj za tem je šla nazaj med njih

M.S.
17. 04. 2023 11.00
0

Carmen Canovas Cervello premore obilico poguma. Ne le, da ni zganjala panike, ko jo je ugriznil morski pes, kmalu za tem je šla ponovno v morje.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Carmen Canovas Cervello je doživela travmatično izkušnjo med potapljanjem, zaradi katere bi se marsikdo odločil, da ne gre več v morje. A ne Carmen, ki se je kljub temu, da jo je ugriznil 100-kilogramski morski pes, odpravila nazaj v morje in se zopet pomešala med morske plenilce.

Na posnetku vidimo, kako Carmen, ki je po poklicu medicinska sestra, plava med morskimi psi sesači, ko jo eden izmed njih nepričakovano ugrizne v hrbet. Napad, ki spominja na prizor iz filma Globoka modrina, je posnel 37-letni morski fotograf in potapljač Ibrahim Shafeeg. Napad se je zgodil na Maldivih pri atolu Vaavu, kjer pogosto opazujejo omenjene kite, ki so v povprečju težki okoli 100 kilogramov. Pred tem se je omenjeni par med morskimi psi potapljal že 45 minut in to brez incidenta, ta pa se je zgodil, ko se je mladenka želela pomešati med deseterico predatorjev, ki sicer veljajo za precej miroljubne

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Napad morskega psa – 6 nasvetov, ki vam bodo rešili življenje
Preberi še
Napad morskega psa – 6 nasvetov, ki vam bodo rešili življenje

Cervellova po napadu ni odšla do zdravnika, ampak si je sama oskrbela rano in nato nadaljevala s potapljanjem. ''Ugriz naju ni prestrašil. Šlo je za manjšo poškodbo, zato sva očistila rano in nadaljevala s potapljanjem na dah na isti točki,'' je povedal Shafeeg. Čeprav gre za nenapadalno vrsto morskih psov, ti, kadar se počutijo ogrožene, napadejo in lahko povzročijo hude, tudi smrtne rane. Leta 2022 so sicer poročali o 51 izzvanih in petih neizzvanih napadih morskih psov sesačev.

Več o tem, kako ukrepati ob napadu morskega psa, si lahko preberete TU.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400