Moskisvet.com
Upokojenec

Novice

Toliko let ima najstarejši moški na svetu

E.R.
25. 04. 2024 04.00
0

Ime mu je John Tinniswood, prihaja pa iz Velike Britanije.

John Tinniswood iz Southporta v Veliki Britaniji je star 111 let in je najstarejši moški na svetu. Podelil je tri življenjske nasvete za mlajše, ki želijo živeti dolgo, poroča Business Insider.

John se je rodil 26. avgusta 1912, Guinnessova knjiga rekordov pa ga je v začetku tega meseca razglasila za najstarejšega moškega na svetu, potem ko je nosilec tega naslova Venezuelec Juan Vicente Pérez Mora umrl v starosti 114 let in 311 dni.

Ali so geni tisti, ki določajo, kako dolgo živimo?
Preberi še
Ali so geni tisti, ki določajo, kako dolgo živimo?

Tinniswood je tudi najstarejši preživeli veteran druge svetovne vojne na svetu. V britanski vojski je služil kot administrator, ki je vključeval vodenje računov in logistiko, organizacijo oskrbe s hrano in iskanje izgubljenih vojakov.

Nato je delal kot računovodja za britansko poštno službo Royal Mail ter Shell in BP, preden se je leta 1972 upokojil.

Skrivnost dolgega življenja je v zmernosti

Tinniswood je bil 44 let poročen s svojo ženo Blodwen, ki je umrla leta 1986. 

Najstarejši par na svetu ima skupaj kar 215 let
Preberi še
Najstarejši par na svetu ima skupaj kar 215 let

Vsi, ki poznajo Johna, ga opisujejo kot "velikega govorca", ki je zagnan in neodvisen, upravlja svoje finance in vstaja iz postelje brez pomoči. Svoj novo pridobljeni naziv najstarejšega moškega na svetu je komentiral kratko: "Sprejemam ga, ampak mi popolnoma nič ne pomeni."

Johnov najpomembnejši nasvet za ljudi, ki želijo živeti tako dolgo kot on, pa je, da je potrebno vse delati zmerno. "Če preveč pijete ali jeste ali hodite ... če delate preveč česar koli, boste sčasoma trpeli. Nikoli ne preobremenjujte svojega telesa, če želite živeti zdravo življenje," je povedal za BBC News.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nasveti za dolgo življenje

John ni na nobeni posebni dieti. "Jem, kar mi dajo, kot vsi ostali," je dejal. Vsak petek si za večerjo privošči britansko klasiko, ocvrto ribo in krompirček. John ne kadi in redko pije alkohol, s čimer počne dve stvari, ki sta znani kot odlični za dolgo življenje.

Leta 2022 je za BBC News povedal, da je za to pomembno tudi imeti široko vizijo. "Ne počnite ves čas ene stvari, sicer boste omejeni," je dejal.

12 korakov do boljšega spanca
Preberi še
12 korakov do boljšega spanca

"A ne glede na to, kaj delaš, vedno daj vse od sebe, ne glede na to, ali nekaj delaš ali koga učiš. Daj vse od sebe. Sicer ni vredno truda," je John povedal za Guinnessovo knjigo rekordov.

To sovpada z rezultati raziskav, ki povezujejo pozitivno miselnost in občutka namembnosti z dolgo življenjsko dobo. Toda Tinniswood misli, da je dočakal visoko starost na račun čiste sreče. "Ali živiš dolgo ali pa živiš kratko. Glede tega ne moreš veliko narediti," je poudaril.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Kako dolgo boste živeli, lahko razberete z vašega penisa
Preberi še
Kako dolgo boste živeli, lahko razberete z vašega penisa

Vir: net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382