Moskisvet.com
Idris Elba

Novice

Slavni igralec se je podal na pomembno misijo

M.S
25. 02. 2024 03.00
0

Britanski igralec Idris Elba je izrazit zagovornik strožjih ukrepov za preprečevanje uporabe nožev v Angliji. Aktivno se zavzema za uvedbo obvezne zaporne kazni za nošenje nožev ter javno razpravlja o izboljšanju strategij za spopadanje z uličnim nasiljem. Leta 2023 je policija zabeležila več kot 48.700 kaznivih dejanj z uporabo noža in ostrimi predmeti.

Britanski igralec Idris Elba je zelo glasen podpornik zaostritve preprečevanja uporabe nožev v Angliji. Igralec zagovarja obvezno zaporno kazen za nošenje noža in javno razpravlja o tem, kako bi se lahko bolje spoprijeli z uličnim nasiljem. Poudarja, da ne obstaja enotna rešitev za to težavo. 

V letošnjem letu je uradno začel svojo kampanjo Don't Stop Your Future na londonskem parlamentarnem trgu. Kot del kampanje je na začetku leta trg napolnil z kupi oblačil, pri čemer je vsak kup predstavljal izgubljeno življenje v lanskem letu zaradi zločina z nožem. V svoji kampanji želijo pokazati tudi, kako dostopni so noži med mladimi.

Idris Elba
Idris Elba FOTO: Profimedia
Ne boste verjeli, kaj počne že več kot leto dni
Preberi še
Ne boste verjeli, kaj počne že več kot leto dni

V Angliji bo ministrstvo za notranje zadeve predlagalo sekundarno zakonodajo za poostritev prepovedi nožev, ki je bila prvič predstavljena leta 2016. Igralec je v intervjuju za BBC priznal, da veliko število mladih nosi nož s seboj, ker se bojijo, da bodo zabodeni ali da bodo videli, kako nekoga drugega napadejo. 

Spremembe zakona v kazenskem pravosodju bodo zvišale najvišjo kazen za posedovanje prepovedanega orožja s šestih mesecev na dve leti. Novi podatki Urada za državno statistiko kažejo, da se je v Angliji v zadnjem letu povečalo število kaznivih dejanj z nožem in ostrimi predmeti za 5%. Leta 2023 je policija zabeležila več kot 48.700 kaznivih dejanj z uporabo noža in ostrimi predmeti.

Idris Elba
Idris Elba FOTO: Profimedia
Nenavadna kombinacija: Bosta Idris Elba in Taylor Swift nastopila skupaj?
Preberi še
Nenavadna kombinacija: Bosta Idris Elba in Taylor Swift nastopila skupaj?

Vsi oboževalci igralca Idrisa Elba pa ga ne zamudite v znanstveno fantastičnem filmu Ognjeni obroč, ki bo na sporedu nocoj, 25. februarja, ob 20. uri na Kanalu A. Znanstveno fantastična pustolovščina epskih razsežnosti nas popelje v bližnjo prihodnost, ko Zemljo napadejo velikanske pošasti, ki lahko uničijo celotna mesta. Da bi rešili človeštvo, znanstveniki ustvarijo velikanske robote, imenovane jaeger, ki so lahko kos surovi moči in velikosti napadalcev. Robote upravljajo posebej izurjeni piloti, ki se s pomočjo misli povežejo med seboj. Ko se pošasti pripravljajo na poslednji spopad, so roboti in njihovi piloti zadnji up človeštva pred sicer neizbežno apokalipso.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir:  The Guardian in Mix Mag.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382