Moskisvet.com
Brad Pitt

Novice

Zakaj se vse več slavnih moških podaja v kozmetične vode?

E.R.
08. 09. 2023 05.00
0

Trg izdelkov za nego moške kože naj bi leta 2022 dosegel 13 milijard dolarjev, samo v zadnjih nekaj mesecih pa smo videli celo vrsto hollywoodskih lepotcev in najstniških idolov, ki so se odločili preizkusiti na tem področju.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Lepotne linije slavnih niso novost. Že v 80. so parfumi s podpisom Elizabeth Taylor povzročili norijo med strankami brez primere in utrli pot dišavam slavnih, ki so ob vstopu v novo tisočletje doživele "bum". Do nedavnega so svoje kozmetične linije lansirale predvsem zvezdnice, v zadnjem času pa so si "kos pogače" zaželeli tudi številni znani moški, najverjetneje po navdihu uspeha Rihanne (Fenty), Selene Gomez (Rare Beauty), Kim Kardashian (SKKN by Kim) in Lady Gaga (Haus Labs).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trg izdelkov za nego moške kože je leta 2022 dosegel nekaj več kot 12 milijard evrov in samo v zadnjih nekaj mesecih smo videli celo vrsto hollywoodskih zvezdnikov in najstniških idolov, ki so se odločili preizkusiti na tem področju. Tu je Brad Pitt z blagovno znamko "Le Domaine", čigar ponudba vključuje izdelke, prepojene z izvlečki vinske trte iz znanih francoskih vinogradov. Tudi glasbenik Travis Barker je lansiral luksuzno linijo za nego kože, Idris Elba pa je moči združil z ženo in lansiral znamko "S'able Labs". Na drugi strani je denimo Pharrell Williams zahvaljujoč svoji armadi sledilcev na Instagramu v enem dnevu razprodal izdelke svoje znamke "Humanrace", ki jih tudi sam uporablja vsak dan. Skupini se pridružuje tudi Jared Leto z izdelki za nego kože "Twentynine Palms".

Brad Pitt
Brad Pitt FOTO: Profimeda

"Mislim, da se je vzpon moške kozmetike zlasti tiste, ki jo podpirajo zvezdniki zgodil, ker je zanjo veliko prostora na trgu. In vedno je bil,"  je za BBC povedal David Yi, avtor in ustanovitelj digitalne lepotne publikacije Very Good Light ter znamke izdelkov za osebno nego Good Light.

"Za zmago v Kmetiji sem pripravljen storiti vse!"
Preberi še
"Za zmago v Kmetiji sem pripravljen storiti vse!"

Čeprav so lepotni izdelki in izdelki za nego kože sami po sebi uniseks (kar dokazuje generacija priljubljenih moških vplivnežev na YouTubu), njihovo trženje ni bilo tako. In medtem ko K-Beauty v Južni Koreji skrbi za moške že več kot dve desetletji, je Zahod trg odprl za vse spole malo kasneje. Lepotna kultura se je drastično spremenila – uniseks kolekcije ne veljajo več za radikalne, ampak za samoumevne.

Pleasing Harryja Stylesa
Pleasing Harryja Stylesa FOTO: Profimedia

Niša moške kozmetike "v barvah" je še manjša, a to zvezdnikom ni preprečilo, da bi bili pionirji v tej kategoriji. "Pleasing" Harryja Stylesa, ki vključuje ličila in lak za nohte, je po podatkih Launchmetrics v začetku leta 2023 ustvaril 57,1 milijona evrov. Tu je tudi Machine Gun Kelly, ki uspešno gradi linijo lakov za nohte s povezovanjem z moškimi stilskimi ikonami, kot je denimo zvezda NBA Jalen Green.

Tega o Luki Basiju niste vedeli
Preberi še
Tega o Luki Basiju niste vedeli

Zdi se, da trg moške lepote cveti. Po podatkih ameriškega združenja plastičnih kirurgov je "brotox" (botoks za moške) najbolj zahtevan kozmetični poseg pri moških, saj se je število tretmajev v zadnjih dveh desetletjih povečalo za 400 odstotkov. Do leta 2029 Future Market Insights napoveduje, da bo svetovni trg izdelkov za nego moške kože dosegel 29 milijard evrov.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.gloria.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382