Članki

Vse za znanost: sekcija trupel in nehumani poskusi na živih

17.04.2015, 12:10

Že od nekdaj je vse v zvezi s človeškim telesom, rojstvom, smrtjo in trupli zanimivo za večino ljudi. Pri nekaterih vzbuja strah, pri drugih začudenje, tretji se ob truplu zgrozijo. A vendarle – človeško telo je nekaj, za kar zanimanje nikoli ne upade. Že od nekdaj preučujemo zgradbo telesa, njegovo delovanje, večno pa ostaja vprašanje, kaj se z nami zgodi po smrti.

Izdelali revolucionarno baterijo?

10.04.2015, 14:55

Znanstveniki so razvili baterijo, katere posebnost je, da je upogljiva, izdelana je iz aluminija, kar bi pomenilo cenejšo proizvodnjo, mogoče jo je hitro napolniti, bila naj bi varnejša od litij-ionske in naj bi bila odlična alternativa sodobnim baterijam.

Vsa skrivnost je v ... JAJCIH!

03.04.2015, 10:14

Med prazniki se vse vrti okoli šunke, hrena in ... jajc. Resda so v prazničnem obdobju 'popularna' trdo kuhana, kako pa so vam sicer všeč? Britanski znanstveniki trdijo, da naj bi način priprave jajc razkrival naš karakter. Ste nagnjeni k ločitvam? Imate velik spolni apetit? Vse to odslej očitno odkriva majhno, okroglo jajce.

Ženske - jih sploh še rabimo?!

01.04.2015, 08:21

Roboti – vsakdo ima doma vsaj kakšnega, čeprav verjetno niti ne opazimo, kako jih počasi vključujemo v svoj vsakdan in jim nalagamo vse več nalog. Robotski sesalnik, robotske igrače za otroke, kavni avtomat ... Pa bi imeli takšnega, ki bi vam pripravil zajtrk, počistil stanovanje, opral perilo in ga tudi zložil?

To je več kot le igra!

30.03.2015, 08:20

Pred leti je vladala poplava spletnih iger, kot so World of Warcraft in podobne, a se jim počasi čas izteka, saj je na voljo vse več in več brezplačnih iger. Igra EVE Online islandskega studia CCP je po drugi strani še vedno ena popularnejših. Leta 2013 je presegla pol milijona uporabnikov, letos pa je doživela še prenovo. Po novem bo v veliko pomoč znanstvenikom.

Nanoceluloza: Slovenci z izjemno inovacijo

12.03.2015, 08:16

Na Kemijskem inštitutu so razvili nov inovativen postopek za pridobivanje nanoceluloze. Ta omogoča pridobivanje tega materiala po najmanj petkrat nižji ceni od dosedanje ter brez obremenitve okolja in s preprosto, tehnološko nezahtevno tehnologijo. S tem odpira veliko priložnost slovenski lesni in drugi industriji, so danes sporočili z inštituta.

To pa ne drži ... ali pač?

09.03.2015, 13:19

Moški so načeloma bolj narcistični in vase zagledani ter so zato bolj nagnjeni k izkoriščanju drugih, je pokazala ta teden objavljena ameriška raziskava, v kateri so analizirali podatke, ki so jih v zadnjih treh desetletjih pridobili od več kot 475.000 ljudi.

Revolucionarni avto prihaja na ceste!

09.03.2015, 13:26

Za leto 2017 je švedska avtomobilska znamka napovedala začetek prodaje avtomobilov, ki bodo sposobni popolnoma avtonomne vožnje.

Prihajajo revolucionarne testenine!

04.03.2015, 10:35

Za vse ljubitelje testenin na 1001 način prihaja iz sosednje Italije dobra novica: nič več vam ne bo treba skrbeti, da se boste zaradi najljubše jedi pretirano redili, saj na police prihajajo posebne testenine, ki ne redijo!

Kartonska škatla, ki dela čudeže!

04.03.2015, 10:41

Si predstavljate, da bi lahko sedeli na kavču in se hkrati dobili s prijateljem na kavi na drugem koncu sveta? Ali morda ležali na postelji in si hkrati privoščili adrenalinsko vožnjo z vlakcem smrti? Če je bila to nedavno še znanstvena fantastika oziroma izkušnja, rezervirana za tiste, ki imajo pod palcem precej več kot običajni Zemljani, je to zdaj postala zadeva, ki jo lahko izkusi skoraj vsak.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Almir: prej in potem

Almir (Gostilna): To pa je šokantna sprememba!

Koprčan Almir Begić, ki ga je širna Slovenija spoznala v šovu Gostilna išče šefa, v kateri je sicer slavil Valerio Lutman, je svojevrsten zmagovalec. Poleg tega, da si mnogi Slovenci želijo poskusiti njegove kreacije, ima za seboj še eno veliko zmago – shujšal je 60 kilogramov!

Anketa

Arhiv

Katero Slovenko bi najraje 'gostili' v mokrih sanjah?

erotične fotografije - 2