Članki

Neverjetno! Razvozlali skrivnost črne luknje?

29.07.2014, 13:32

Teorija pravi, da naj bi črna luknja, ko 'umre', postala bela luknja. V nasprotju s črno luknjo, ki stvari pogoltne, naj bi bela luknja vse ujete stvari 'izpljunila'.

Izstrelili so jo v vesolje, a ob vrnitvi bo zgorela!

17.07.2014, 08:00

Zasebno podjetje Orbital Sciences je v nedeljo v sodelovanju z ameriško vesoljsko agencijo Nasa proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS) izstrelilo tovorno raketo s hrano, znanstveno opremo in celo novimi oblačili za telovadbo astronavtov. Raketo antares s kapsulo Cygnus so na njeno tretjo pot do ISS izstrelili z obale Virginije.

Šok med astronavti: Svetloba je izginila!

16.07.2014, 08:05

Astronomi so ob pogledu s teleskopom šokirani ugotovili, da v vesolju manjka kar 80 odstotkov svetlobe. Kam je izginila?

Neverjetno odkritje!

03.07.2014, 08:10

Da se znotraj vsake galaksije nahaja črna luknja, ni nič novega. So pa znanstveniki odkrili nekaj zares neobičajnega: galaksijo, ki je od Zemlje oddaljena okoli 4 milijarde svetlobnih let in ima kar tri črne luknje!

Bomo kmalu opremljeni kot roboti?

19.05.2014, 07:52

Google Glass je trenutno ena izmed najbolj priljubljenih tehnoloških naprav, okrog katere se dviga ogromno prahu. A spletni gigant ne počiva na lovorikah, temveč že razvija proizvod, ki bo pomenil revolucijo za novodobni svet.

Seksala sta popolnoma pijana! Potem pa ...

13.05.2014, 09:49

Mimi sicer še nisem povedala, a že nekaj časa razmišljam, da bi imela še enega otroka. Pri nekajinštiridesetih naj bi to bila znanstvena fantastika, a zmeraj sem bila prepričana, da lahko zanosim isti trenutek, ko Miha vrže štumf za mano.

8 največjih skrivnosti našega planeta

07.05.2014, 12:16

Številna vprašanja, ki so vezana na planet Zemlja, so aktualna že več stoletij, a ljudje še vedno brez pravega uspeha iščejo odgovor nanje. Predstavljamo vam osem največjih skrivnosti našega planeta sodobnega časa!

Za drzne moške, ki vedo, kaj hočejo!

13.05.2014, 15:44

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da ima pravi moški v življenju dve veliki ljubezni – ženske in avtomobile. In čeprav bi marsikdo oporekal trditvi, da izbiro primerne življenjske sopotnice ter nakup na kožo pisanega jeklenega konjička lahko primerjamo, obstaja kar nekaj vzporednic. Od obeh namreč pričakujemo, da nam bosta vedno stala ob strani, v vseh pogledih pripomogla h kakovosti našega življenja, da se nanju lahko zanesemo v vseh, še tako nepredvidljivih okoliščinah in konec koncev, da nas s svojim videzom popolnoma očarata. Tega se pri Oplu še kako zavedajo!

Prihajajo 'nevidni' avtomobili!

29.04.2014, 09:53

Pri britanskem proizvajalcu avtomobilov so predstavili povsem nov sistem, ki omogoča vozniku, da s pomočjo kamer, ki so nameščene v maski hladilnika, vidi pod pokrov motorja, naravnost na tla in pred sprednji odbijač.

Šokantna napoved: 'Naslednji teden bo Zemljo zadel asteroid!'

23.04.2014, 10:50

Iz Washingtona prihajajo šokantne informacije: "Prihodnji teden bo Zemljo zadel asteroid." Stavek, ki je pognal strah v kosti marsikateremu gledalcu, je izustil 84-letni voditelj ameriške oddaje na televiziji ABC Pat Robertson.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Ko mi je dolgčas ...

dolgčas jim je - 14