Članki

Kitajci 'ugrabljajo' satelite

15.04.2014, 13:08

Najštevilčnejši narod na svetu širi svoje vesoljske apetite. Pred časom so tako preizkusili orožje, ki lahko ugrabi satelite.

Revolucionarno odkritje slovenskih znanstvenikov!

14.04.2014, 10:13

Znanstveniki iz odseka za kompleksne snovi Instituta Jožef Stefan (IJS) so odkrili prvi primer stabilnega skritega stanja v naravi. Gre za zelo pomembno odkritje, ki je bilo danes objavljeno v ugledni znanstveni reviji Science, so sporočili iz IJS.

Smrdi, smrdi, kako smrdi!

08.04.2014, 15:32

Imam en problemček, ni pa nujno, da se temu lahko reče problem ... Namreč imam punco, zelo jo imam rad, z njo uživam, ampak problem pride pri oralnem zadovoljevanju ... Zelooooo rad bi jo zadovoljil tam spodaj, ampak me tisti vonj in okus zelo odrivata od tega ... Zelo rad bi to počel, ampak kako lahko to preprečim? Firšt

Na luni odkrili ocean tekoče vode

07.04.2014, 12:48

Na Saturnovi luni Enkelad se pod debelim pokrovom ledu nahaja ocean tekoče vode, so ugotovili znanstveniki. Kot je pokazala analiza, ki jo je opravila vesoljska sonda Cassini, ocean pokriva skoraj celo južno poloblo lune, globok je do deset kilometrov, nahaja pa se pod 40-kilometrskim pokrovom ledu, poročajo nemška tiskovna agencija dpa.

Končno znanstvena razlaga: zakaj torej ženske hlinijo orgazem??

31.03.2014, 10:50

V zvezi s tem, zakaj ženske hlinijo orgazem, obstaja mnogo teorij. Od tega, da si želijo zadovoljiti moškega, se ne želijo spraviti v neprijeten položaj in zadrego, pa do tega, da si želijo čim prej zaključiti 'trpinčenje' med rjuhami. Sedaj pa zares: kaj pravijo znanstveniki?

Vsa skrivnost se skriva v ... JAJCIH!

01.04.2014, 09:57

Komaj so malo potihnile različne teze o tem, ali je bilo prej jajce ali kura, že so se jajca znašla sredi nove raziskave. Britanski znanstveniki namreč trdijo, da naj bi način priprave jajc razkrival naš karakter. Ste nagnjeni k ločitvam? Imate velik spolni apetit? Vse to odslej očitno odkriva majhno, okroglo jajce.

Ko hrček vozi 16,5 tone težak tovornjak

13.03.2014, 14:45

Le kako bi znanstveno in brez dvoma pokazali uspešnost novega sistema za krmiljenje pri tovornjaku? Popolnoma preprosto! Za volan posadimo hrčka, pred nosom mu pomahamo s korenčkom in se peljemo ob strmem prepadu. Točno to so v oglasu naredili pri Volvu.

Največji eksperiment v zgodovini človeštva ujet na film!

07.03.2014, 11:12

Četrtega julija 2012 so znanstveniki širom sveta nestrpno čakali na novico, ali je bil težko pričakovani Higgsov bozon odkrit ali ne. Odkritje, ki je bilo rezultat največjega in najdražjega eksperimenta v zgodovini človeštva, pa naj bi ali potrdilo ali ovrglo trenutno veljavne teoretične slike v fiziki osnovnih delcev in razkrilo pomanjkljivosti v znanstvenem razumevanju vesolja.

Italija ne bo več podobna škornju, svet se bo spremenil!

06.03.2014, 09:30

Kurt Lambeck, geolog in dobitnik Balzanove nagrade leta 2012, je spomnil na to, da bodo razni geološki fenomeni prispevali k spremembi podobe celin, tudi sosednje Italije, ki ne bo imela več oblike škornja.

Še en dokaz, da Slovenci sodimo v sam vrh!

05.03.2014, 10:20

Skupini slovenskih znanstvenikov je uspelo identificirati nov mehanizem za zvijanje molekul DNK, ki bi v bližnji prihodnosti lahko omogočil nove pristope zdravljenja. Dosežek bo objavljen v ugledni znanstveni reviji Angewandte Chemie, so sporočili iz centra odličnosti EN-FIST.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3