Članki

Kitajci 'ugrabljajo' satelite

15.04.2014, 13:08

Najštevilčnejši narod na svetu širi svoje vesoljske apetite. Pred časom so tako preizkusili orožje, ki lahko ugrabi satelite.

Laboratorijska mišica, ki se celi kar sama!

03.04.2014, 08:16

Raziskovalci iz univerze Duke v Severni Karolini so prvič dokazali, da se lahko laboratorijsko vzgojena mišica lahko krči enako kot naravna. Zaenkrat so mišico presadili miši, vendar pa odkritje pomeni velik korak v znanosti. V prihodnosti bi namreč lahko vzgajali mišice, s katerimi bi nadomeščali okvarjene tudi pri ljudeh.

7 razlogov, zakaj si popoldne privoščite pivo!

01.04.2014, 09:57

Če ste mislili, da je pivo dobro samo za pogum in umirjanje živcev, potem se še kako motite. Čeprav velja, da je treba ta alkoholni hmeljev napitek piti v zmernih količinah, kajti prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju, je pivo v resnici odlično za zdravje. Če tako pravi znanost, zakaj ji ne bi verjeli?!

Kaj zanima slovenske moške?

10.03.2014, 08:08

Slovenski moški niso najbolj nagnjeni k pustolovščinam, s svojim življenjem so dokaj zadovoljni, a se kar precej obremenjujejo s prihodnostjo. Trudijo se slediti napredku tehnologije, med spletnimi stranmi pa največ časa namenijo Googlovim storitvam (iskalnik, e-pošta, YouTube) in družbenemu omrežju Facebook, kaže raziskava, ki jo je opravila Mediana TGI.

Današnji dan si boste zapomnili!

05.03.2014, 07:54

5. marec je datum, ki si ga bomo vsi zapomnili. Zemljo bo namreč na razdalji med našim planetom in luno obšel asteroid DX110, ki so ga odkrili šele letos.

Širi se s svetlobno hitrostjo!

22.02.2014, 14:40

Strokovnjaki opozarjajo na nevarnosti spletnih pivskih iger, ki se v zadnjih tednih širijo tudi med slovenskimi mladostniki. Uporabnikom družbenih omrežij svetujejo, naj se tovrstnih iger ne udeležujejo, saj s tem škodujejo tako svojemu zdravju kot spletnemu ugledu.

Naše roke so ustvarjene za borbo

24.02.2014, 10:30

Ljudje si radi umišljamo, da so naše roke plod dolgoletne evolucije in naj bi omogočile ključni preskok od živali do ’razumnih bitij’. Znanstveniki so našli dokaze, ki kažejo nasprotno.

Nasa razvozlala skrivnost "krofa" na Marsu

17.02.2014, 08:40

Znanstvenikom ameriške vesoljske agencije Nasa je končno uspelo razjasniti izvor skrivnostnega kamna v obliki krofa, ki se je v začetku januarja pojavil v bližini Nasinega roverja Priložnost (Opportunity) na Marsu. Nenavaden kamen je le del skale, od katere se je odlomil, nakar ga je rover s svojim kolesom premaknil na drugo mesto.

Zakaj je v Sočiju tako vroče?

14.02.2014, 08:48

Vročina v Sočiju narašča. A ne zgolj zaradi vrhunskih dosežkov naših športnikov, temveč je olimpijsko mesto zajel pravi vročinski val, zaradi katerega letošnja olimpijada velja za najbolj vročo v zgodovini.

Zuckerberg je največji dobrotnik!

12.02.2014, 09:51

Mark Zuckerberg je lani za dobrodelne namene podaril 992 milijonov dolarjev, s čimer se je uvrstil na vrh seznama ameriških bogatašev po denarju, ki so ga raje kot za davke državi odšteli za dobra dela. Ustanovitelj Facebooka je ves denar namenil skladu, ki namenja donacije različnim organizacijam v Silicijevi dolini.

Video

Pojoča miš

Pojoča miš

05.01.2011

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3