Članki

Edina Slovenka, ki je Rossija videla golega

14.04.2014, 07:43

Novinarka Eva Koderman Moto GP v naši hiši spremlja že osem let. Je del ekipe, ki ne le spremlja dirke, temveč se pred, med in po dirkah tudi prikrade v zakulisje dogajanja, kjer izve ogromno informacij, ki jih nato lahko predaja gledalcem pred malimi ekrani.

Na dan je prišla resnica!

08.04.2014, 15:34

Samooklicani 'najboljši lovec na bigfoota na svetu', Rick Dyer, je dolgo trdil, da je našel bigfoota. Po ameriški turneji, na kateri je razkazoval svojo trofejo, je načrtoval še svetovno, kot kaže pa si je premislil. V eni od objav na Facebooku je namreč priznal, da v njegovih trditvah ni samo resnica. "Od tega trenutka naprej bom govoril samo resnico. Nič več laži," je zapisal.

Poiščite ga!

02.04.2014, 10:05

Ste se po prekrokani noči zbudili z mačkom, utrujeni, zmedeni, po možnosti v tuji postelji in pri vsem tem ugotovili še, da ste brez svojega pametnega telefona? Morda ste ga pozabili v lokalu, lahko da vam je iz žepa padel v taksiju, ali pa ga je preprosto nekdo ukradel. No, da ne bo scenarij resničen in vse, kar ste imeli na telefonu izgubljeno, obstaja kar nekaj aplikacij, ki lastniku pomagajo poiskati telefon. In čeprav garancije ni, da boste napravo dobili nazaj, z aplikacijami lahko vsaj zaščitite podatke in preprečite, da bi se vaše opolzke fotografije, zasebni pogovori ali službene skrivnosti brez vaše vednosti pojavile kjerkoli na spletu.

Največja nesreča na Aljaski

25.03.2014, 12:29

Pred 25 leti je Aljasko doletela dotlej najhujša naftna nesreča v zgodovini ZDA. Na grebenu Bligh je nasedel tanker Exxon Valdez, iz katerega je izteklo 40.000 ton surove nafte. Škoda na obalnem pasu je bila izjemna in posledice je mogoče občutiti še danes.

Po 200 letih znova naprodaj!

20.03.2014, 12:20

Prvi ameriški predsednik George Washington je po upokojitvi na svojem posestvu Mount Vernon odprl žganjarno, ki je do njegove smrti postala največja v ZDA. V newyorškem hotelu NoMad so v ponedeljek s pokušino uradno objavili začetek prodaje breskovega žganja po Washingtonovem receptu, in to prvič po več kot 200 letih.

NASA: Čaka nas katastrofa!

18.03.2014, 10:57

Nova raziskava, ki jo je sponzorirala agencija NASA in jo je izpeljal Goddardov center za vesoljske polete, je pokazala, da je svetovna industrijska družba obsojena na propad, predvsem zaradi neustavljivih apetitov in prekomernega izkoriščanja naravnih virov.

Kaj zanima slovenske moške?

10.03.2014, 08:08

Slovenski moški niso najbolj nagnjeni k pustolovščinam, s svojim življenjem so dokaj zadovoljni, a se kar precej obremenjujejo s prihodnostjo. Trudijo se slediti napredku tehnologije, med spletnimi stranmi pa največ časa namenijo Googlovim storitvam (iskalnik, e-pošta, YouTube) in družbenemu omrežju Facebook, kaže raziskava, ki jo je opravila Mediana TGI.

Največji eksperiment v zgodovini človeštva ujet na film!

07.03.2014, 11:12

Četrtega julija 2012 so znanstveniki širom sveta nestrpno čakali na novico, ali je bil težko pričakovani Higgsov bozon odkrit ali ne. Odkritje, ki je bilo rezultat največjega in najdražjega eksperimenta v zgodovini človeštva, pa naj bi ali potrdilo ali ovrglo trenutno veljavne teoretične slike v fiziki osnovnih delcev in razkrilo pomanjkljivosti v znanstvenem razumevanju vesolja.

Današnji dan si boste zapomnili!

05.03.2014, 07:54

5. marec je datum, ki si ga bomo vsi zapomnili. Zemljo bo namreč na razdalji med našim planetom in luno obšel asteroid DX110, ki so ga odkrili šele letos.

Grozljiv, doslej še neobjavljeni posnetek napada na Japonsko!

04.03.2014, 08:39

Atomsko bombardiranje japonskega mesta Nagasaki se je odvijalo 9. avgusta leta 1945, na spletu pa se je pojavil nov posnetek, ki prikazuje celoten postopek priprav na napad - od nalaganja bombe na letalo pa do trenutka, ko je ta eksplodirala, Nagasaki zravnala s tlemi in ubila več kot 100.000 ljudi.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3