Članki

Konec za tri astronavte, trije še ostajajo

12.03.2015, 08:41

Po več kot petih mesecih bivanja v vesolju so se dva ruska kozmonavta in ameriški astronavt danes na krovu vesoljskega plovila sojuz uspešno vrnili na Zemljo.

Po 40 letih razvozlali uganko!

10.02.2015, 08:33

Neil Armstrong je imel skrivno torbo, v kateri je skrival spominke, ki jih je nabral med prvim poletom na Luno, poročajo tuji mediji. Predmeti naj bi ostali v vesolju, a njegova vdova jih je našla – v omari!

Astronomi navdušeni: Še nikoli nismo videli česa takega!

29.01.2015, 08:12

Astronomi so v reviji Astropysical Journal objavili, da so odkrili doslej najstarejšo zvezdo v oddaljeni galaksiji, ki jo obkroža pet Zemlji podobnih planetov. Sistem naj bi bil star 11,2 milijarde let. Znanstveniki so zvezdo poimenovali Kepler-444, saj so jo odkrili s pomočjo Nasinega vesoljskega teleskopa Kepler.

Odkritje na Marsu!

16.01.2015, 13:57

Raziskovalno sondo, ki je pred več kot desetletjem skrivnostno izginila, so s pomočjo satelitskih posnetkov odkrili na površju Marsa, je sporočila britanska vesoljska agencija. Sondo Beagle 2 so leta 2003 izstrelili v okviru misije Evropske vesoljske agencije Mars Express, a se je po ločitvi od vesoljskega plovila za njo izgubila vsaka sled.

Orodje so kar natisnili

13.01.2015, 08:29

Posadka Mednarodne vesoljske postaje (ISS) je na posebej izdelanem 3D tiskalniku natisnila raglja ključ, ki so ga nujno potrebovali. Zasnovo za natis so postaji z Zemlje poslali kar preko elektronske pošte, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Šokantno odkritje v vesolju: dokaz, da nismo sami?!

10.01.2015, 08:20

Ameriški astronomi so sporočili, da so odkrili doslej Zemlji najbolj podobna planeta pri drugi zvezdi. Obe oddaljeni nebesni telesi z veliko verjetnostjo krožita v t. i. za bivanje primerni coni svoje domače zvezde. Oba planeta sta nekoliko večja od Zemlje, pa poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjem hipu odpovedali izstrelitev!

08.01.2015, 11:08

Ameriško vesoljsko transportno podjetje SpaceX je danes v zadnjem trenutku preložilo izstrelitev rakete falcon 9 in s tem posledično tudi njen poskusni pristanek. Današnja izstrelitev bi pomenila začetek novega obdobja večkratne rabe raket, ki naj bi ob vrnitvi pristajale na pristajališču v Atlantskem oceanu.

Leži v postelji in zasluži okoli 5.000 evrov mesečno!

30.12.2014, 09:00

Čeprav gre na prvi pogled za izjemno preprosto delo, je ležanje v postelji za moškega, ki se je nekoč komaj prebijal iz meseca v mesec, vse prej kot enostavno.

Slovenski celični računalnik obeta

24.12.2014, 07:12

Skupini slovenskih znanstvenikov je pred nekaj meseci uspelo princip logičnih vezij, kakršne poznamo iz elektronike, prenesti v človeške celice. S tem se odpirajo številne priložnosti v zdravstvu in industriji, saj je takšne celične računalnike moč upravljati podobno kot nekatere preproste elektronske naprave.

Novosti glede taljenja arktičnega ledu!

17.12.2014, 08:44

Čeprav se za Arktiko zaradi globalnega segrevanja počasi bližajo poletja brez ledu, najnovejši podatki programa Evropske vesoljske agencije (ESA) CryoSat namigujejo, da se to ne bo zgodilo tako hitro. Satelitsko opazovanje arktičnega ledu je namreč pokazalo, da se je letos njegova količina zmanjšala precej manj kot v preteklih letih.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Kofein

Arhiv
Almir: prej in potem

Almir (Gostilna): To pa je šokantna sprememba!

Koprčan Almir Begić, ki ga je širna Slovenija spoznala v šovu Gostilna išče šefa, v kateri je sicer slavil Valerio Lutman, je svojevrsten zmagovalec. Poleg tega, da si mnogi Slovenci želijo poskusiti njegove kreacije, ima za seboj še eno veliko zmago – shujšal je 60 kilogramov!

Anketa

Arhiv

Katero Slovenko bi najraje 'gostili' v mokrih sanjah?

erotične fotografije - 2