Članki

Da bo vse teklo 'gladko'

18.04.2014, 10:32

Pomlad je čas porok. In če poroka pomeni slovo od samskega stanu in začetek novega poglavja v življenju, pa je (običajno) vikend pred poroko rezerviran za fantovščino in dekliščino. Dan, ki se ga ženini večinoma veselijo, nekateri morda bojijo, ker jih skrbi, na kakšne načine se bodo prijatelji izživljali nad njimi, vsekakor pa je to dan, ki predstavlja strah in trepet številnih nevest. Razlog? Več jih je ...

Kaj takšnega pa še ne!

15.04.2014, 15:40

Prva naturistična plaža v Nemčiji je bila ustanovljena že davnega leta 1920, münchenski Englischer Garten pa že od 60. let 20. stoletja velja za priljubljeno nudistično destinacijo. Zakone, ki nadzorujejo in urejajo nudistično sončenje, so v Nemčiji umaknili že lansko leto, od letos naprej pa je nudistom v bavarski prestolnici na voljo šest 'urbanih nudističnih con', kakor so jih poimenovali, ki so še vedno blizu središča mesta, a so od vrveža le nekoliko odmaknjene.

Bi gojili zelenjavo na strehi avtomobila?!

20.12.2013, 07:15

Globalno segrevanje in vedno večje temperature zlasti pestijo prebivalce mestnih džungel, kjer se segreti beton tudi ponoči ne ohladi kaj prida. Španci imajo rešitev!

Nakupovanje prihodnosti!

03.12.2013, 11:18

Ameriški internetni velikan Amazon razvija majhno brezpilotno letalo, s katerim bi kupcem naročeno blago lahko dostavili v pol ure. Kot je povedal direktor podjetja Jeff Bezos za ameriško televizijo CBS, morajo še izvesti dodatna varnostna preverjanja in dobiti odobritev zveznih oblasti, a pričakuje, da bo projekt zaživel čez štiri ali pet let.

Tudi Slovenci imamo svoj Las Vegas

19.11.2013, 12:46

Minuli teden se je v igralnici Korona v Kranjski Gori odvijalo državno prvenstvo v pokru. Prvenstvo sicer ni bilo tako obsežno, kot je to običajno za svetovno prvenstvo v Las Vegasu, vseeno pa smo dobili novega državnega prvaka in podelili nekaj lepih denarnih nagrad.

Končno razkrili identiteto Jacka Razparača?

02.10.2013, 13:13

Skrivnostni morilec iz Londona Jack Razparač že več kot 125 let duhove buri. Zgodbe o njem navdihujejo knjige, filme in različne teorije, vendar kaže, da je ta zloglasni morilec končno dobil ime. Po dolgih letih raziskovanja je upokojeni angleški detektiv prišel do spoznanja, da bi bil lahko za grozljive zločine odgovoren nemški mornar po imenu Carl Feigenbaum.

Smrtonosne avtocestne dirke

30.08.2013, 08:16

’Sfrizirane’ Honde, prometne urbane ceste, zamaskirani mladeniči, ki so komaj pridobili vozniško dovoljenj. Vse skupaj začinjeno s policijskimi pregoni in hudimi prometnimi nesrečami. Tako ’dirkajo’ v deželi samurajev.

Wi-Fi omrežje za svetovni rekord

22.05.2013, 08:20

Nemci so vzpostavili brezžično omrežje, ob katerem se celo sodobna optična omrežja zdijo kot okoreli dinozavri. Hkratni prenos HD filmov v eni sami sekundi? Ni problema!

URBAN ROBIČ

29.04.2013, 10:16

Obožujete svobodo, lahkotnost gibanja ter simfonijo elegance in tehnike? Bi se radi odpeljali poletnim avanturam naproti s sopotnikom, ki bo pritegnil kopico zavidljivih in poželjivih pogledov, vendar ne bo ljubosumen, ko jih boste vi namenjali ostalim? Če uživate za volanom avtomobila, lahko letos preživite nepozabno poletje. Pošljite fotografijo vas, kako uživate v vožnji, pripišite, kaj vas za volanom najbolj osrečuje in sodelujte v nagradni igri. Če boste uspešno dokazali svoje vozniške sposobnosti, se boste lahko zapeljali s Citroenom DS3 Cabrio.

Video: Za dirkanje in terensko vožnjo

23.04.2013, 08:25

Športni avtomobil ali zmogljivi terenec? Glede na to, da vsaka od obeh "pasem" ponuja svojevrstne užitke, je dilema povsem na mestu in proizvajalci avtomobilov to še kako dobro vedo.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Ni zadetkov!

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3