Članki

Konec septembra prihajajo novi Windowsi

05.09.2014, 10:28

Microsoft naj bi konec septembra predstavil prve podrobnosti o novem operacijskem sistemu, ki bo nasledil sedanjo različico Windows 8. Hkrati naj bi predstavili tudi podrobnosti o novi različici Windows za telefone in tablice, ki naj bi nasledila sistema Windows RT in Windows Phone, poroča tehnološki portal The Verge.

Tablica, osebni računalnik ali pametni telefon?

03.09.2014, 12:24

Osebnim računalnikom se ne piše tako slabo, kot so analitiki sprva napovedali. Najnovejše ocene analitske družbe IDC namreč kažejo, da bo prodaja tablic letos dosegla le polovico predvidene rasti, upad prodaje osebnih računalnikov pa se bo skoraj razpolovil.

Takole bomo klepetali!

19.08.2014, 09:43

Klepet v takšni obliki, kot ga poznamo, bodisi preko telefona, bodisi preko računalnika, tablic itd., se z dlani seli na zapestje. V prihodnje naj bi namreč klepetali kar s pomočjo pametne ure!

Preverite, če vam kdo krade WiFi signal!

18.08.2014, 14:36

Če ste doma vajeni določene hitrosti delovanja interneta, nenadoma pa signal upade, hitrost delovanja internetne povezave pa se upočasni, obstaja velika možnost, da se je nekdo priklopil na vaš signal in internet koristi brezplačno.

Kitajska konkurenca pritisnila, Samsung in Apple sklenila premirje

14.08.2014, 10:23

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung in njegov ameriški tekmec Apple sta se danes dogovorila za opustitev vseh medsebojnih patentnih sporov izven ZDA. Tako je prišlo do delnega premierja v dolgotrajni pravni vojni med največjima proizvajalcema pametnih mobilnih naprav na svetu.

Igre, ki jih bomo vedno radi igrali!

06.08.2014, 12:20

Če bi lahko izbirali med igricama Angry Birds in Super Mario, katero bi izbrali? Najbrž bi prednjačili 'jezni ptiči', a tudi Mario ne bi preveč zaostajal, saj gre za igro, ki v nas obuja spomine in ima kljub starosti še vedno moč, da nas 'posrka vase'.

Je to nov adut tehnološkega mogotca?

05.08.2014, 12:01

V javnosti se že dalj časa šušlja, da pri družbi Apple pripravljajo tako imenovano pametno ročno uro. Nekateri naj bi imeli celo informacije o tem, da bo revolucionarna ura na voljo že oktrobra letos, čeprav pri družbi načrtov še niso uradno potrdili. Pred nedavnim pa jim je ameriški urad za intelektualno lastnino potrdil prijavo patenta, imenovanega 'iTime'. Je to dokaz, da se pri Applu res pripravljajo na novo revolucijo?

Igračka, ki jo aktivirate z nekaj kliki na telefonu

04.08.2014, 13:10

Si vroče dogajanje med rjuhami rada popestrita s tehničnimi igračkami? Potem bo odslej v vaši postelji še bolj vroče – z vibratorjem, ki ga lahko upravljate s pomočjo mobilne aplikacije.

Nujno napolnite vse baterije!

30.07.2014, 08:04

Ameriška obveščevalna služba domneva, da vojaki iz Jemna in Sirije skrbno načrtujejo teroristične napade na ameriška zračna plovila z uporabo posebnih bomb, ki jih je nemogoče odkriti z običajnimi varnostnimi pregledi na letališčih. Prav zato so ameriške oblasti mednarodnim letališčem naložile nove varnostne ukrepe.

Pa ju imamo!

24.07.2014, 14:38

Tablični računalnik Galaxy Tab S z najnaprednejšim zaslonom na tržišču mobilnih naprav in izjemno zmogljiv Galaxy S5 mini, tretja generacija telefonov mini sta na voljo tudi v Sloveniji.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Kateri del ženskega telesa vam je najbolj všeč?

Alyssa Arce - 8