Članki

Pozabite na USB!

27.03.2014, 10:47

Namesto USB ključev, naj bi v prihodnosti uporabljali kot papir tanke 'samolepilne lističe' iz grafena, ki bodo poskrbeli za prenos podatkov z računalnika v trenutku, ko jih boste prilepili nanj. Kdaj bodo na policah in koliko bo zanje potrebno odšteti še ni znano, toda na Datastickies naj bi shranili do 32 GB podatkov.

Takšen je idealen moški dan!

20.03.2014, 14:39

Lenarjenje in jutranje poležavanje, druženje s prijatelji in družino, nekaj uric v službi in veliko ur v postelji ... Da, nekako takole bi bil videti idealen moški dan.

Android na področju tablic prehitel iOS

07.03.2014, 08:33

Tablični računalniki z operacijskim sistemom Android so lani dosegli 62-odstotni tržni delež in s tem prehiteli naprave ameriškega Appla, na katerih teče sistem Ios, kažejo najnovejši podatki analitske hiše Gartner. Še lani je namreč Android na področju tablic dosegal le okoli 46-odstotni delež.

Pogajanja med Applom in Samsungom zopet propadla

25.02.2014, 08:31

Pogajanja med ameriškim tehnološkim velikanom Applom in južnokorejskim Samsungom zopet niso obrodila sadov. Podjetji, ki sta že več let zapleteni v patentne spore glede tehnologij za pametne telefone, sta najnovejša pogajanja razglasila za neuspešna. Marca se v ZDA obeta že nova sodna bitka.

Zakaj ga morate uporabljati

21.02.2014, 12:20

Tablični računalniki so še kako praktičen pripomoček – so namreč večji od pametnega telefona, hkrati pa veliko bolj praktični kot prenosni računalniki – kaj šele stacionarni. No, sedaj pa strokovnjaki ugotavljajo, da so še zdravi! Uporaba tablice vsaj pol ure na dan naj bi namreč izboljšala vid tudi za tretjino, poroča DailyMail.

Saj ni res - pa je!

04.02.2014, 11:57

Največje spletno družbeno omrežje Facebook danes obeležuje 10. obletnico delovanja. V obdobju od ustanovitve 5. februarja 2004 do danes je uspelo pridobiti že več kot 1,23 milijarde mesečno aktivnih uporabnikov, kar predstavlja približno šestino svetovnega prebivalstva, ter se uvrstilo med najbolj prepoznavna tehnološka podjetja na svetu.

Google Street View: Poslali ste nam s slovenskih ulic!

31.01.2014, 13:22

Moški, ki brska po nosu, gol moški, ki pijan leži v tovornjaku, ženska, ki kameri nastavlja zaobljeno zadnjico, dve ženski, ki se pretepata ... Da, vse to so v tujini ujele kamere, ki so v sklopu programa Google Street View krožile po številnih cestah in ulicah sveta. Lansko leto pa so Googlovi avtomobili prevozili tudi večino slovenskih cest! Kaj vse ste našli na slovenskih ulicah?

Pred hekerji niso več varni niti hladilniki

22.01.2014, 10:30

Z vso večjo prisotnostjo t. i. pametnih naprav se povečuje tudi verjetnost, da bo katera od njih podlegla virusom ali pa hekerskim napadom. Ravno to se je zgodilo pred kratkim - poseben računalniški virus je okužil na tisoče pametnih naprav, med drugim televizorje, internetne usmerjevalnike, multimedijske centre in najmanj en hladilnik.

Ameriški ponos

15.01.2014, 08:25

Chevrolet Corvette Stingray 2014 so včeraj na Northern American International Auto Show, avtomobilskem sejmu, ki se te dni odvija v Detroitu, razglasili za avtomobil leta, s čimer so leto po njegovem prihodu še dodatno usmerili pozornost na posodobljeno in stilsko preoblikovano legendarno vozilo.

Odslej prek oblaka!

09.01.2014, 13:07

Japonski proizvajalec zabavne elektronike Sony je na sejmu CES v Las Vegasu predstavil storitev Playstation Now, ki bo uporabnikom omogočila igranje iger za konzole Playstation kar prek računalniškega oblaka.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3