Članki

Slovenski izum: električni motocikel z 298 kW!

16.04.2014, 11:45

Da električna vozila niso le prihodnost, ampak tudi sedanjost, so v Celju dokazali številni razstavljavci, ki so na ogled postavili osebne avtomobile in skuterje na električni pogon, ki že vozijo po slovenskih cestah. Prave motoristične poslastice pa so bili deležni tudi ljubitelji motociklov, kajti ogledali so si lahko električni motocikel s kar 400 konjskimi močmi.

Moj mož - motorični debil

27.03.2014, 13:45

Moj Miha je res en krasen človek. Včasih se mi zdi, da smo se vsi razvili iz opice, le on iz zlate ribice. Ima namreč neverjetno lastnost pozabljanja.

10 dni raja za prave moške!

21.03.2014, 11:51

Daytona Bike Week, ki je letos potekal med 7. in 16. marcem, je eden največjih motociklističnih, če ne celo največji tovrsten dogodek na svetu. Vsako leto ga namreč obišče okoli pol milijona motorističnih navdušencev.

Štajerka, ki ve, kaj hoče!

18.03.2014, 11:41

26-letna Pia Sara Odlag se je rodila v Münchnu, danes pa živi v Mariboru. Privlačna Štajerka se je Sloveniji prvič predstavila leta 2007 na izboru Miss Universe, te dni pa njeno golo telo krasi strani priljubljene moške revije. Poziranje pa še zdaleč ni vse, s čimer se rjavolaska ukvarja. Poleg manekenstva jo namreč zanima ogromno reči, te dni pa se mudi tudi na ženevskem avtomobilskem sejmu.

Nemčija in Velika Britanija: prenos filma v eni sekundi!

11.03.2014, 08:45

Nemčija in Velika Britanija bosta združili moči pri razvoju brezžične tehnologije naslednje, pete generacije (5G), je v nedeljo zvečer na odprtju sejma Cebit dejal britanski premier David Cameron. Dogodka se je udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel, ki pa je poudarila pomen varovanja osebnih podatkov.

Med ženevskimi poslasticami tudi slovenski ponos!

06.03.2014, 08:59

Temperatura v Švici med ljubitelji jeklenih konjičkov zadnje dni nedvomno narašča. Vrata odpira namreč 84. ženevski avtomobilski salon, ki se bo za obiskovalce odprl v četrtek (6.3.) in bo odprt vse do 16. marca. Na sejmu bo 250 različnih proizvajalcev predstavilo okoli 900 vozil, med katerimi prav gotov ne bo ostal neopažen novomeški twingo, še manj pa Mercedes-Benzov coupe S, ki ga je dizajniral slovenski obiskovalec Robert Lešnik. Poleg avtomobilov pa bodo za moške oči v naslednjih dneh skrbela tudi privlačna dekleta, med katerimi je letos tudi slovenska lepotička Iris Mulej.

Apple predstavil avtomobilsko platformo Carplay

05.03.2014, 10:19

Ameriški tehnološki velikan Apple je na avtomobilskem sejmu v Ženevi predstavil prenovljeno platformo Carplay, ki bo omogočala uporabo Applovih storitev in naprav v avtomobilih. Prva vozila s podporo za Carplay bodo v Ženevi predstavljena ta teden, šlo bo za modele znamke mercedes, volvo in ferrari.

Blackberry predstavil prve Foxconnove mobilnike

04.03.2014, 08:48

Proizvajalec pametnih telefonov Blackberry je v sklopu svetovnega kongresa mobilne telefonije v Barceloni predstavil nova pametna telefona Q20 in Z2. Mobilnika sta prva, ki sta nastala v tovarnah tajvanskega Foxconna, s katerim je kanadski pionir pametnih telefonov lani sklenil petletno strateško partnerstvo.

Androidi za vsak žep!

28.02.2014, 08:50

Finska Nokia je na sejmu Mobile World Congress v Barceloni predstavila družino nizkocenovnih pametnih telefonov Nokia X, na katerih teče okleščen odprtokodni sistem Android. Gre za prve Nokiine telefone z Googlovim operacijskim sistemom, z njimi pa Nokia, ki je sicer v postopku prodaje ameriškemu Microsoftu, cilja predvsem na razvijajoče se trge.

Samsung predstavil Galaxy S5!

26.02.2014, 09:15

Samsung je predstavil svoj najnovejši pametni telefon Galaxy S5. Nov paradni mobilnik južnokorejskega tehnološkega velikana po vzoru ameriškega Appla vsebuje čitalec prstnih odtisov, poleg tega pa ima vgrajen tudi merilnik srčnega utripa.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3