Članki

Igriva spletna trgovina Latoys.si

14.04.2014, 07:28

Pred kratkim se je širši javnosti predstavila spletna trgovina z erotičnimi pripomočki Latoys.si. Ustvarjajo zgodbo o erotiki, premikajo meje v spolnosti in rušijo nepotrebne tabuje.

Super čevlji

11.04.2014, 10:17

Branje zemljevida na pametnem telefonu je lahko moteče in okorno, kar je močno zmotilo tudi inženirja Anirudha Sharma in Krispiana Lawrenca, ki sta se lotila iskanja bolj praktične rešitve za vse, ki se v danem okolju ne znajdejo najbolje. In rezultat raziskav? Čevelj, ki uporabnika po mestu vodi s preprostim vibriranjem.

Facebook se podaja v navidezno resničnost

28.03.2014, 07:10

Ameriško družbeno omrežje Facebook je napovedalo nakup ameriškega podjetja Oculus, ki se ukvarja z razvojem tehnologij za navidezno resničnost. Facebook po za podjetje odštel dve milijardi dolarjev, od tega 400 milijonov v gotovini in preostanek v delnicah.

Preko vseh meja!

27.03.2014, 13:43

Mojo Mimi imam na smrt rada, a včasih nama nakoplje na glavo toliko dreka, da bi lahko pognojili vso Slovenijo. Pa še bi ostalo za Furlanijo-Julijsko krajino ... Še dobro, da sva tako iznajdljivi, da naju nikoli ne dobijo. No, skoraj nikoli.

Po nakupih s pametnim nakupovalnim vozičkom

27.03.2014, 08:40

Vedno si prvi na blagajni, nikoli ne čakaš v vrsti, pravijo v splitskem podjetju Husar, ki je razvilo t. i. pametni nakupovalni voziček. Opremljen je s posebno računalniško napravo, ki vsebuje kataloge, navigacijo, zemljevid trgovine z lokacijami kupca in izdelkov, skener črtnih kod in blagajno. Prvi se lahko po nakupih z njim odpravijo Splitčani.

Resnica o zaročnem prstanu

14.03.2014, 13:25

Poleg nakupa doma in avtomobila je zaročni prstan verjetno ena najpomembnejših investicij v našem življenju. A za veliko moških je vstop v zlatarno vse prej kot lahek. Po glavi jim namreč roji na tisoče dvomov: kakšnega izbrati, kako velik naj bo, koliko naj bi zapravil zanj in podobno. Pa je to res tako zelo pomembno?

Facebook naj bi kupil podjetje za brezpilotne letalnike

06.03.2014, 09:29

Ameriško spletno podjetje Facebook se dogovarja za nakup startup podjetja, ki se ukvarja z brezpilotnimi letalniki oziroma droni s pogonom na sončno energijo, poročanje tehnološkega portala Techcrunch povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Pa smo dočakali!

24.01.2014, 10:13

Pa smo dočakali prvi letošnji sneg! In čeprav je večina ljudi nad pobeljenimi pobočji navdušena, pa se mnogi zavedajo, da bele plasti na dvorišču pomenijo le eno: kidanje, kidanje in kidanje. Če se ne gibate redno in to počnete le, ko morate – na primer ko kidate sneg –, je pomembno, da se ne zaženete v kup snega kot največji športniki. Preberite nekaj nasvetov, kako se izogniti poškodbam!

Bodo res izginili?

17.01.2014, 06:03

Privlačni staromodni ameriški avtomobili, ki so z leti postali zaščitni znak havanskih ulic so znani po vsem svetu. Skoraj ga ni turista, ki bi se s te karibske socialistične republike vrnil brez fotografije kultnih avtomobilov iz petdesetih let prejšnjega stoletja, ki pa utegnejo v naslednjih letih popolnoma izginiti. Prenova zakona o uvozu in prodaji avtomobilov bo Kubancem namreč dovolila nakup novejših, sodobnejših jeklenih konjičkov.

Koliko jim zaupate?

16.01.2014, 08:19

Slovenski spletni uporabniki raje kupujemo v domačih kot v tujih spletnih trgovinah. Po zadnjih podatkih raziskave MOSS v domačih spletnih trgovinah nakupuje 70,40 odstotka, v tujih pa 46,73 slovenskih spletnih uporabnikov, so sporočili iz Slovenske oglaševalske zbornice.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3