Članki

Je prostitucija res bolj varna?

20.08.2014, 11:41

Prostitucija velja za nastarejšo obrt na svetu, a če je nekoč ta za mnoge zelo sporen poklic veljal za enega najbolj nevarnih, naj bi ga sodobna tehnologija močno posodobila in revolucionirala ter naredila bolj transparentnega.

Adi je spregovoril ...

19.08.2014, 12:55

"Zgodbe nosim domov, včasih tudi sanjam o njih. Sicer imam pri vseh prispevkih osebni pristop, to vzamem v zakup. Gre za način življenja, ne le poklic." Pogovarjali smo se z Adijem Omerovićem, novinarjem oddaje Preverjeno, ki je spregovoril o svojem delu, in zgodbah, ki nam jih predstavlja.

Kako uslišati klic narave na prostem?

08.08.2014, 13:44

Dopust, daleč stran od civilizacije? To so zagotovo sanje številnih avantur željnih popotnikov. Zelo hitro lahko iz tega nastane neprijetna situacija – ali celo še kaj več – če človek začuti klic narave in ne najde tistega malo miru ter zasebnosti, da bi se olajšal.

Igračka, ki jo aktivirate z nekaj kliki na telefonu

04.08.2014, 13:10

Si vroče dogajanje med rjuhami rada popestrita s tehničnimi igračkami? Potem bo odslej v vaši postelji še bolj vroče – z vibratorjem, ki ga lahko upravljate s pomočjo mobilne aplikacije.

Legende se poslavljajo z ulic

03.07.2014, 08:26

Privlačni staromodni ameriški avtomobili so z leti postali zaščitni znak havanskih ulic so znani po vsem svetu, a kot kaže znajo kultni avtomobili iz petdesetih let, kmalu povsem izginiti. Prenova zakona o uvozu in prodaji avtomobilov bo Kubancem namreč dovolila nakup novejših, sodobnejših jeklenih konjičkov.

Twitter v akciji

02.07.2014, 08:31

Družbeno omrežje Twitter še naprej krepi svoj oglaševalski portfelj, tokrat z nakupom ameriškega podjetja Tapcommerce, ki razvija rešitve za usmerjeno oglaševanje. Podjetji vrednosti posla nista razkrili, po poročanju časnika Wall Street Journal pa naj bi se gibala okoli 73 milijonov evrov.

V katero smer bo šla tehnologija?

01.07.2014, 09:56

Nova generacija prenosnih račinalnikov in tablic bo še tanjša in še lažja, imeli bodo zmogljivejše procesorje in brezžično polnjenje, namizni računalniki pa se bodo prav tako povezovali brezžično. Katere novosti so še na vidiku?

Še en japonski električni 'čudež'

11.06.2014, 10:05

Japonski Nissan je danes predstavil novi električni avtomobil. Gre za drugi tovrstni Nissanov izdelek, za razvoj pa so se v japonskem podjetju odločili kljub skromni dosedanji prodaji njihovih leafov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zgradili bodo lastno satelitsko omrežje!

04.06.2014, 10:45

Ameriški tehnološki velikan Google naj bi načrtoval izgradnjo lastnega satelitskega omrežja, ki bi z internetnim signalom pokrilo področja brez ustrezne infrastrukture. Omrežje naj bi bilo sestavljeno iz 180 majhnih satelitov, celoten projekt pa naj bi bil vreden okoli milijardo dolarjev, poroča časnik The Wall Street Journal.

Ko se obračajo milijoni in milijarde ...

02.06.2014, 15:04

Tri milijarde dolarjev vreden prevzem podjetja Beats Electronics s strani ameriškega Appla je eden največjih poslov v zgodovini ameriškega tehnološkega sektorja. V nadaljevanju objavljamo še nekaj drugih večjih prevzemov, razvrščenih po vrednosti.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Katera Slovenka ima najlepše oprsje?

Seksi selfie - 3