Članki

Poraz za tehnološkega giganta

29.08.2014, 11:05

Ameriško okrožno sodišče je v sredo zavrnilo zahtevo tehnološkega velikana Apple za prepoved prodaje pametnih mobilnih telefonov njihovega južnokorejskega tekmeca Samsung v ZDA.

Škandal na Univerzi: Fotografiral ženske na stranišču!

27.08.2014, 08:17

Policisti so moškemu zaplenili prenosni računalnik in zunanji disk ter dva mobilna telefona. Na napravah naj bi bilo več kot 1.500 spornih fotografij.

Takole bomo klepetali!

19.08.2014, 09:43

Klepet v takšni obliki, kot ga poznamo, bodisi preko telefona, bodisi preko računalnika, tablic itd., se z dlani seli na zapestje. V prihodnje naj bi namreč klepetali kar s pomočjo pametne ure!

Kitajska konkurenca pritisnila, Samsung in Apple sklenila premirje

14.08.2014, 10:23

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung in njegov ameriški tekmec Apple sta se danes dogovorila za opustitev vseh medsebojnih patentnih sporov izven ZDA. Tako je prišlo do delnega premierja v dolgotrajni pravni vojni med največjima proizvajalcema pametnih mobilnih naprav na svetu.

Je to nov adut tehnološkega mogotca?

05.08.2014, 12:01

V javnosti se že dalj časa šušlja, da pri družbi Apple pripravljajo tako imenovano pametno ročno uro. Nekateri naj bi imeli celo informacije o tem, da bo revolucionarna ura na voljo že oktrobra letos, čeprav pri družbi načrtov še niso uradno potrdili. Pred nedavnim pa jim je ameriški urad za intelektualno lastnino potrdil prijavo patenta, imenovanega 'iTime'. Je to dokaz, da se pri Applu res pripravljajo na novo revolucijo?

Igračka, ki jo aktivirate z nekaj kliki na telefonu

04.08.2014, 13:10

Si vroče dogajanje med rjuhami rada popestrita s tehničnimi igračkami? Potem bo odslej v vaši postelji še bolj vroče – z vibratorjem, ki ga lahko upravljate s pomočjo mobilne aplikacije.

Klepetanje samo še s posebno aplikacijo

31.07.2014, 12:39

Po podatkih družbe Facebook naj bi že 200 milijonov ljudi po vsem svetu uporabljalo Facebook Messenger, v prihodnje pa naj bi postala nuja za vse, ki bi radi klepetali preko Facebooka na mobilnih telefonih.

Ojoj! Kakšno ponižanje pred policisti in redarji!

30.07.2014, 09:49

Redarji so s pajkom naložili avto, ko so želeli odpeljati, pa jih je lastnica avtomobila povsem škokirala ...

Jim bo tokrat le uspelo?

29.07.2014, 08:11

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je zopet prestavil prihod lastnega mobilnega operacijskega sistema Tizen. Ta naj bi na trg sprva prišel v drugi polovici letošnjega leta na Samsungovem mobilniku serije Z, a po današnji napovedi njegova usoda ni jasna.

Obetajo se nam velike spremembe!

28.07.2014, 11:49

Živimo v času, ko je treba biti vsak trenutek na preži za novostmi in izpopolnitvami na vseh ravneh. Posebej izrazito se to pozna na področju sodobne tehnologije, kjer med ponudniki vlada prava vojna. Vsi si želijo trgu ponuditi nekaj boljšega in zmogljivejšega kot konkurenca, vsak najmanjški 'kiks' pa lahko podjetje stane milijone. Tega se še kako dobro zavedajo pri Microsoftu, zato pospešeno pripravljajo nov operacijski sistem Windows 9.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Kateri del ženskega telesa vam je najbolj všeč?

Alyssa Arce - 8