Članki

Šokantna napoved: 'Naslednji teden bo Zemljo zadel asteroid!'

23.04.2014, 10:50

Iz Washingtona prihajajo šokantne informacije: "Prihodnji teden bo Zemljo zadel asteroid." Stavek, ki je pognal strah v kosti marsikateremu gledalcu, je izustil 84-letni voditelj ameriške oddaje na televiziji ABC Pat Robertson.

Ojoj, Brane, kaj naj naredim?!

22.04.2014, 09:50

Pozdravljen Brane.Vse pohvale tej tvoji rubriki in vnaprej hvala za odgovor. Stara sem 35, partner 41 let, skupaj sva enajst let in imava dva otroka. Pred kratkim pa me je partner močno presenetil z meni nenavadno željo. Rekel je, da si želi seksa v paru in, da je že prebiral oglase parov s takimi željami. Se pravi, da bi si preko oglasa poiskala par za spolne igrice. Mene je dobesedno šokiral!! Nisem za luno ali starokopitna, kot bi lahko kdo rekel, ampak meni so te zadeve tuje in jaz pač nisem za te stvari .Imava pestro spolno življenje, poskusiva marsikaj, ampak preprosto ne morem razumeti njegovih želja. Sama nikoli ne bi mogla seksati s človekom, do katerega ne čutim nič. Zame je najlepši seks z mojim partnerjem in do nedavnega sem bila prepričana, da tudi on, pa so očitno njegove želje večje. Po premisleku sem mu povedala, da iz tega ne bo nič, on pa je rekel, da potem pač ne. Brane, prosim za mnenje in nasvet, kako vse peljati naprej, če se najino razmišljanje tako zelo razlikuje in pač ne morem ustreči njegovim željam? Petra

Na luni odkrili ocean tekoče vode

07.04.2014, 12:48

Na Saturnovi luni Enkelad se pod debelim pokrovom ledu nahaja ocean tekoče vode, so ugotovili znanstveniki. Kot je pokazala analiza, ki jo je opravila vesoljska sonda Cassini, ocean pokriva skoraj celo južno poloblo lune, globok je do deset kilometrov, nahaja pa se pod 40-kilometrskim pokrovom ledu, poročajo nemška tiskovna agencija dpa.

Današnji dan si boste zapomnili!

05.03.2014, 07:54

5. marec je datum, ki si ga bomo vsi zapomnili. Zemljo bo namreč na razdalji med našim planetom in luno obšel asteroid DX110, ki so ga odkrili šele letos.

Slovensko naravno katastrofo povzročil NATO?!

19.02.2014, 08:42

Obstaja na stotine, če ne kar tisoče teorij zarot in mnoge med njimi vključujejo bitja z drugih planetov. In ne nazadnje, vesolje je ogromno. Kaj pa če katera od njih drži?

Kitajsko lunarno vozilo vendarle ni mrtvo

14.02.2014, 08:47

Kitajsko lunarno vozilo Yutu ali Žadasti zajec, ki so ga mediji včeraj razglasili za mrtvega, je danes oživelo in ga bodo skušali rešiti, je sporočil predstavnik kitajskega lunarnega programa Pei Zhaoyu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kako do zastonj energije? Tako!

22.01.2014, 11:48

Nemški arhitekt je nedavno predstavil svoj novi projekt, stilsko dovršeno napravo za zbiranje solarne energije. Čeprav je naprava videti bolj kot nekakšna umetniška skulptura, pa to ne pomeni, da ni učinkovita - bila naj bi namreč za kar 70 odstotkov učinkovitejša od običajnih sončnih celic.

Nova stara vesoljska velesila

06.01.2014, 12:22

Indija je danes uspešno izstrelila svojo prvo raketo s kriogenskimi motorji na tekoče gorivo in s tem osvojila tehnologijo, ki ji bo omogočila nadaljevanje ambicij pri osvajanju vesolja.

5-letna misija se je začela!

20.12.2013, 07:14

Evropska vesoljska agencija (Esa) je danes z raketnega izstrelišča Kourou v Francoski Gvajani in z rusko nosilno raketo sojuz na misijo proučevanja zvezd poslala napreden teleskop Gaia. Poskrbel naj bi za doslej najbolj podroben tridimenzionalen zemljevid Rimske ceste, ki vsebuje najmanj 100 milijard zvezd.

Hubble na Jupitrovi luni Evropa zabeležil izbruh vodne pare

16.12.2013, 09:39

Vesoljski teleskop Hubble je na površju Jupitrove lune Evropa zabeležil izbruh vodne pare, je sporočila evropska vesoljska agencija ESA.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3