Članki

Laboratorijska mišica, ki se celi kar sama!

03.04.2014, 08:16

Raziskovalci iz univerze Duke v Severni Karolini so prvič dokazali, da se lahko laboratorijsko vzgojena mišica lahko krči enako kot naravna. Zaenkrat so mišico presadili miši, vendar pa odkritje pomeni velik korak v znanosti. V prihodnosti bi namreč lahko vzgajali mišice, s katerimi bi nadomeščali okvarjene tudi pri ljudeh.

7 razlogov, zakaj si popoldne privoščite pivo!

01.04.2014, 09:57

Če ste mislili, da je pivo dobro samo za pogum in umirjanje živcev, potem se še kako motite. Čeprav velja, da je treba ta alkoholni hmeljev napitek piti v zmernih količinah, kajti prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju, je pivo v resnici odlično za zdravje. Če tako pravi znanost, zakaj ji ne bi verjeli?!

Hrana, po kateri boste še bolj lačni

12.03.2014, 13:56

Ko smo lačni, jemo. In ko pojemo svoj obrok, smo siti. A razlika je v tem, da smo po zaužitju nekaterih živil siti več ur, po zaužitju drugih pa le kratek čas. Katera hrana vas bo nasitila in po kateri boste še bolj lačni, kot bi bili sicer? Svetuje nutricionist Alan Aragon.

Skrbi jih skrivnostni virus, ki povzroča paralizo

26.02.2014, 09:16

V Kaliforniji so zaskrbljeni. 20 otrok je namreč ostalo paraliziranih, potem ko so se okužili z neznanim virusom, ki sicer spominja na poliomielitis, otroško ohromelost, poroča spletna stran NBC News.

Vse o raku, kar se bojite vprašati

04.02.2014, 12:10

Mednarodna zveza proti raku že šesto leto organizira Svetovni dan boja proti raku, ki letos poteka pod geslom Preženimo mite o raku. Opozarjajo, da je zmotno prepričanje, da se o raku ni treba pogovarjati, da simptomi te bolezni niso očitni, da posameznik ne more vplivati na raka in da nima pravice do zdravljenja.

Kako do daljše erekcije? Tako!

25.02.2014, 13:52

Žensko boste vsekakor bolje potešili, če bo vaš korenjak zdržal v pokončnem stanju nekaj dlje kot minuto ali dve. Obstaja nekaj tehnik, s katerimi si lahko pri tem pomagate!

Ko vam ljubezen 'udari' na možgane

28.01.2014, 13:41

Sveža ljubezen lahko močno vpliva na vaše možgane, krvni tlak in nekatere druge življenjsko pomembne funkcije, zato jih je še kako pomembno prepoznati, sploh v primeru, če slučajno niste povsem prepričani, ali gre tokrat res za 'gospodično Tapravo'.

Pravi moški ima orodje pod streho!

27.01.2014, 11:13

Vsi se dobro zavedamo, da je pivo izjemno kalorična pijača. Toda, ali so res kalorije tiste, zaradi katerih se ljubiteljem te pijače 'napne' trebuh, ali se razlog za pivski trebuh skriva drugje?

Če to počnete, bi vas moralo skrbeti!

16.01.2014, 10:59

Kakšni padci in udarci v glavo! Že ena noč brez spanja lahko povzroči velike spremembe v možganih, ki so podobne posledicam blažjega pretresa možganov, je pokazala nova švedska študija.

Kaj ti bo kava, če se lahko obriješ!

06.01.2014, 08:45

Na trgu se je pojavila prav posebna pena za britje, od katere bodo imeli še največ koristi tisti moški, ki se brijejo vsak dan - in tisti, ki zjutraj ne pijejo radi kave, a bi potrebovali takšno budnico. Pena vsebuje namreč kofein, ki se med britjem absorbira v kožo in tako 'zbudi' uporabnika podobno kot skodelica vročega napitka.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3