Članki

Ferrari razmišlja o povratku?

04.07.2014, 08:00

Italijanski študent arhitekture iz Siracuse Daniele Pelligra je skiciral ferrarijev avtomobil za Le Mans v kategoriji LMP1, ki temelji na modelu LaFerrari. Njegove skice so kmalu pristale tudi na Facebook strani Kimija Raikkonena, kjer so nemudoma izzvale ogromen interes javnosti.

Avtomobil po meri!

18.06.2014, 10:47

Bi dovolili, da vam otroci 'porišejo' avtomobil? No, verjetno ne, so se pa pri Toyoti odločili predstaviti nov iCar koncept, ki ima pokrov motorja opremljen z 7.000 LED žarnicami.

Virtualna mrcina je zaživela!

11.06.2014, 09:49

Čeprav bi se moral zgolj pojaviti v igrici PlayStation®3 classic Gran Turismo 6, so se pri podjetju Volkswagen odločili GTI Roadster spremeniti iz imaginarnega avtomobila v čisto pravega. Predstavili so ga na avtomobilskem šovu, ki se je konec meseca maja odvijal ob Vrbskem jezeru na Avstrijskem Koroškem, in sicer kot koncept.

Fak, Košir in Dragič na nepozabnem vikendu v Portorožu!

10.06.2014, 11:36

V hotelu Kempinski Palace se je ta vikend odvil ekskluzivni partnerski dogodek, ki se je začel v petek zjutraj z BMW Kempinski golf turnirjem na Smledinku, nadaljeval z gala večernim dogodkom v hotelu Kempinski Palace Portorož zaključil pa v soboto, ko so udeleženci preizkusili zmogljive modele BMW M ter električni BMW i3.

Maček pameten zaradi Slovencev!

05.05.2014, 15:02

Sodelavci odseka za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan sodelujejo pri razvoju mobilne aplikacije Curious Cat. Gre za radovednega virtualnega mačka, ki s spraševanjem uporabnika širi svoje znanje o uporabnikih in o svetu, na podlagi tega pa lahko nato uporabniku svetuje npr. najprimernejšo restavracijo v bližini njegove trenutne lokacije.

Ko se Britanci razpišejo o Sloveniji ...

05.05.2014, 12:44

Eden vodilnih in najbolj branih britanskih medijev, Daily Telegraph, je v prilogi Travel sobotne izdaje časopisa ter na svojem turističnem portalu objavil obširen prispevek o Sloveniji. Avtor je opisal predvsem Soško fronto in naravne znamenitosti. Britanski spletni portal vodičev Rough Guides pa je panoramo Bleda izbral za ozadje twitter profila.

Prihajajo 'nevidni' avtomobili!

29.04.2014, 09:53

Pri britanskem proizvajalcu avtomobilov so predstavili povsem nov sistem, ki omogoča vozniku, da s pomočjo kamer, ki so nameščene v maski hladilnika, vidi pod pokrov motorja, naravnost na tla in pred sprednji odbijač.

Naprej v preteklost ...

01.04.2014, 09:58

Nekdaj veliki, smrdljivim, glasni in grdi, danes pa tihi, varčni, udobni in okolju prijazni. Dobrodošli v svetu javnih prevoznih sredstev 21. stoletja.

Preverite Timberland Earthkeepers® Bradstreet kolekcijo to pomlad

27.03.2014, 08:30

Iz sezone v sezono vse širša Timberland linija obutve tudi to pomlad ohranja številne svojih standardnih stilov in dodaja nekatere nove, kot je Earthkeepers® Bradstreet kolekcija, ki združuje lahkotni stil s high-tech performansama.

Pozabite na USB!

27.03.2014, 10:47

Namesto USB ključev, naj bi v prihodnosti uporabljali kot papir tanke 'samolepilne lističe' iz grafena, ki bodo poskrbeli za prenos podatkov z računalnika v trenutku, ko jih boste prilepili nanj. Kdaj bodo na policah in koliko bo zanje potrebno odšteti še ni znano, toda na Datastickies naj bi shranili do 32 GB podatkov.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Ko mi je dolgčas ...

dolgčas jim je - 14