Članki

Revolucionarno odkritje slovenskih znanstvenikov!

14.04.2014, 10:13

Znanstveniki iz odseka za kompleksne snovi Instituta Jožef Stefan (IJS) so odkrili prvi primer stabilnega skritega stanja v naravi. Gre za zelo pomembno odkritje, ki je bilo danes objavljeno v ugledni znanstveni reviji Science, so sporočili iz IJS.

NASA: Čaka nas katastrofa!

18.03.2014, 10:57

Nova raziskava, ki jo je sponzorirala agencija NASA in jo je izpeljal Goddardov center za vesoljske polete, je pokazala, da je svetovna industrijska družba obsojena na propad, predvsem zaradi neustavljivih apetitov in prekomernega izkoriščanja naravnih virov.

Hrana, po kateri boste še bolj lačni

12.03.2014, 13:56

Ko smo lačni, jemo. In ko pojemo svoj obrok, smo siti. A razlika je v tem, da smo po zaužitju nekaterih živil siti več ur, po zaužitju drugih pa le kratek čas. Katera hrana vas bo nasitila in po kateri boste še bolj lačni, kot bi bili sicer? Svetuje nutricionist Alan Aragon.

Vse, kar potrebujete, so leče!

08.01.2014, 13:26

iOptik so nove leče, ki uporabnikom omogočajo, da lahko vidijo digitalne podatke. Drobcen monitor v lečah se popolnoma prilega uporabnikovemu očesnemu zrklu, deluje pa samo v kombinaciji s posebnimi očali. Leče bodo predstavljene na lasvegaškem sejmu zabavne elektronike.

Od koga smo se poslovili v letu 2013?

19.12.2013, 15:09

Leto 2013 se počasi izteka in december je prav gotovo čas, ko pod celoletnim dogajanjem potegnemo črto in razmislimo, kaj vse smo v preteklih 12 mesecih doživeli. Prav tako pa je december čas, ko oblikujemo raznovrstne lestvice in sezname dogodkov, ki so na takšen ali drugačen način zaznamovali leto. Poglejmo, od katerih velikih osebnosti smo se v letu 2013 poslovili.

Nasa z revolucionarno tehnologijo

02.10.2013, 13:45

Kot kaže, so možnosti 3D tiskanja brezmejne. Od vsakdanjih pripomočkov, orožja, človeških organov in celo raketnih motorjev, nič ni nemogoče!

Polepšajte jo s spermo!

05.09.2013, 14:14

Moško telo proizvaja spermo z enim samim namenom: oploditi žensko jajčece. A se motite, če mislite tako. Sperma je veliko več kot le to. Preverite, kaj vse ljudje počnejo s človeško spermo!

Mamica že pri dvanajstih

12.08.2013, 10:37

Včasih se na prvi pogled zdi, da je delo mednarodnih dobrodelnih organizacij enostavno. Da je treba le prenesti sredstva od tistih, ki jih imajo dovolj in jih izročiti tistim, ki imajo premalo. Toda v resnici je zgodba mnogo bolj zapletena.

Kiti morda le niso tako nedolžni …

01.08.2013, 07:41

Opazovanje kitov bi se za skupino potapljačev kmalu končalo tragično – skupina kitov se je prehranjevala z ribami, med njihov plen pa je nevede zašel radovedni potapljač.

Kako združiti prijetno s koristnim?

24.07.2013, 08:09

V mesto, v službo, v naravo, na izlet; v toplih poletnih mesecih se skoraj povsod lahko odpravimo s kolesom. Ne le, da je ceneje, bolj praktično, ekonomično in povrh vsega se nam še ni treba ’mučiti’ z iskanjem parkirnega prostora, kolesarjenje je predvsem zabavno in zdravo ter je odličen način sproščanja, ohranjanja kondicije ter vzdrževanja telesne teže. Čim prej torej združite prijetno s koristnim ter sedite na kolo za zdravo telo!

Video

Ni zadetkov!

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3