Članki

Kitajci 'ugrabljajo' satelite

15.04.2014, 13:08

Najštevilčnejši narod na svetu širi svoje vesoljske apetite. Pred časom so tako preizkusili orožje, ki lahko ugrabi satelite.

Hrana, po kateri boste še bolj lačni

12.03.2014, 13:56

Ko smo lačni, jemo. In ko pojemo svoj obrok, smo siti. A razlika je v tem, da smo po zaužitju nekaterih živil siti več ur, po zaužitju drugih pa le kratek čas. Katera hrana vas bo nasitila in po kateri boste še bolj lačni, kot bi bili sicer? Svetuje nutricionist Alan Aragon.

Slovensko naravno katastrofo povzročil NATO?!

19.02.2014, 08:42

Obstaja na stotine, če ne kar tisoče teorij zarot in mnoge med njimi vključujejo bitja z drugih planetov. In ne nazadnje, vesolje je ogromno. Kaj pa če katera od njih drži?

Prerezani na pol, s preluknjanimi možgani, obglavljeni ... A živi!

05.02.2014, 12:21

Četudi menite drugače, je človeško telo stroj, ki mu ni para. Sposobno je prenesti ekstremne razmere in temperature in preživeti ekstremne poškodbe, kar dokazujejo neverjetne zgodbe ljudi, ki so utrpeli poškodbe, s katerimi bi morali po vseh pravilih - umreti. Preberite zgodbe nekaj največjih srečnežev!

Vse večje število naprav pomeni tudi ...

17.12.2013, 10:57

Z vse večjo priljubljenostjo pametnih telefonov, tablic in računalnikov se povečuje tudi število takšnih, ki po koncu svoje življenjske dobe končajo na smetišču. V naslednjih štirih letih naj bi se po najnovejših ocenah količina odsluženih električnih in elektronskih naprav povečala za kar tretjino.

Kitajec s penisom izganjal hudiča?

10.12.2013, 10:00

V primeru, da bo v vaši hiši strašilo, nikar ne kličite Kitajca po imenu Huang Jianjun. Ta je namreč žensko prepričeval, da se lahko zlobnih duhov znebi le, če ima z njim spolne odnose.

Zakaj je kitajski ponaredek boljši?

19.11.2013, 10:34

Američani ga 'točijo' že od leta 1994 in zagotovo spada med najbolj vidne predstavnike sodobne robotske flote - 'plenilec' (predator) ali brezpilotno letalo, ki je spremenilo način vojskovanja. Če Američanom povzroča težave, pa je zagotovo prepričalo Kitajce!

Lahko se merimo z Američani in Japonci!

13.11.2013, 09:34

Če že manjkamo na svetovnem zemljevidu gospodarskih velesil, pa smo na svetovnem zemljevidu uporabnikov interneta uvrščeni ob bok najbolj razvitim državam sveta.

Dogovoril se je za vroči zmenek, prišla je ...

01.11.2013, 18:43

Ko se je 57-letni Kitajec preko spleta dogovarjal za vroči zmenek, si niti v sanjah ni mislil, da ga bo v hotelski sobi pričakala snaha, ki je bila prepričana, da se bo dobila z mlajšim moškim, s katerim si je dopisovala. Da so bili dogodki skrajno nenavadni, je poskrbel še mož in sin vpletenih, ki je na dan snidenja našel sumljivo elektronsko sporočilo na ženinem računalniku. Včasih je resnica res bolj čudna od fikcije ....

Video: Ko hrana 'udari' nazaj

22.10.2013, 10:14

Azijske specialitete so, vsaj za zahodne želodce, nekoliko nenavadne. Žuželke, hišni ljubljenčki, eksotične ptice z njihovimi gnezdi in strupeni plazilci. In ravno uživanje slednjih je precej tvegano.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Vaša prva jutranja misel je ...

Celia Kay - 3