Članki

10 najbolj zloglasnih virusov vseh časov

20.08.2014, 11:47

V medicini virusi okužijo svoje gostitelje, se nenadzorovano množijo po telesu in ga uničujejo. Računalniški virusi delujejo po popolnoma enakem principu: vgradijo se v spomin računalnika in se nekontrolirano širijo preko nosilcev podatkov ali preko svetovnega spleta. Pogosto zbirajo dragocene podatke ter poškodujejo ali celo uničujejo datoteke in strojno opremo. Veste, kateri virusi so doslej najbolj zaznamovali človeštvo? Zbrali smo deset najbolj uničujočih!

Šok! Skupina hekerjev ukradla 1,2 milijarde gesel

07.08.2014, 11:39

Skupina ruskih hekerjev je v več mesecev trajajoči operaciji ukradla 1,2 milijarde uporabniških imen in gesel z več kot 400.000 spletnih strani po svetu. Šlo naj bi za največjo znano krajo gesel v zgodovini, piše ameriški časnik New York Times. Med drugim so hekerji pridobili dostop do okoli pol milijarde elektronskih predalov.

Vlomiti še nikoli ni bilo lažje!

12.06.2014, 12:17

Hekerski vdori v avtomobile predstavljajo vedno pogostejšo težavo. V Veliki Britaniji so tako policisti ugotovili, da je pri skoraj polovici kraj avtomobilov od 21.000 zabeleženih v lanskem letu prišlo do vloma s pomočjo moderne elektronike. Fizični vlomi tako postajajo vedno redkejši pojav, kajti vlomi s pomočjo hekerskih naprav so veliko enostavnejši, manj opazni in hitrejši - heker za vlom namreč potrebuje le 10 sekund.

Protivirusne tehnologije so neučinkovite

13.05.2014, 08:35

Podpredsednik ameriškega podjetja Symantec Brian Dye je v nedavnem intervjuju za časnik The Wall Street Journal protivirusne tehnologije označil za neučinkovite in neuporabne. Ob tem je priznal, da protivirusne rešitve podjetja, ki je konec 80. let med prvimi ponudilo programe za zaščito, danes zaznajo le še 45 odstotkov napadov.

Rusi in Ukrajinci pričeli z virtualnimi napadi

10.03.2014, 11:47

V Rusiji in Ukrajini obstaja veliko število nevarnih hekerskih združb. Medtem ko diplomati iščejo načine, kako ublažiti odnos med Rusijo in Ukrajino, da bi se izognili vojni, so hekerji tako že pričeli s cyber napadi na določene spletne strani. Ukrajinci so Ruse že obtožili napada na telekomunikacijski sistem ter prisluškovanja mobilnim telefonom njihovih parlamentarcev.

Hekerji vdrli v e-poštne račune Yahoo Mail

31.01.2014, 09:02

Ameriško spletno podjetje Yahoo je v četrtek uporabnike opozorilo, da so hekerji s pomočjo ukradenih gesel vdrli v račune njihove brezplačne e-poštne storitve Yahoo Mail. Ob tem v podjetju niso razkrili obsega vdora, pojasnili so le, da so prizadete uporabnike prosili, naj zamenjajo svoja gesla.

Geslo: ******

23.01.2014, 12:34

Najpogostejše geslo med spletnimi uporabniki je zaporedje številk '123456', ugotavljajo pri podjetju za spletno varnost Splashdata, kjer so analizirali na milijone gesel, ki so jih hekerji v lanskem letu objavili na spletu. Dolgoletna prvakinja na tem področju, besedica 'password', je letos končala na drugem mestu.

Pred hekerji niso več varni niti hladilniki

22.01.2014, 10:30

Z vso večjo prisotnostjo t. i. pametnih naprav se povečuje tudi verjetnost, da bo katera od njih podlegla virusom ali pa hekerskim napadom. Ravno to se je zgodilo pred kratkim - poseben računalniški virus je okužil na tisoče pametnih naprav, med drugim televizorje, internetne usmerjevalnike, multimedijske centre in najmanj en hladilnik.

Nov škandal? Gola Carla Bruni zabavala ministre!

13.12.2013, 10:56

Na prenosnih računalnikih ministrov med srečanjem G20, ki se je leta 2011 odvijalo v Parizu, se je pojavila gola fotografija žene Nicolasa Sarkozyja, razkriva New York Times.

Sirska Armada napada ZDA!

29.10.2013, 10:02

Vendar ne s konvencionalnim orožjem, pač pa s spletnim 'terorizmom'. Sirska elektronska armada si je za tarčo tokrat izbrala samega predsednika Obamo.

Video

Forum

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Kateri del ženskega telesa vam je najbolj všeč?

Alyssa Arce - 8