Članki

Samo za največje norce!

12.04.2015, 07:31

Ste eni tistih, ki uživajo v smučanju oziroma deskanju in si želijo zimsko idilo (kjer še je) izkoristiti do zadnjega? Če ste že naveličani običajnega smučanja in si želite čistega adrenalina, potem je za vas morda prava izbira spust po navpičnem bregu!

Nekoč je bilo tako, danes pa ...

08.04.2015, 08:32

O globalnem segrevanju in taljenju ledenikov zdaj verjetno že čivkajo ptički, a ob pogledu na razlike med fotografijami, ki so nastale pred 100 leti, in nedavno posnetimi je težko ostati ravnodušen.

Nam grozi izumrtje? Na pohodu virusi in bakterije iz dobe mamutov

27.02.2015, 07:23

Kot posledica globalnega segrevanja nekdanji večni ledenik, ki je pokrival Sibirijo in Grenladnijo, postaja prizorišče evolucijske 'vstaje' prazgodovinskih virusov in bakterij, rastlin ter živali, ki so bile nekoč zamrznjene v ledenem pokrovu in se zdaj znova vračajo med nas.

Ledenik se tali, razlog pa ...

27.01.2015, 08:26

Največji ledenik na vzhodu Antarktike, Tottnov ledenik, ki sega šest metrov globoko v morje, dolg je 120 kilometrov ter širok več kot 30 kilometrov, se tali zaradi tople oceanske vode, ki ga obdaja, so odkrili avstralski znanstveniki.

Bodo slovenska obalna mesta izginila z zemljevida?

14.05.2014, 09:40

Znanstveniki svarijo pred hitrejšim dviganjem gladine morja. Študija znanstvenikov ameriške vesoljske agencije Nasa je namreč pokazala, da se velika ledena plošča na zahodu Antarktike sesuva hitreje, kot so pričakovali, kar lahko pomeni, da se bo morska gladina v naslednjih stoletjih dvigala hitreje od dosedanjih ocen. Ocene se gibljejo med 1,2 do tri metre.

Google Street View: Poslali ste nam s slovenskih ulic!

31.01.2014, 13:22

Moški, ki brska po nosu, gol moški, ki pijan leži v tovornjaku, ženska, ki kameri nastavlja zaobljeno zadnjico, dve ženski, ki se pretepata ... Da, vse to so v tujini ujele kamere, ki so v sklopu programa Google Street View krožile po številnih cestah in ulicah sveta. Lansko leto pa so Googlovi avtomobili prevozili tudi večino slovenskih cest! Kaj vse ste našli na slovenskih ulicah?

Ni več povratka

15.01.2014, 08:24

Ogromni ledenik Pine Island na Antarktiki je prestopil kritično točko in njegovega taljenja ne bo več mogoče zaustaviti, opozarjajo francoski strokovnjaki. V prihodnjih 20 letih bi lahko omenjeni ledenik k zvišanju gladine oceanov prispeval cel centimeter, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kakšen rekord!

11.12.2013, 08:30

Čeprav so Slovenijo zadnje dni zajele zimske temperature, ki najbolj občutljivim ravno ne ugajajo, te niso nič v primerjavi z mrazom na Antarktiki. Tam so namreč avgusta leta 2010 izmerili rekordno nizkih minus 93 stopinj Celzija, je pokazala danes objavljena raziskava.

So pradavni zemljevid Antarktike brez ledu res izdelali nezemljani?

11.06.2013, 09:07

Visoki gorski grebeni, globoki kanjoni, puščave in skrivnostna jezera. Takšna je Antarktika brez ledu.

Avtobus za sodni dan

04.06.2013, 08:17

Če živite v bojazni, da je konec sveta blizu, za vratom pa vam ’visi’ družina in kopica prijateljev, ki bi jih radi rešili pred bridkim koncem, je to pravo vozilo za vas.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Ni zadetkov!

Kofein

Arhiv
Almir: prej in potem

Almir (Gostilna): To pa je šokantna sprememba!

Koprčan Almir Begić, ki ga je širna Slovenija spoznala v šovu Gostilna išče šefa, v kateri je sicer slavil Valerio Lutman, je svojevrsten zmagovalec. Poleg tega, da si mnogi Slovenci želijo poskusiti njegove kreacije, ima za seboj še eno veliko zmago – shujšal je 60 kilogramov!

Anketa

Arhiv

Katero Slovenko bi najraje 'gostili' v mokrih sanjah?

erotične fotografije - 2