Forum
Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
gregb
Število vnosov: 6
08.04.2012 ob 22:24
 
ali je pametno mešat proteine plus gainer?smiley
kronii
Število vnosov: 24
24.01.2017 ob 06:49
*Odgovor na: gregb +
 
Legalni steroidi - http://probolan50.si
SuperVojevec
Število vnosov: 1
08.04.2012 ob 23:38
 
Jah to je zdaj čudno vprašanje če je pametno. Gainer so mešane beljakovine in hidarti v določenem razmerju, odvisno od posameznega gainerja v kašnem razmerju, naprimer 1:2 ali pa celo 1:5 (1 pomeni beljakvina, 2/5 hidarat)

To pomeni da si lahko gainer mešaš tudi sam, kupiš hidarte in proteine pa pač sam določaš razmerje, se pravi da škode ob jemanju obeh na enkrat ne more biti. Pride zgolj do dodatnega povečanja vnosa beljakovin.

Mislim da si je v takem primeru dosti bolje kupit obe sestavini posamezno, in sam dozirat.
gregb
Število vnosov: 6
11.04.2012 ob 11:26
 
res je mal čudn sm uprašu, zato bom pa raj tko uprašal, kaj je bolš pit gainer al proteine s kom se da hitrej prodobivat na mišični masi??
Dom En
Število vnosov: 1
13.04.2012 ob 13:20
 
Ja normalno da dobiš na masi z Gainerjem !
maxell2
Število vnosov: 55
13.04.2012 ob 22:38
 
kva kaj je boljš pit...

za mišično maso rabiš žret 500 kalorij na dan več kot jih porabiš in vsaj 2g beljakovin na kilogram telesne teže.

zdej si pa zračuni kok boš dobu od praškov in toj to. je pa pomoje brezveze, rajš z normalno hrano vnes to kar rabiš. če ti je težko dosežt količino beljakovin si loh pomagaš s kšno skuto brez maščobe (recimo 250g mercatorjova zdravo življenje ma ene 35g beljakovin, 0 maščob in skor 0 ogljikovih hidratov in je skoraj zastonj, medtem ko praški koštajo ogromn in še prebavne motnje & drisko ti dajo).
GG25
Število vnosov: 1
18.04.2012 ob 09:24
 
Prebavne motnje in drisko dobiš od praška takrat, ko presežeš vnos beljakovin v telo. Kdaj se to zgodi? . Vsake 3 ure približno lahko človek prebavi od 30-50 g beljakovin (poskusiš koliko gre preden je driska). Če boš jedel več beljakovin čez dan boš kakal tenko, pa še v nič bo šla tista prekomerna mera. Maso pa nabiraš tudi z manj kot 2 g na kg teže na dan. Samo bolj počasi in natur bo šlo. To je neka brezvezna formula, ki kroži naokoli. Ta formula v bistvu samo pove koliko si maksimalno še zmožen prebaviti beljakovin na dan. Če si težek spet 90 kg znaša to 180 g na dan. To je 4 * 45 g. 12 ur podeli s 4 in boš dobil točno 3. Torej vsake 3 ure 45 g. Priporočam pa vsakemu naj ne je toliko beljakovin, če ni to absolutni mus (profesionalni bilder).
Frutekk
Število vnosov: 4
19.04.2012 ob 13:41
 
maxell

Sirotkini proteini v prahu so zelo pomembni pri pridobivanju mišične mase. Niso vsi proteini enaki. Poznamo hitro in počasi absorbirajoče proteine. Hitroabsorbirajoči proteini se hitro sproščajo v telo in so primerni predvsem za pred in po treningu, kajti med treningom z vadbo povzročaš mikropoškodbe mišičnih vlaken in tile proteini jih hitro obnavljajo. Tu so predvsem omenjeni Whey- sirotka, ki jo pridobivajo iz tekoče sirotke s pomočjo ultrafiltracije in pa jajca.

Maš pa tudi počasne proteine, ki se dalj časa prebavljajo in se tudi v telo sproščajo počasi. To so pa predvsem mesni proteini in pa kazein, ki je trda komponenta vseh mlečnih izdelkov - mleko, jogurt, skuta, sir. Kazeinski obroki so primerni za zajtrke in večerje, saj se kazein v trebuhu napihne, tvori gel in pritiska na želodčno steno, kar daje možganom občutek sitosti.

Za pridobivanje mase je potrebno okoli 3g beljakovin/(kg tel teže - % teže maščobe), to pa razdelit na 6-7 obrokov, kateri vsak ne sme vsebovati več kot 40g beljakovin. Vse kar je odveč, se ne prebavi in je samo nepotreben strošek.
čunek123
Število vnosov: 16
02.05.2012 ob 21:04
 
Kupi kvalitetne proteine saj je v gaineri kr nekaj
nerroros
Število vnosov: 2
04.05.2012 ob 23:54
 
kak gainer, to je sam marketinška poteza, da plaćaš večsmileysmiley boljš da kupeš posebi beljakovine in pa hidrate pa to zmešaš, pa maš gainersmileysmiley je pa pri mišićni masi bolj pomembna trda hrana, te praški so sam dodatek po treningu za hitrejše vsrkavanje beljakoviv ko jih telo takrat najbolj potrebuje smiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Koliko spolnih partneric/-jev ste imeli do sedaj?

moški in ženska med predigro