Forum
Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Zulu221
Število vnosov: 2
25.09.2011 ob 16:50
 
Pozdravljeni!

Star sem 17 let in imam rahlo vdrt prsni koš, kar pa mene zelo moti in me je sram poleti hodit brez majice naokoli. Zanima me kako bi se dalo to popravit, na kak način, in če je že kdo imel probleme s tem.


smileysmileysmiley
Žiga Bašek
Število vnosov: 9
06.11.2011 ob 12:10
 
Zdravo. Tudi jaz imam isti problem :/
Meni je zdravnica rekla da če ne bom mogel dihati da potem je lahko operacija(da ti z vakumom potegnejo prsni koš vn) samo drugače pa se ne da popraviti.
Nonne
Število vnosov: 19
14.04.2012 ob 21:32
*Odgovor na: Žiga Bašek +
 
N''č se ne sekirat. Ni ne-estetsko če ravno nisi maneken. Da pa ne hodiš brez majice, prinese samo pozitivne učinke. Na operacijo nikakor ne -- ne priporočam.
Morcheeba
Število vnosov: 12
07.11.2011 ob 19:52
 
Jaz imam tudi, sicer v milejši obliki... sem pa ženska in mi to naredi še večji dekolte kar je dobro. V tvojih letih sem se tudi blazno sekirala, ne samo za to malenkost pač pa za vse telesne '"hibe'". Razen če ti to ne ogroža zdravja in notranjih organov kot je srce in pljuča, potem ti svetujem da počakaš še par let... verjemi, da boš začel drugače gledati na svoje telo in se ne boš več sekiral... sploh ko najdeš dekle ki te bo mela rada takšnega kot si in ti dala samozavesti.smileysmiley
Vexed
Število vnosov: 1
08.11.2011 ob 19:38
 
hi, jaz sem imel tudi to. Ampak izbočen prsni koš in sem si dal operirat ko sem bil star 16.
Seveda se pozna brazgotina, in malo je še izbočeno ampak je veliko bolje kot je bilo pred operacijo. Operirajo pa tako da ti izrežejo '"defekten'" del prstnega koša (prstni koš se zaraste nazaj!) in pol te nazaj zašijejosmiley
Tako da @Ziga. se moti (ali njegova zdravnica)
Drugace pa nisi sam s tem problemom, je še kar nekaj takihsmiley
Opazi se pa samo na fantih hehesmiley
LaFemme
Število vnosov: 9
13.11.2011 ob 16:52
 
NI RES, da sam ne moreš ničesar naredit.
To tudi zdravniki samo vejo, ampak če gre samo za estetsko težavo, potem se jim s tem mal ne da ukvarjat.
Obstajajo dihalne in telesne vaje, ki izboljšajo vdrtost prsnega koša.
Poguglaj '"pectus excavatum exercises'", forume, bloge ipd. ker obstaja folk, ki je sam odpravil al pa vsaj izboljšal to težavo.
So pa vaje ofkors naporne, zelo pomembno je, da jih pravilno izvajaš, in jih je treba delat zelo zelo dolgo časa (6 mesecev, 1 leto, lahko celo več).

Ampak če te moti, se splača.
MrNemo
Število vnosov: 1
15.11.2011 ob 11:56
 
Živjo,
Jaz sem imel kar močno vdrt prsni koš in sem si ga dal operirati 4 leta nazaj. Ni mi sicer vplivalo na zdravje, a so argumentirali kot preventivno operacijo, sam pa sem se odločil zaradi osebnih razlogov in samopodoba je igrala kar veliko vlogo. Včasih so operirali tako, kot je napisal Vexed, mene pa so operirali po novem načinu, kjer ti zarežejo na levi in desni strani koša in pod rebra vstavijo opornico, ki ti ravna prsni koš (podobno kot aparat za zobe). Notri jo imaš 2 do 3 leta, nato jo odstranijo. Moram pa poudariti, da je bolečina, ko se zbudiš neopisna in osebno ravno zaradi bolečne nisem mogel niti vstati sam iz postelje. Premisili če je res vredno!
deniniho
Število vnosov: 9
19.12.2011 ob 19:38
 
Sam imam isto težavo. Kar precej vdrt prsni koš. Kar me precej moti. In veliko ljudi me sprašuje zakaj imam tako '"čuden'" prsni koš. Zdravniki kot zdravniki pa, da je vse v redu in da dokler me ne moti pri dihanju, da to ni nobena težava...
Zulu221
Število vnosov: 2
22.01.2012 ob 20:30
 
Zanimivo, obstajajo kakšne vaje prav za prsni koš? da bi se to nekak mal ven al kako, pač na boljše obrnilo smiley
DreamVirus
Število vnosov: 3
22.01.2012 ob 21:19
 
Tudi jaz imam vdrt prsni koš.
In ja, obstajajo vaje. Zdravnik mi je že pred 3 leti rekel naj delam z
utežmi. Ker ti ne znam ravno razložit kako ti lahko pošljem sliko? XD
Prsni koš imam še zmeraj vdrt vendar pa se je malce le izboljšalo.
Star sem 17 let.
Glede operacije pa je potrebno zelo premislit. Jaz sem hotel najprej iti dokler mi v bolnici niso povedali da je neka punčka umrla ker so ji z tisto ploščico, ki ti jo dajo skozi rebra, predrli arterijo. Ampak meni niso rekli nič da ti pustijo notri 2 ali 3 leta ampak da ti sam s to ploščo gor potisnejo koš.
Samše ne razmišljam, da bi šel ker me sploh ne ovira čeprau me je malo sram poleti.

Moj mail: rok.vitanc@gmail.com smiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Ko mi je dolgčas ...

dolgčas jim je - 14