Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Če ste v zvezi: Kje ste spoznali svojo ljubico/ljubimca?

Varanje
Živjo nogomet, finalni turnir - 3

VIDEO: Zaključek v velikem slogu!

Ma.K.
13. junij 2017, 15:22
Velikost pisave:

Sončno jutro je preteklo soboto napovedovalo izjemen dan. V vseh pogledih. Na asfaltnem igrišču pred ljubljanskimi Stožicami se je namreč odvijal veliki finale turnirja 'Živjo, nogomet', v katerem se je deset finalistov pomerilo za čast, slavo in edinstveno doživetje: ekipni ogled izbrane tekme Lige pravkov letošnjo jesen.

Živjo nogomet - finalni turnir

Nalagam..

Od septembra lani se je v desetih krajih po Sloveniji– v Ljubljani, Domžalah, Kopru, Velenju, Novi Gorici, Mariboru, Krškem, Radomljah, Celju in Juršincih – zvrstilo deset kvalifikacijskih turnirjev 'Živjo, nogomet', ki sta jih organizirala Pivovarna Union in Nogometna zveza Slovenije. Preteklo soboto pa je napočil veliki trenutek: trenutek, ko se je odločalo o tem, katera izmed ekip, ki so se uvrstile v veliki finale, si bo lahko letošnjo jesen ogledala izbrano tekmo Lige prvakov s pokritimi stroški prevoza in bivanja.

Živjo nogomet, finalni turnir - 6
(Foto: Živjo, nogomet)

Kvalifikacijskih turnirjev se je udeležilo kar 213 ekip kar pomeni, da se je na igriščih po Sloveniji pomerilo več kot 1.300 igralcev, mreža pa se je na desetih turnirjih zatresla kar 1098-krat. Vunder bar, RC team, Hoti's style A, Korekt Bau, Simda, Tomaž Šic Bar, Bar Safir, Osman team, Ultra Okno Velenje in Manar GT so bile ekipe, ki se jim s z znanjem, požrtvovalnostjo in tudi kančki sreče uspelo uvrstiti v zaključno dejanje turnirjev 'Živjo, nogomet'.

Živjo nogomet, finalni turnir - 2
(Foto: Živjo, nogomet)

V igri za naslov najboljšega tudi znana imena

Lepo vreme, dobro uigrane ekipe in specialitete Pivnice Union so tudi tokrat poskrbeli za odlično vzdušje! Druženja, dobre volje, odličnega nogometa in prijateljskega vzdušja ni manjkalo. Za ohladitev je skrbelo nefiltrirano Union pivo, dogajanje pa je dodatno popestrilo še žrebanje petih srečnežev, ki so prejeli dve brezplačni vstopnici za ogled kvalifikacijske nogometne tekme za svetovno prvenstvo med Slovenijo in Malto, ki je sledila turnirju 'Živjo, nogomet'. Poleg srečnih izžrebancev so vstopnice prejeli tudi vsi sodelujoči nogometaši zaključnega turnirja.

Organizatorji so deset ekip razdelili v eno skupino s po štirimi udeleženci, iz katere sta v polfinale napredovali prvi dve ekipi, ter dve s po tremi, iz katerih se je naprej uvrstil le zmagovalec. Konkurenca je bila izjemno močna, saj se je pomerilo deset trenutno najboljših ekip, tako da so se morali igralci res potruditi za napredovanje. Med njimi je bilo tudi kar nekaj profesionalnih igralcev futsala, nekaj bivših reprezentantov velikega nogometa, kot so Mile Simeunović, Alen Fetić, Matej Fideršek, Amir Dervišević, Željko Mitraković in Goran Jolić

Živjo nogomet, finalni turnir - 5
(Foto: Živjo, nogomet)

Zmaga je pripadla ekipi Osman Team!

Veselje tako igralcev kot navijačev in športna napetost sta se stopnjevala vse do trenutka, ko je sodnik odpiskal zadnjo tekmo in je bila znana zmagovalna ekipa. V napetem finalnem obračunu je morala ekipa Remoplast Ultra okno priznati premoč ekipi Osman Team, ki si je tako prislužila naziv prvega zmagovalca v zgodovini turnirjev 'Živjo, nogomet', prejela častni pokal in seveda ogled ene od tekem nogometne lige prvakov v naslednji sezoni s pokritimi stroški prevoza in bivanja. Drugouvrščeni ekipi je pripadel komplet dresov Nike, na tretje mesto pa so se zavihteli nogometaši ekipe Hotis Style, ki so prejeli vstopnice za derbi Olimpija – Maribor v naslednji sezoni ter, tako kot tretjeuvrščene ekipe v kvalifikacijskih turnirjih, 50 litrov pijače Union.

Živjo nogomet, finalni turnir - 3
(Foto: Živjo, nogomet)

Živjo, nogomet – se vidimo jeseni!

»Zelo je bilo naporno, zelo močnih 10 ekip, zelo veliko igralcev, ki so zaznamovali veliki in mali nogomet v Sloveniji. Prišli smo v finale in zmagali, ker smo najboljša ekipa,« so svoje občutke po zmagi strnili zmgovalci, prav vsi, tako udeleženci kot obiskovalci, pa so se strinjali, da je projekt 'Živjo, nogomet' prava stvar, nekaj, kar Slovenija nujno potrebuje. Ne le zaradi nogometa, temveč tudi zaradi druženja in dobre volje - stvari, ki jih v sodobnem hitrem tempu življenja vse bolj zanemarjamo.

»Glede na to, da se na ta način promovira slovenski mali nogomet, je ta projekt res super, saj v Sloveniji to nujno potrebujemo. Ta turnir danes je bil zagotovo eden najboljših v Sloveniji,« je misli vseh povzel najboljši igralec zaključnega turnirja in izrazil upanje, da bo naslednje leto sodelovalo še več ekip in bodo borbe tako še bolj napete. O novi sezoni že razmišljajo tudi organizatorji, ki si želijo v projekt vključiti tudi mlajše selekcije z namenom, da jih od računalnikov in pametnih naprav ponovno zvabijo ven, na igrišče.

Odlična ideja, kajne? Živjo, življenje, živjo, nogomet! Do prihodnje sezone.

Živjo nogomet, finalni turnir - 7
(Foto: Živjo, nogomet)

Sponzorirana vsebina

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,4
glasov 7