Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Training mask

Videti boste 'butasti', v resnici pa ...

N.J.
06. julij 2016, 10:57
1
Velikost pisave:

Gre za pripomoček za treninge, ki je na prvi pogled verjetno eden bolj nesmiselnih na svetu, v resnici gre pa za del opreme, ki vam lahko pomaga do vrhunskega napredka.

Training mask
(Foto: arhiv proizvajalca)

Verjetno najtežje pri treningih je dejstvo, da ti še prehitro lahko postanejo monotoni in zato nezanimivi. Tisti, ki ne najdejo novih izzivov, ne znajo spremeniti treninga ker ga bodisi nočejo bodisi ne znajo, prej ali slej opustijo vabo. Rešitev je, da si v trenutkih, ko vam vadba postaja dolgočasna, najdete vsaj kakšen kos opreme, s katerim boste kaj spremenili – nove superge, morda si lahko omislite druge vrste vadbo, se lotite vaj na drugih trenažerjih ... lahko pa si pač omislite posebno masko, s katero boste sicer videti nekoliko smešni, a boste naredili veliko zase.
Gre za posebno masko, imenovano Training Mask, ki deluje tako, da oteži kardio trening. Pravzaprav ustvari občutek, kot da kardio trening opravljate visoko v hribih, kjer je zrak redkejši. Dihanje med vadbo je nekoliko oteženo, pljuča imajo težjo nalogo. In rezultat? Boljša pljučna kapaciteta in kondicijska pripravljenost.

Maska ima vgrajene ventile, skozi katere uporabnik diha. Ventili imajo možnost nastavitve in tako lahko vsak uporabnik težavnost prilagodi svojim sposobnostim.

Training mask
(Foto: arhiv proizvajalca)

Če se boste morda odločili za uporabo te maske, se morate zavedati, da bo prvi trening vse prej kot preprost. Če se z masko na obrazu odpravite teči, pričakujte, da boste kar hitro zadihani. Imeli boste občutek, da vam zmanjkuje kisika, da se dušite ... v takem primeru se morate vsekakor ustaviti in nadihati. Šele ko pridete k sebi, nadaljujte pot. Tisti, ki tečejo s to masko, pravijo, da se jim zdi odlična, saj lahko prilagodijo trening glede na čas, ki ga imajo na voljo: če želijo opraviti s treningom v 30 minutah, masko prilagodijo tako, da z njo težje dihajo, če imajo na voljo več časa, pustijo ventila nekoliko bolj odprta in tako lahko tečejo dlje. Maska naj bi se izkazala tudi pri treningu skakanja s kolebnico: med skakanjem si nadenite masko in vaša pljuča bodo imela zares veliko dela.

Ne gre za dušenje. Maska iz neoprena omogoča, da trening v določenem času opravimo trening z veliko večjo intenzivnostjo. Oblikovana je tako, da je udobna za nošenje, da med treningom ne 'pleše', pa si jo pritrdite s posebnimi trakovi.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,6
glasov 5
Komentarjev: 1
1XXX1 06.07.2016 12:22:09
Ali pa če za maškare glumiš Bana iz The Dark Knight Rises si nadaneš to na glavo.
Več komentarjev