Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Spyce-naslovna, obrezana

V tej restavraciji boste na hrano čakali le 3 minute

L.P.
07. junij 2018, 09:25
0
Velikost pisave:

Roboti so dosegli že velik korak naprej v razvoju. Vsi poznamo avtomatske blagajne v trgovinah, kjer ne potrebujemo trgovca za izvedbo plačila. Razvoj je šel že tako daleč, da so robote prenesli tudi v restavracije.

V Washingtonu obstaja restavracija Spyce, kjer vam hrane ne pripravljajo kuharji, temveč stroji. Za posamezno jed porabijo le tri minute časa ali manj. Restavracijo so postavili štirje študentje MIT-ja (Massachusetts Institute of Technology) v domači kleti. Študentje so želeli ustvariti restavracijo, kjer bi ponujali jedi po dostopni ceni. Cene pri Spyceu so okoli šest evrov. Ponudba se osredotoča večinoma na vegansko hrano.

Restavracija pa ni popolnoma avtomatizirana. Potrebuje namreč kuharja, da pripravi in nareže sestavine ter jih položi v posode. Od tam naprej mu ni treba več skrbeti, saj stroji opravijo svojo nalogo. Za kuhanje uporabljajo indukcijo. Sestavine pa roboti med kuho klasično obračajo in s tem poskrbijo, da imajo na koncu dober okus. Poleg kuharja, ki pripravi sestavine, ta avtomatizirana kuhinja potrebuje le še elektriko in vodo. Naročilo v restavraciji je mogoče izvesti preko zaslonov na dotik.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev