Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Spanje

Tudi vi to počnete? Pozor!

N.J.
16. oktober 2017, 08:15
0
Velikost pisave:

Mnogi spijo le po 4 ali 5 ur na noč, kar je veliko premalo za normalno delovanje organizma. Še posebej, ko smo zasuti z delom in v stresu, bi si morali znati vzeti čas zase in za kakovosten nočni počitek.

Nespečnost - 1
(Foto: Profimedia)

Raziskava, ki so jo opravili strokovnjaki bolnišnice Brigham and Women Hospital v Bostonu (Massachusetts, ZDA), je pokazala, da osebe, ki spijo le pet ur na noč ali manj, močneje tvegajo obolenje ledvic. Tisti, ki spijo 5 ur na noč ali manj, imajo 65 odstotkov večjo možnost za obolenja ledvic v primerjavi z osebami, ki spijo vsaj 6 do 8 ur.

Stres, uporaba pametnih naprav, tehnologije nasploh, preobremenjenost, pritiski okolice ... vse to povzroča motnje spanca, ki lahko privedejo do težav z delovanjem ledvic.

Ledvice sicer pomagajo čistiti organizem in izločajo toksične snovi iz organizma, uravnavajo krvni tlak, pomagajo srcu in drugim mišicam, da pravilno delujejo, preprečujejo izgube kostne mase in stimulirajo nastajanje rdečih krvnih celic.

Pomanjkanje spanca lahko oslabi delovanje ledvic in tako močno vpliva na kakovost posameznikovega življenja.

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 4
Komentarjev: 0
Več komentarjev