Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Kajenje

To so posledice kajenja!

Moškisvet.com
05. maj 2017, 14:45
22
Velikost pisave:

Če bi posledice dolgoročnega kajenja lahko takoj videli v ogledalu, bi najverjetneje nemudoma prenehali kaditi. A ker se te pokažejo šele z leti, si številni zatiskajo oči in se nočejo soočiti z njimi. Ne samo da kajenje uničuje vaše zdravje, uničuje tudi vaš videz, na kar opozarjajo tudi nove fotografije na škatlicah cigaret.

moški s cigareto v ustih
(Foto: iStockphoto)

Podočnjaki

Vsi dobro vemo, kako podočnjaki po neprespani noči kazijo naš videz. Ker pa nikotin povzroča motnje spanja in nemir, kadilci spijo slabše. Ameriška raziskava na univerzi John Hopkins je pokazala, da imajo kadilci četrtino večje možnosti za neprespane noči kot nekadilci. Po dolgi noči premetavanja po postelji so tako bolj izčrpani, njihov videz pa je daleč od svežega.

Kajenje
Kajenje povzroča obarvanje zob in poveča možnosti ustnega raka, zaradi česar lahko začnejo izpadati zobje. (Foto: Reuters)

Umazani zobje

Kajenje povzroča obarvanost zob, zato boste že po nekaj letih te razvade opazili, da vaši zobje niso več bleščeče beli, ampak vse bolj temno rumeni, vaš nasmeh pa vse bolj neprivlačen. Ne samo to, s kajenjem si povečate tudi možnosti ustnega raka in bolezni dlesni, zaradi katerih lahko začnejo izpadati zobje.

Prehitro staranje

Vsi si želimo večno mladost in prav na ta račun številna kozmetična podjetja in lepotni kirurgi dobro živijo. A zakaj bi čakali na to, da se boste čez nekaj let morali zatekati po njihovo pomoč? Že če prenehate kaditi, boste veliko naredili za videz kože. Kajenje namreč povzroči prezgodnje staranje, zato so kadilci videti v povprečju za 1,4 leta starejši od nekadilcev. Cigaretni dim zmanjšuje prekrvavitev kože, zato začne hitreje propadati podkožno tkivo, kar povzroči sivkasto uvelo kožo in gube. Poleg tega se zaradi kajenja zmanjšuje tudi količina vitamina C v telesu, ki je pomemben vitamin za obnovo kože.

Rumeni prsti

Nikotin pušča barvo ne le na zobeh in zidovih vašega doma, ampak tudi na prstih. Skozi čas so tako na rokah kadilcev vidne rumene sledi, ki so daleč od tega, da bi bile privlačne. Limonin sok in groba krtačka bosta sicer nekoliko pomagala, a večjo uslugo si boste naredili, če boste odpravili vzrok in prenehali kaditi.

moški kadi v postelji z žensko
(Foto: Thinkstock)

Tanjši lasje

Toksične kemikalije v dimu cigaret poškodujejo DNK las in povzročajo kopičenje škodljivih prostih radikalov. Posledica tega so tanjši lasje in prezgodnje sivenje las. Poleg tega je raziskava pokazala, da imajo moški kadilci kar dvakrat večjo možnost, da začnejo zgodaj izgubljati lase.

Brazgotine in strije

Nikotin povzroča vazokonstrikcijo ali zoževanje krvnih žil, zaradi česar se zmanjšuje cirkulacija krvi po telesu. To pa pomeni, da rane potrebujejo dlje časa, da se zacelijo, brazgotine so večje in bolj rdeče. Ker nikotin poškoduje vlakna in vezivno tkivo kože, ta kmalu izgubi elastičnost, zato so pri kadilcih bolj vidne tudi strije.

Enotna embalaža za cigarete
(Foto: 24ur.com)


 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,2
glasov 5
Komentarjev: 22
črnogled 20.05.2017 13:34:34
Ne nabijajte no,kadim že 45 let,pa imam zobe kot konj,le malenkost so porumeneli.Če ji redno čistiš,pa redno obiskuješ zobozdravnika,ni panike.Pa tiste o impotenci so tudi prazne.Če je pa moje seme zanič,pa me tudi več ne skrbi,imam dva odrasla otroka.
 
Modropoletje 15.05.2017 08:34:44
Najboljse je, da nehamo kadit, pit, jest, seksat in nam ostane se samo eno - dolg cas do smrti! Umrli bomo pa ravno tako, samo pot do tja bo brez zivljenja!
SenecaLucius 15.05.2017 08:13:17
Kot nekadilec sem mnenja, da so te nove škatlice popolnoma nepotrebne in da ne bodo zmanjšale kajenje niti za 1 %!
InvisibleMan 14.05.2017 16:33:55
Vidim pri večina tu gor in spet ni nič res al.?
 
brezcasni 14.05.2017 14:19:29
kaj pa posledice alkohola...umori,posilstva,razpadle družine,pretepi,prometne nesreče.....na alkoholu bodo pa kmalu slikce smrkcev in bon za 5 eurov ker je tako zdrav al kaj?
...U.D.B.A... 14.05.2017 08:54:42
Nikotin preprečuje demenco ,kaj pravte na 24ur.com . Pokašte še na alkoholu kakšno slikco k sta otrok pa baba pretepena pa še kašno prometno nesrečo na flašo prlepte...
črnogled 13.05.2017 11:52:12
Nehajte nabijat
 
sc11 12.05.2017 13:10:46
to so same neumnosti
 
komodor 11.05.2017 13:37:04
to so posledice branja 2 4 hur
 
s6t6n6s 11.05.2017 12:09:30
k bojo začel na mcdonalsu slikce pisat pa na kinder zadevah k je še večji strup mi bojo pa lohka pol pamet solil,do takrt pa....ah,grem na en čik k so me tok razpizdil z tem objavam :)
Več komentarjev