Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

težave parov v spolnosti - 5

To morate početi, če želite obuditi strasti

N.J.
14. februar 2018, 15:56
6
Velikost pisave:

Pri zaljubljenosti glavno vlogo igrajo hormoni, 'kemija', pri ljubezni gre že bolj za odločitev. Medtem ko je v fazi zaljubljenosti seksa običajno v izobilju, pri nekaterih ženskah (in moških) kasneje želja upade.  Znanstveniki so ugotovili, kako bi lahko pomagali ženskam, da bi znova obudili njihovo spolno slo.

težave parov v spolnosti - 1
(Foto: iStockphoto)
težave parov v spolnosti - 10
(Foto: iStockphoto)

Pred časom smo že pisali o tem, kaj morate početi v zvezi, če želite obuditi čustva. Obstaja še način, kako lahko ponovno zbudite željo po spolnosti: s poljubljanjem! Že v preteklosti so raziskave pokazale, da ima v času pubertete in kasneje za plodnost pri ženskah pomembno vlogo hormon, ki se sprošča med poljubljanje.

Tudi novejša raziskava, opravljana na miših ženskega spola, je pokazala, da je kisspeptin, hormon, ki se sprošča med poljubljanjem in je znan tudi pod imenom metastin, tisti, ki pri ženskah spodbudi željo po spolnosti.  Rezultate raziskave so objavili v publikaciji Nature Communications. Kot trdijo avtorji raziskave, bi prav kisspeptin, hormon, ki se izloča med poljubljanjem, lahko bil ključ do uspeha pri reševanju težav s pomanjkanjem spolne sle pri ženskah.

težave parov v spolnosti - 8
(Foto: iStockphoto)

Hormon naj bi v prihodnje uporabljali za dvig spolne sle pri ženskah, pomagal pa naj bi tudi ženskam, ki imajo težave z doživljanjem orgazma. Za motnjo zmanjšane spolne sle (HSDD - hypoactive sexual desire disorder) naj bi v nekem obdobju v življenju trpelo okoli 40 odstotkov žensk v VB in ZDA, med 5 in 10 odstotkov ženske populacije celo za kronično obliko te motnje. Do motnje običajno prihaja predvsem po menopavzi. V nekaterih primerih težavo rešujejo s pomočjo dodajanja testosterona, a ta vpliva na rast dlak in glas, zato bi bilo reševanje težav s pomočjo hormona kisspeptina veliko boljša rešitev. »Zaenkrat zdravljenje na ta način še ni mogoče,« je povedala Julie Bakker z belgijske univerze Liegi, ena izmed soavtoric raziskave. »Do sedaj nismo veliko vedeli o tem, kako možgani povežejo ovulacijo, privlačnost, spolnost,« je dejal soavtor Ulrich Boehm z nemške univerze Saarland University. »Zdaj vemo, da preprosta molekula, kisspeptin, nadzira vse te aspekte preko različnih sočasnih procesov v možganih.«

težave parov v spolnosti - 2
(Foto: iStockphoto)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,8
glasovi 4
Komentarjev: 6
draghci 14.02.2018 10:58:10
Pa kaj, če je kosmata, važno, da seksa :)
 
košnjera 14.02.2018 08:43:39
PRI žENSKAH NAJBOLJ NUCA čE JIM DOBRO LAžEš HEHEHEH
matakokoyama 14.02.2018 09:46:23
pa poln tošl ;)
gringolin 14.02.2018 13:53:11
ampak moraš imeti dober spomin
pomlad14 14.02.2018 14:00:31
Imaš prav, najbolj jih privlačijo bleferji. Bolj kot blefiraš in jezikaš, bolj se zagrejejo za moške. Pač nizki IQ prevlada pri nežnejšem spolu.
pomlad14 14.02.2018 14:02:07
Povprečna ženska bo vzela zmikavta, barabo in nepoštenega moškega za partnerja. Pa ne reč, da ženske v večini niso pol tudi same barabe.
Več komentarjev