Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

citypark ljubljana, pomlad, challe sale

Tako trenira Challe Salle!

Nadja Jurca
16. marec 2018, 15:50
1
Velikost pisave:

Že od malih nog mu je šport pri srcu. Ukvarjal se je s košarko, z borilnimi veščinami, zdaj se ukvarja s fitnesom. Challe Salle nam je zaupal svoj recept za fit telo.

Za to, da telo zdrži napore ob številnih koncertih, mora imeti tudi glasbenik kar nekaj kondicije. In to ne tiste pivske, kot bi si morda mislili, pomembna je fizična pripravljenost.

Saša Petrović, bolj znan kot Challe Salle, se ne ukvarja le z glasbo, temveč  se dolga leta ukvarja tudi s športom, podpira zdrav način življenja in prehrane, zato tudi ne uživa alkohola in ne kadi, med drugim pa je zaradi njegovega mladega občinstva iz svojih pesmi odstranil vse kletvice. Trudi se torej biti pravi zgled predvsem velikemu številu mladih, ki ga poslušajo in spremljajo. Z njim smo se pogovarjali o njegovi športni plai.

PREBERITE: Za ohranjanje okoli 125 kg čiste mišične mase porabi 700 evrov na teden za hrano

PREBERITE: Eden najbolj uspešnih Slovencev v bodybuildingu izdal svoj recept

Kolikokrat tedensko trenirate?

Treniram šestkrat tedensko. Štirikrat grem na fitnes, enkrat na atletiko oziroma opravim kardio trening in enkrat grem na košarko.

Kako so sestavljeni vaši treningi? Trenirate po kakšnem posebnem načrtu?

Moji treningi so razdeljeni po mišičnih skupinah, samim vajam v fitnesu dodam še kardio vadbo, ob sobotah pa s prijatelji v domačem kraju igramo košarko za rekreacijo. Borilne veščine sem v zadnjem času malo opustil, ampak spomladi se bom verjetno spet odpravil na kakšen trening boksa.

Kako pomembna je pri ohranjanju fit postave prehrana?

Odvisno od človekovega načina življenja, genetike in metabolizma. Pri meni je lažji del trening, težji pa prehrana, saj v zadnjem letu nikakor ne morem paziti na to kaj jem, počasi zgubljam disciplino. Po mojem mnenju je prehrana 70 %, trening pa 30 %.

PREBERITE: Zgodba o uspehu: Dejan Guzej

Katerih smernic prehranjevanja se držite, se kdaj pregrešite?

Držim se tega, da predvsem jem zelo raznovrstno, različne vire beljakovin in zelenjave, ne pretiravam s hidrati, izogibam pa se tudi preveč kaloričnim obrokom, sladkarijam in 'fast foodu'.

Prehranski dodatki: da ali ne?

Prehranski dodatki obvezno, če trenirate, še posebej glede na današnjo kakovost hrane, ki ni več takšna kot včasih.

Katere uživate vi?

Sam uporabljam med treningom BCAA aminokisline in po treningu sirotkine beljakovine, proteine Whey. Poleg tega pa čez dan spijem tudi vitamin C in omega-3 maščobe.

Kaj bi svetovali vsem, ki se potijo v fitnesih?

Svetoval bi jim, da naj nadaljujejo v tej smeri, so na pravi poti, saj delajo nekaj dobrega za svoje telo, počutje, izgled in zdravje. Vse se da, če se hoče, treba je biti iskren do sebe in premagovati svoje meje. Vedno se potrudite biti boljši kot včeraj.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasovi 3
Komentarjev: 1
lilihip 03.05.2018 12:19:42
mmmm dober dober
Več komentarjev